anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare la care an nevoie de maxima seriozitate. Am 17 ani si am facut petting cu prietenul meu ieri pentru prima data. Pana acum mi-a mai bagat un deget. Ieri cand se apropia mai mult si simteam o presiune mai mare ma retrageam desi stiu ca nu facea nimic. Ideea e ca inainte intampinam dificultati la introducerea unui deget in vagin si de dimineata mi-a intrat usor si fara durere. Nu avea cum sa ma dezvirgineze daca a bagat un deget nu? Problema e ca luna viitoare bunica mea vrea sa ma duca la ginecolog sa fie sigura ca nu am facut sex. O sa spuna ceva ginecologul despre usurinta cu care bag degetul? Sunt virgina, sex nu am facut, nu am avut nici dureri nici sangerari. E vreoposibilitate ca ginecologul sa zica din cauza acelui deget ca nu mai sunt virgina? FARA BATAIE DE JOC!

Răspuns Câştigător
| Copiliţă a răspuns:

- Nu te mai agita atat! N-are cum, sa te fi dezvirginat! Calmeaza-te! O sa poata sa-i spuna bunicii tale ca ai facut petting cu prietenul tau doar daca ghiceste :3.

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DEPINDE de forma şi grosimea himenului tău, de dimensiunea orificiului himenal, etc.

În general, NU se introduce degetul/degetele ( şi nici alte obiecte ) în vagin deoarece se poate RUPE himenul!

Ruperea himenului NU este întotdeauna însoţită de durere ori de sângerare!

Vezi alte detalii la linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......ninei_7764

http://sanatate.bzi.ro/......-stii-3657

Toate cele bune.

| Emilian65 a răspuns:

Daca nu a fost un act sexual, cu ajutorul degetului nu te-a dezviginat. Penisul unui baiat este mai gros, ca un deget.

| Alcyon a răspuns:

Probabil ca erai tu foarte excitata si de asta a intrat degetul mai usor. Himenul se rupe abia atunci cand ai contact sexual. Cu degetul poti cel mult sa-l lezezi putin, ca nu e cat penisul.

| Danysan a răspuns:

Himenul nu se rupe asa usor -Stai linistita inca esti virgina :O3

| AlinNxD a răspuns:

Nu. nu putea sa te dezvirgineze. stai linistita,ca sa se intample asta trebuie sa ti se rupa himenul,si este aproape imposibil sa o faca cu degetul, si in plus de asta, in majoritatea cazurilor iti curge sange, sunt si cazuri cand nu se intampla dar oricum, stai linistita.

| LookAtMeNow a răspuns:

Nu, in niciun caz. Este nevoie de penetrare. Degetul nu se compara cu penisul absolut deloc.Nu se poate sa iti fi rupt himenul atat de usor.

| Paprika123 a răspuns:

Tesutul care formeaza himenul e destul de delicat si fragil, astfel incat anumite activitati pot duce l-a ruperea sa.Normal el e menit sa protejeze vaginul de corpuri straine....si oricum un medic nu poate sa spuna cu exactitate daca tu esti virgina sau nu examinandu-ti himenul.

Se poate rupe si prin masturbare, sau introducerea altor obiecte...

Marea majoritate a oamenilor se masturbeaza incepand cu varsta pubertatii. Este un obicei normal pentru ca atunci hormonii sexuali incep sa construiasca organele genitale si, o data cu aceasta, sa modeleze psihicul feminin sau masculin. Interesul pentru activitatea si satisfacerea nevoilor sexuale creste treptat pana la nivelul normal pentru un adult.

In + masturbarea este metoda de satisfacere cu cele mai mici riscuri.

Si am aflat ceva ca sa intaresc ceea ce am vrut sa spun:Previne infecţiile colului uterin şi cele ale tractului urinar

Scade riscul apariţiei diabetului si îmbunătăţeşte activitatea cardio-vasculară

Alunga insomnia

Intareste musculatura pelviana

Te elibereaza de stres...Aduce buna dispozitie....Imbunatateste viata sexuala in cuplu.

Asa ca nu are rost sa-ti bati capul cu chestia asta, e ceva firesc, omenesc, poti sa-i explici bunicii tale acest lucru si sunt convins ca va intelege.Asa ca fi linistita ca tot ceea ce se intampla are un scop anume.

-->Site de unde am luat argumentele cu care mi-am intarit opinia :

http://www.unica.ro/......barii.html