Teoretic nu poti ramane insarcinata insa aceasta afirmatie este valabila doar in cazul in care ciclul tau menstrual este unul perfect reglat si l-ai testat pe parcursul a mimim 6-9 luni. In cazul in care intro perioada atat de lunga menstruatia se porneste/incepe la data exact preconizata rezulta ca si data ovulatiei va fi intotdeauna cunoscuta deoarece aceasta adica ovulatia se produce intotdeauna cu fix 14 zile inainte de data urmatoarei menstruatii.Este stabilit stiintific ca ovulul este viabil doar 12-24 de ore deci numai in aceasta extrem de scurta perioada a unui ciclu menstrual se poate produce fecundarea. In cazul in care ovulul nu a fost fecundat in aceste ore, acesta NU MAI POATE FI FECUNDAT ULTERIOR fiind considerat un ovul "mort" d.p.d.v.al procreerii. Deci in cazul unui ciclu menstrual perfect reglat probabilitatea instalarii unei sarcini este considerata ca fiind aproape imposibila teoretic si orice eventuala sarcina in aceasta perioada se poate produce cu totul accidental insa aceasta probabilitate este cu totul infima dar nu si imposibila.
Ideal ar fi ca inainte sa iti incepi viata sexuala, sa te documentezi despre ce inseamna acest lucru, ce schimbari se produc in corpul tau, despre sarcina etc. Astfel, o sa stii ca poti ramane insarcinata si in perioada nefertila Riscurile sunt mai mici, dar deloc de neglijat.
Depinde in ce zi din aceasta perioada pentru ca spermatozoizii traiesc si pana la...pana mea, unii zic 4-5 zile, altii sustin ca pot trai si 7-10 zile.
cel mai bine este sa faci sex cu un barbat cu care daca ramai insarcinata sa nu-ti para rau.
acuma tu stii, eu nu m-as baga intr-o relatie bazata pe sex. am patit-o la 20 de ani si nu-mi mai trebuie. ca oricum faci sex asa ca nu merita sa-ti pierzi vremea cu cineva doar pentru a avea un mascul.
daca vrei sa dormi linistita pune un prezervativ sau vorbeste cu un ginecolog pentru o metoda potrivita tie.
barbatilor nu le pasa. in acel moment nu mai are nimeni timp sa gandeasca de ce ar face-o
Nu exista perdioade nefertile. Exista doar perioade cu fertilitate scazuta, in care riscul e undeva de 3-5%. Dar este acolo.
Restul deja ti-au explicat antevorbitorii mei.