| yuppy a întrebat:

Am uitat sa specific ca deja trecuse 14 zile de la ciclu cand s-a intamplat chestia aceea( mi-a curs sperma pe vagin), iar la mine ciclul tine cam 5 sau 6 zile... oare chiar as putea ramane insarcinata?(am 19 ani)Va multumesc.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
... sperma pe vagin? Poate în vagin!
Erai în perioada de ovulaţie, şansele să fii însărcinată este mare.
Un test de sarcină după 7 zile de la presupusul contact neprotejat şi repetarea lui în zilele premergătoare menstrei. Dacă menstruaţia întârzie mai mult de 5-7-10 zile, poate intra în discuţie o sarcină.
Există şi o excepţie: nu este obligatoriu să rămâi însărcinată din primul sau următorul contact sexual neprotejat, dar asta nu este o regulă.
Sunt femei care au fost doar stropite (lichid pre-ejaculator) şi au rămas însărcinate iar altele se chinuie ani de zile să facă un copilaş. Totul depinde de reacţia organismului. Nimeni nu cunoaşte cu exactitate acest procedeu când rămâi şi când nu şi de ce! Fiecare organism reacţionează în felul său, etc.
Atâta timp cât o femeie are ciclu menstrual (indiferent că este regulat sau nu, flux slab sau abundent, 3-5 zile sau chiar 7-8 zile de sângerare) poate rămâne însărcinată dacă nu se aplică nicio metodă contraceptivă.
Nici aceste metode nu oferă protecţie de 100%, prezervativul este pe locul 1 deoarece eficacitatea sa este de 99%, celelalte metode sunt sub 98%. Excepţia la aceste metode contraceptive şi care întradevăr oferă 100% protecţie este abstinenţa (lipsa contactului sexual).
Mare grijă, controale medicale specifice, metode de protecţie şi o viaţă frumoasă să ai.
Pa, pa.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La 14 zile de la ciclu riscul de sarcina e maxim. Asadar, da, exista un oarecare risc sa fii gravida. Nu conteaza varsta si nici cat tine menstruatia.
Vei afla cu certitudine la 21-24 de zile de la acea intamplare, facand un test de sarcina.

kratos
| kratos a răspuns:

Da! Fa un test de sarcina si vei afla exact. Daca sperma s-a scurs in vagin si ai fost in perioada fertila o sa fi mamica...