| zack a întrebat:

Am si eu problema. Fetelor explicati-mi si mie cum ajungi de la "cel mai bun prieten" la "iubit"? Acum sa va si explic ceva:fata despre care este vorba mi-a zis ca eu sunt cel mai bun prieten al ei, si mi-a spus lucruri intime pe care numai eu le stiu(sau asa mi-a spus). Mi-a spus ca ea pana acum nu a fost niciodata cu adevarat fericita alaturi de un baiat, si ca doar eu o pot intelege cu adevarat.Crede ca nu o sa fie niciodata fericita pentru ca de la atatea suferinte nu mai pune sentimente in relatiile cu baietii.Acum este implicata intr-o relatie de 2 luni, spune ca nu este fericita pentru ca nu simte acea "scanteie" cand este cu el(si ca nu a simtit-o cu nimeni pana acum), desi el ii arata ca o iubeste ea pur si simplu nu simte acelasi lucru.Imi spune ca tine la mine extrem de mult, si ca le povesteste tuturor prietenelor ei despre mine si cat de bine se intelege cu mine(chiar asa e, am avut confirmari cand nu era de fata). Eu o iubesc foarte mult, pentru ca intotdeauna a fost foarte draguta cu mine si intotdeauna mi-a luat apararea. Mi-a spus in mai multe randuri ca ne-am potrivi, si ca i-ar placea foarte mult sa gaseasca pe cineva ca mine, si ca eu nu o pot face sa sufere niciodata pentru ca ea stie ca nu as fi in stare sa fac un lucru dupa care sa sufere din cauza mea.Sa-i spun direct ce simt despre ea, si ca as vrea sa fim impreuna nu cred ca tine, pentru ca imi repeta ca sunt prietenul ei cel mai bun, si nu as vrea sa o sperii si sa ne certam pentru ca ar insemna sfarsitu vietii pentru mine.Habar nu am ce sa fac sa-i arat ca in caz ca ma iubeste, si eu simt acelasi lucru si ca nu are de ce sa-i fie frica de suferinta.Astept sfaturi si va rog sa fiti cat de cat seriosi. Daca mai aveti nevoie de niste detalii, just ask, I don't bite

Răspuns Câştigător
| JesterRO a răspuns:

Zack, ma' men, trebuie sa fii in primul rand sincer cu tine in situatii din astea. Pana acum e bine ca stii ce vrei de la ea.
Adevarul e cel mai dulce cand il spui intr-un mod placut. Asa ca nu te sfii sa-i spui ca in tot timpul asta ati construit o relatie frumoasa de prietenie care pe tine mai departe te face sa o placi mai mult decat ca pe o prietena.
Daca tu vrei ca relatia de PRIETENIE sa existe mereu orice ar fi, o poti face...esti propriul tau judecator pana la urma. DAR, asigura-te ca-i oferi si ei garantia asta. Ea are aceeasi frica ca si tine, iti dai seama. De aia nu face pasul... Tu doar spune-i... n-o s-o dezamagesti, din cate ai zis pana acum.

5 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Spune-mi ca NU am citit partea cu "daca ne certam ar insemna sfarsitul vietii pentru mine". Serios acum ce naiba...esti prea axat pe persona ei. Tu ai macar idee cate fete bune(nu in sensul golanesc) ai pierdut fiind hipnotizat de cea pentru care ai fost, esti si vei fi mereu cel mai bun prieten.Nu iti mai face sperante.Se joaca cu tine pentru ca stie ca ii merge.Cauta-ti pe altcineva care te merita si nu te mai lasa dus cu zaharelul.Nu e altceva decat santaj emotinal

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Hmmmm...nu stiu sigur ce sa-ti spun sa faci... e destul de dificil... daca mergi la ea si'i spui direct ca o placi si ea nu simte la fel atunci risti sa pierzi pana si prietenia ei...incearca sa aflii de la altcineva daca te place sau prin gesturi da'i de inteles ca ai vrea sa fii mai mult decat cel mai bun prieten iar daca ea iti va raspunde la fel atunci ii poti marturisii ce simti happy Sau imbat'o si o intrebi cand e beata laughing Glumeam laughing

| pisoias29 a răspuns:

Hmm eu zic sa pastrezi relatia de prietenie happy am avut si eu un asa zis "cel mai bun prieten" si am ajuns sa fiu impreuna cu el...si ce a rezultat din asta? o relatie nereusita care s-a terminat repede si brusc, o prietenie distrusa....acum e decizia ta happy totul depinde de tine si de perspectiva din care vezi lucrurile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o limita abia sesizabila, intai cred ca admiri persoana respectiva, o simpatizezi, constati ca de multe ori ganditi la fel, ca exista anumite afinitati, iar ca dragostea sa apara, nu trebuie decat un gest, un semn, un cuvant, o privire sau nu stiu, o simtire si... s-a intamplat!
Cred ca nu o sperii, mai bine ii spui si astfel vei lamuri situatia...incertitudinea e mai grea decat orice alta suferinta din dragoste. Nu-s expert! E doar un chenar portocaliu!
Monica

| corina_5648 a răspuns:

Eram prieteni de un an de zile, ne intelegeam foarte bine, ieseam des iar intr-o zi m-a intrebat in joaca(jucam adevar sau provocare, el a propus joculwhistling) daca vreau sa fiu iubita lui. N-am stiut cum sa reactionez pe moment dar dupa ce si-a expus adevaratele sentimente raspunsul a fost 'da'. Relatia a durat un an jumate iar acum incercam sa revenim la vechea prietenie dar e cam imposibil. Sfatul meu e sa fii sigur de ceea ce simti inainte sa vorbesti cu ea pentru ca se pot confunda foarte usor sentimentele. Daca esti convins ca vrei sa treci la alta etapa...atunci spune-i ceea ce simti.Fii sincer cu ea dar si cu u pentru ca altfel nu o sa ma dureze nici prietenia voastra. O sa-ti fie din ce in ce mai greu sa ascunzi ca o iubesti. Te doare atunci cand o vezi cu altcineva si incet o sa o indepartezi de tine.De regula nu prea dureaza relatiile de prietenie dintre o fata si un baiat.la un moment dat unul vrea ceva mai mult sau se destrama pentru ca-si gaseste o/un iubita/iubit iar acela ii devine prieten, confident si tot ce are nevoie. Ai grija ce facihappy