| 24041985 a întrebat:

Am si eu o intrebare ...pe 9 iunie mi a venit ciclu...iar pe 23 am avut perioada fertila ...pe 23 am facut o cu prietenul meu neprotejat dar nu a ejaculat in mine...ci sa mai jucat cu degetele dupa ce a terminat si avea un pic de sperma pe deget dupa care pe 28 si 29 am facut o neprotejat si a ejaculat in mine...pot sa fiu insarcinata si cand sa imi fac testul...

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

În această situaţie, după părerea mea, consider că RISCUL de sarcină ( în situaţia prezentată de tine ) ar fi MARE - în jur de 50-60 %!

În rest, sunt valabile precizările de mai sus!

Dacă mai ai întrebări, nu ezita să mi le pui!

Succes!

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Poi, NU-i chiar atât de simplu cum crezi TU!

Din ce ai "povestit", eu tind să CRED că tu chiar VREI să rămâi însărcinată... - ţi-o cauţi "cu lumânarea" ( cum se zice ) - NO offense!

În primul rând ar fi important de ştiut ce vârstă ai, dacă ai ciclu REGULAT ( adică timp de cel puţin 6 luni să-ţi vină la acelaşi interval/număr de zile ),...

Apoi, ar fi interesant de ştiut la ce vârstă ţi-a venit prima dată menstruaţia - acel aspect ne ajută să ne dăm seama dacă eşti destul de pregătită/dezvoltată din punct de vedere fizic ( pentru o eventuală sarcină, discutăm la cazul general )!

Apoi zici că pe 9 iunie ai avut ciclu şi pe 23 ai "avut perioada fertilă".

Eu am o NELĂMURIRE aici : De unde şti TU că pe 23 ai perioada fertilă? Ai ciclu REGULAT de 28 zile, sau ce? Detalii ( te rog )?

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie, si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet. „Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).
TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Pe 23 spui că ai „făcut-o cu prietenul tău neprotejat, dar nu a ejaculat în tine".
În primul rând, după calculul pe care l-am făcut ( retroactiv ) e FOARTE POSIBIL ca la momentul în care ai făcut sex NEPROTEJAT cu prietenul, să fi fost ÎNCĂ în perioada cu FERTILITATE RIDICATĂ - deci, RISCUL de sarcină era destul de mare!

CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care POATE conţine spermatozoizi!

Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi POATE conţine spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!

Acum depinde şi de partener, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % - şi se datorează acelui lichid preseminal!

Bine-nţeles, asta în cazul unui ciclu REGULAT; dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL există permanent!

DECI, e foarte IMPORTANT ca să te PROTEJEZI de fiecare dată cănd faci dragoste/sex – şi asta, mai ales în cazul în care NU ai ciclu REGULAT!

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT, atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

De aceea, RECOMAND o igienă IMPECABILĂ ( atât înainte, cât şi după ) - şi, NEAPĂRAT folosirea PREZERVATIVULUI ( alunecarea va fi mai uşoară, eviţi riscul de sarcină şi diverse boli cu transmitere sexuală ) – mai ales în cazul unei noi relaţii, sau o relaţie „pasageră" ( ori una sub semnul întrebării )!

Dar e foarte important să fiţi ATENŢI la modul de "manevrare" a prezervativului ( deschiderea lui şi "montarea", apoi e importantă mărimea, şi nu în ultimul rând "demontarea" acestuia ) - de asemenea, recomand VERIFICAREA prezervativului după FIECARE "partidă" ( să nu se fi rupt/tăiat ) - pentru mai multă siguranţă!

Dacă folosiţi prezervativ de fiecare dată şi la fiecare "număr/partidă" ( ATENŢIE la modul de manevrare/desfacere şi "montare/demontare" ) NU există risc de sarcină ( siguranţă de 99 % ), DAR ( repet ) preferabil să-l verifici după partidă!

Şi chiar dacă se rupe, NU trebuie să disperi, deoarece este lubrefiat/tratat cu o substanţă spermicidă ( cu rol de distrugere a spermatozoizilor )!

DECI, în concluzie, e POSIBIL să fi rămas însărcinată la acel moment!

Apoi, mai ales având în vedere că NU prea ai experienţă sexuală ( EU cel puţin aşa CRED ) - TU nu ai de unde şti că "nu a ejaculat în tine", SAU a putut ejacula de două ori ( odată în tine, şi a 2-a pe tine …, în exterior …)? Deoarece, chiar multe femei MATURE pot fi PĂCĂLITE de o ejaculare intravaginală, EVENTUAL urmată de o ejaculare externă - iar cum experienţa ta sexuală este REDUSĂ ( sau inexistentă ), se ridică MARI semne de întrebare privind acest aspect!

DECI, e foarte IMPORTANT ca să te PROTEJEZI de fiecare dată cănd faci dragoste/sex!

De asemenea, mai spui că în 23 iunie, după partida de sex, s-a jucat cu degetele pe la „piersicuţă" şi avea spermă ( urme ) pe ele! La fel, ESTE POSIBIL ca şi datorită acelor „urme" ( resturi ) de spermă să RĂMÂI însărcinată!

Apoi, spui că pe 28 şi 29 iunie ai făcut sex neprotejat şi „A EJACULAT în tine"!

Iar purtăm discuţia la modul GENERAL, deoarece NU ştiu EXACT când ai avut OVULAŢIA şi dacă ai ciclu REGULAT!

Deci, un răspuns la modul general – DAAA, se POATE să fi RĂMAS însărcinată şi la acel moment ( dacă nu ai rămas în 23 ) – şi asta, din MOTIVELE explicate mai sus!

Având în vedere MULTELE GREŞELI consecutive pe care le-ai făcut în această lună, RECOMAND să faci 1 test de sarcină CHIAR DACĂ acum ( în iulie ) o să-ţi vină menstruaţia ( deoarece RISCUL de sarcină, la tine, în acest caz este foarte RIDICAT şi e posibil să-ţi vină ciclul şi peste sarcină )!

Faci 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) – CHIAR dacă acum ( în iulie ) o să-ţi vină menstruaţia ( iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile )!
În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa macar 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa macar 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat. Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Te duci la farmacie şi cumperi 1 test de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele ) - au un preţ mediu de 10 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!

Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!

Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!

| 24041985 explică (pentru bursuc001):

Buna multumesc pentru raspuns, am ciclu regulat. prima menstruatie a venit la 14 ani si acum am 24 de ani.am calculat pe un site perioada fertila.

| bursuc001 a răspuns (pentru 24041985):

În această situaţie, după părerea mea, consider că RISCUL de sarcină ( în situaţia prezentată de tine ) ar fi MARE - în jur de 50-60 %!

În rest, sunt valabile precizările de mai sus!

Dacă mai ai întrebări, nu ezita să mi le pui!

Succes!

| marcelbud a răspuns:

Fatil acum ca s-ar putea 80 % sa fiii

| maia80 a răspuns:

Draga mea de multe ori nu e nevoie sa fii sau nu in perioada fertila nimeni nu poate sa-si cunoasca corpul in asemenea masura incat sa poata spune ca nu exista riscul de a ramane insarcinata deci sexul neprotejat implica obligat riscuri, tu ai acum nevoie doar de noroc.Ai grija alta data nu-ti doresc ca greseala ta sa te coste trauma unui chiuretaj

| 24041985 explică:

Pot aparea simptomele din prima saptamana ...deja mi s au marit sani si s au intarit si am temperatura bazala mai mare, am un pic de stare de greata si stari de oboseala si dureri de spate.