| volum a întrebat:

stiu ca nu este categoria potirvita dar a vaz ca multi intra...in fine.
Eu ca si copil(13 ani) multi miau zis ca sunt cam grasut si ca ar trebui sa fumez si m-am apucat si am fumat doar o tigara si imi venea rau si acum nu stiu ce sa fac ca multi prieteni imi zic sa fumez in continoare...va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, sa fumez sau nu si de ce.

15 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Cei mai multi te-au sfatuit sa nu fumezi si ti-au expus toate motivele,si au dreptate.
Eu, te voi invita sa-ti folosesti inteligenta si mintea ta. Spune-mi te rog, tu nu ai vazut niciodata persoane de 100 de kg care fumeaza? Si,uite ca au si kg in plus,si fumeaza.
Cu alte cuvinte,tigara nu le ajuta la nimic, intelegi?
Fumatul este o obisnuinta teribil de rea, iti distruge sanatatea si da dependenta.Greu sa te lasi de fumat,daca nu chiar imposibil,ti-o spun din proprie experienta.
Protejeaza-ti sanatatea,inima ta este deja destul de solicitata din cauza acestor kg in plus,si apuca-te de o dieta cuminte, usoara, nechinuitoare.Ai putea, de exemplu, sa nu mai mananci seara decat fructe.In doua saptamani, vei vedea ca ai pierdut cel putin 5 kg.La masa de pranz,bea si un ceai de papadie dupa mancare,alte kg pierzi si de aici. Daca mergi la un magazin naturist si iei un detoxifiant(solutie hidroalcoolica) si-l iei cum scrie in prospect,nu numai ca iti vei curata organismul,dar vei si slabi.
Nu trebuie sa te grabesti, dar trebuie sa fii perseverent, atat.Nu mai ciupili intre mese,daca nu rezisti,mananca un mar sau bea un pahar cu apa,exclude cola din bauturile tale ca si toate chestiile acide,bea apa plata,ceai, sucuri de fructe.
Si, in 6 luni vei fi de nerecunoscut!
Iar bunilor tai amici,spune-le sa slabeasca ei fumand,pentru ca in afara unui cancer la plamani, nu castigi nimic altceva!
Foloseste-ti creierul, fii baiat destept!

| Narcis2007 a răspuns:

Nu fuma ca ai sa regreti...

| Honeybunny a răspuns:

Eu zic sa nu mai mananci asa mult decat sa fumezi.tu sti cat costa un pachet de tigari?:O n-are rostoh go on plus ca n'ai certitudinea ca daca fumezi slabesti deci poate te si apuci degeabawinking fa sport si nu manca dulciuri, nu manca dupa 6, evita prajelile happy

| devilll a răspuns:

Ti-o zis sa te apuci de tigari sa fumeze de pe tine cand n-au bani sa-si cumpere ei tigarilaughing
lasale dreku de tigari fa ceva sport date toata ziua cu bicicleta fa miscare

| D0zzz a răspuns:

Nu nu e bine, mai ales ca ai 13 ani. Daca de la o varsta atat de fragila incepi sa fumezi pai nu ramane decat sa traiesti cativa ani pentru ca plamanii nu vor mai fi atat de abti si vor fi instabili la un moment dat. Nu te pune la mintea lor ca ei vor doar sa-si bata joc de tine. Tu esti in perioada adolescentei si cresti, te dezvolti. Ai rabdare si vei vedea ca vei arata mult mai bine ca ei. Nimeni nu e perfect. Ei nu au deloc defecte? Nu-i mai lua in seama, vor doar sa te necajeasca. Arata-le ca esti mai destept ca ei. Daca tu te simti bine in pielea ta atunci de ce te-ar preocupa parerile unor copii mai putin inteligenti? lasa-i pe ei sa se intoxice cu fumul si sa-si distruga viata. Ai grija cum faci si nu mai face tampenia de a fuma, asta daca vrei sa traiesti mult si bine. Bafta!

| yellowalien a răspuns:

Asta e o mare prostie! Esti un copil, fumand iti distrugi sanatatea aiurea. Daca vrei sa slabesti, lasa mancarea grasa si dulciurile, mananca multe fructe si legume, bea apa(nu sucuri cu indulcitori si coloranti) si du-te in parc sau la vreo sala de sport si alearga, joaca basket, volley, tennis, football, ce vrei tu! Ai atatea optiuni, iar tu o alegi pe cea mai nesigura si nesanatoasa... Of, of! Putina minte mai au cei care te-au sfatuit asa ceva! Pentru binele tau, renunta la idee si incearca ce ti-am sugerat, pentru ca nu-ti va parea rau deloc!
Si inca un sfat! Ai mare grija in viata sa nu asculti de oricine, sa nu te arunci cu capul inainte facand ce-ti spun ceilalti fara sa cantaresti tu foarte bine situatia, caci nu toata lumea iti vrea binele si nu orice zboara se mananca! Fereste-te de prieteni care iti dau sfaturi de genul asta... Fii precaut si incearca sa te mentii cat mai sanatos, ca o viata ai! Traieste-o cat mai frumos!
Bafta! Si ai grija de tine!

| eelenaly a răspuns:

Nu te apuca sa fumezi ca ai sa regreti mult si mai ales la anii tai. Apuca-te sa te plimbi prin parc,sa alergi, sa mergi la bazin sa inoti sau sa mergi la sala. Daca faci toate acestea slabesti sanatos si bine, tigara nu este o modalitate de a slabi

| 211wasgnij a răspuns:

Fumatul e nociv sanatatii, poti face cancer pulmonar sau sa castigi alte boli, nu stiu daca stiai ca fiecare tigara iti consuma putin cate putin din viata. Renunta la acest viciu, nu ai un anturaj sanatos daca te imping la asemenea activitati, nu te apuca nici sa faci exces de alcool sau cafea ca nu e bine, de etnobotanice sa te feresti ca de dracu'. Cauta prieteni adevarati ca de cei falsi santem satui cu totii.

| jjijnbbhfsrt a răspuns:

Eu zic sa nu te apuci sa fumezi. Prietenul meu fumeaza de mult timp, a ajuns la 2 pachete pe zi si acum regreta enorm, incearca sa se lase, dar ii e foarte greu. Plus ca a inceput sa aiba niste probleme de sanatate. Daca vrei sa slabesti, fa altceva, alearga, mergi la sala, tine o dieta, ceva mai sanatos

| TeddyBear a răspuns:

Bunahappy.
eu am 15 anibatting eyelashes.si m-am apucat de fumat de la varsta de 11 ani.tot din aceeasi cauza ca eram putin plinuta adica in sensul ca aveam putina burticalaughing.si de atunci am slabit, adica nu mai am burticawhistling.si pot sa ma las oricand nu's dependenta:d.dar imi place si nu ma las happy.
bafta la slabit xD!

| ady20hbk a răspuns:

In niciun caz sa nu fumezi ...doamne ce prieteni :O Te invata f f f f prost. Fumatul este un viciu foarte prost care nu iti va aduce niciun benificiu.Crezi ca daca fumezi o sa slabesti? Noh. Fii u insuti si nu te lasa complexat. Daca iti sunt cu adevarat prieteni te vor accepta asa cum esti. Ai grija si nu te apuca de fumat

| Alexxys a răspuns:

Si la o tigara merge si o cola(care ingrasa"big time") si la pranz merge si-o shaorma(care evident ingrasa) si cand o sa vrei sa te lasi de fumat o sa mananci si mai mult ca deh trebuie sa substitui tigara si uite asa din grasut cat esti acum o sa fii obez! La 13 ani tigari!? pune slaninutza la treaba si da 10 ture de curtea scolii!

| darkelf45 a răspuns:

Mai bine...lasa tigarile.ca si eu pe 27 mi-am loat un pachet de tigari si din 20 mai am 10...si ma chinui sa fumez pachetu sa-l termin; nu's bune

| adynush a răspuns:

Iti recomand s nu incepi sa fumezi.asa mi.au zis si mie ca se slabeste de la tig si nu e asa...si acum nu mai pot sa ma las de ele...si fumez de vreo 5 ani.

| oanamaria1992 a răspuns:

Sfatul meu e sai nu-i aculti pe prieteni tai.pentru ca dupa parerea mea nu iti sunt chiar asa de buni prieteni daca te invata sa fumezi, poti slabi si fara sa fumezi fumatul e un obicei si un viciu prost si daca te apuci de pe acum sa fumezi o sa ai probleme mai tarziu cu sanatatea, gandeste-te ca ai doar 13 ani, de slabit poti slabi cu ajutorul sportului si o alimentatie sanatoasa mult succes