anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am tot citit pe net, prin carti, am auzit la tv, despre simptomele unei sarcini.as vrea sa primesc niste raspunsuri concrete, sigure pentru ca toate parerile sunt impartite si peste tot pe unde m-am informat erau informatii total diferite una de alta.la ce perioada de la contactul sexual apar simptomele unei sarcini? urinarile fregvente la ce perioada de timp in sarcina apar? toate simptomele pot aparea si la 8-9 zile de la contactul sexual? astept raspunsuri cat mai sigure.mersi*

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Simptomele unei sarcini apar minim la 3 saptamani de la contactul sexual. Sunt femei care le acuza si la 17-18 zile, dar cel mai adesea sunt puse pe seama altor cauze care coincid cu sarcina. Nu uita ca 20% din femei nu au simptome in timpul sarcinii. Urinarile frecvente apar cel mai devreme la 6-8 saptamani de la conceptie. Simptomele aparute la 8-9 zile de la contactul sexual nu au legatura cu sarcina. Poate cel mult cu teama de sarcina sau dorinta de a ramane insarcinata care induc false simptome.
Insa, urinarile frecvente la 8-9 zile de la un contact sexual neprotejat sunt un semn important de boala cu transmitere sexuala si impun vizita urgenta la ginecolog pentru diagnosticare.

4 răspunsuri:
| Rizer a răspuns:

Simptomele sarcinii te pot induce in eroare foarte usor. Unele femei experimenteaza foarte multe din aceste simptome, iar altele foarte putine.

Daca incerci sa iti dai seama care sunt simptomele unei sarcini si vrei sa stii sigur daca esti insarcinata sau nu, poti sa ii intrebi pe ceilalti, dar cel mai bine este sa te informezi si sa pui cap la cap toate simptomele pe care le ai.

Cu cat ai mai multe, cu atat este mai posibil sa fii insarcinata.

Exista trei tipuri de semne de sarcina: posibile, probabile si sigure.

Semne posibile de sarcina

• Lipsa menstruatiei este de obicei un semn, dar ea se poate datora si oboselii, stresului, temerii fata de sarcina, schimbarilor in program sau in medicatie, dezechilibrului hormonal, ingrasarii sau slabirii excesive, renuntarii la anticonceptionale sau la alaptare, menopauzei.

• Greata de dimineata se resimte intre 2 si 8 saptamani dupa concepere, dar se poate datora tensiunii, intoxicatiei alimentare sau unei boli.

• Urinarea frecventa incepe de obicei dupa 6 - 8 saptamani dupa concepere, dar poate fi cauzata de infectarea traiectului urinar, tensiune sau diabet.

• Sensibilitatea crescuta a sanilor, umflarea lor, ca si mancarimile pot sa apara la numai cateva zile de la conceptie. Oricum toate acestea se pot datora anticonceptionalelor sau menstruatiei.

• Modificarea culorii tesutului vaginului si a colului uterin apare in primul trimestru, dar se poate datora si menstruatiei.

• Inchiderea la culoare a zonei din jurul mamelonului si mici protuberante in jurul acestuia apar in primul trimestru, dar pot fi si rezultatul unui dezechilibru hormonal sau al unei sarcini anterioare.

• In primul trimestru apar si niste dungi de culoare albastra si roz sub pielea sanilor si a abdomenului, care pot avea totusi drept cauza dezechilibrul hormonal sau o sarcina anterioara.

• Pofta excesiva de diferite alimente apare in primul trimestru. Se poate datora, totusi, unei diete necorespunzatoare, stresului sau menstruatiei.

• Inchiderea la culoare a liniei dintre ombilic si pubis apare in cea de-a patra sau a cincea luna, dar poate avea totusi drept cauza dezechilibrul hormonal sau o sarcina anterioara.

| Rizer a răspuns:

Dar de ce intrebi ti-e frica sa nu ramai insarcinata?

| Rizer a răspuns:

Si ai ramas?

| izzybell a răspuns:

In primul rand unul dintre simptomele clare este durerea de san, in unele cazuri o sarcina nedorita poate aparea si fara sa iti dai seama, ca sa fi sigura mergi la o farmacie si ia un test de sarcina este cea mai sigura metoda de a verifica daca ai ramas sau nu insarcinata... uneori simptomele unei sarcini nu apar depinde de corp si de mai multe lucruri...