Exista perioade in care riscul de sarcina este minim (adica sub 5%), perioade in acre riscul este mediu (intre 5 si 50%) si perioade in care riscul ed sarcina este maxim (90-100%). in general, cuplurile stabile, casatorite, care nu vor copii aleg o alta metoda contraceptica (anticonceptionale). Metoda calendarului este aleasa doar de cuplurile care isi doresc copil, dar nu imediat, insa isi pot asuma o sarcina in orice clipa.
In ziua de azi sunt mult mai multe metode anti-bebe, nu numai prezervativul:pilula, injectiile, steriletul si mai nou un monitor digital.
Se spune ca sunt cateva zile inainte si dupa perioada menstruala cand sanselede sarcina sunt diminute.Problema este ca eu nu recomand aceasta metoda si nici ce fara protectie in momentul cand nu iti doresti un copil.asa ca faceti-o cu cap!
Sfaturi corecte:
-daca nu folosesti prezervativ poti ramane insarcinata 100%, chiar daca el s-a retras(lichid seminal tot a eliminat, chiar daca nu si-a dat seama)
-nu te baza niciodata pe metoda calendarului.Nu e corecta deloc. Poti ramane insarcinata in orice moment daca nu te protejezi.
P.S.:Foarte buna alegere sa faci sex dupa casatorie!
Dar barbatul stie cand e menstruatia sotiei..sau o intreaba pe ea?
Pai ar fi bine s-o intrebi, daca aveti o relatie deschisa.
Ok din cate am inteles eu, vrei sa faci sex de multe ori cu sotia insa ca ea sa nu ramana insarcinata, corect? Daca nu va doriti un copil, insa vreti sa faceti sex mai des, folositi metode contraceptive. Daca nu vrei sa folosesti prezervativ vorbeste cu ea sa mearga la ginecolog sa-i recomande niste anticonceptionale sau alte chestii...cam asta ar fi singura solutie. Prezervativul e bun, insa nu e 100% sigur, se poate rupe etc, iar ca sa te iei dupa perioada ei de mentruatie e greu, pentru ca trebuie sa aiba menstruatie regulata(adica sa-i vina in fiecare luna la aceeasi data sau macar aproximativa), dupa care trebuie sa calculati perioada de eliberare a ovulului, perioada fertilitatii s.a.m.d. E cam complicat si poate sa va inselati la calcule. De aceea daca nu vreti sa aveti un copil, vorbiti, mergeti la medicul ginecolog, ii face analize si ii da/recomanda o metoda contraceptiva(ca sunt multe); respectand sfaturile doctorului, o sa va fie bine.
Sunt anumite contraceptive in primul rand si daca sunt luate dupa niste analize si consultatii e ok. sau in perioada cand e nefertila
Poi depinde de perioada de fertilitate a sotiei daca o prinzi iniae perioada fertila si chiar daca nu ejaculezi in ea e posibil sa ramana insarcinata datorita lichidului prejaculator dar si in perioada nefertila sunt sanse sa ramana dar sanse de 10-15% asa ca eu te sfatuiesc sa folosesti prezervativul de fiecare data. Mult succes. Have a nice day!
Si de unde sti care e perioada fertila?
Ai idee cam cat este perioada asta?