| Mariaiulia123 a întrebat:

Am vârsta de aproape 20 de ani. Sunt fată. Mă masturbez de la vârsta de 12 ani, am simțit instinctiv sa o fac. Nu stiam ce fac dar când ma atingeam puțin îmi placea. Viața sexuală mi am început o la vârsta de 14 ani. Dar nu aveam orgasm niciodată și mai ales ‘’vaginal’’ cum spun toți după net. Pur și simplu nu aveam când făceam sex deloc. Și când aveam chef acasă singura ma masturbam, nu îmi introduceau ceva, doar frecam clitorisul care al meu este puțin ieșit in afara și ma deranjează asta super mult. Apoi de 7 luni am renunțat sa ma mai masturbez și m-am luat după o doamna care vorbește despre educația sexuală ca atunci când ai contact sa ma și stimulez și am avut orgasm in timpul actului. Doar ca eu și prietenul meu facem asta la o săptămâna și simt nevoie mult mai des … înainte când ma masturbam poate o faceam zilnic de 2 ori, zile când nu faceam, după cum simteam. Și simt ca am o d asta dacă nu ma masturbez ca parca trebuie sa fac asta sau ca depind de asta, dar am reușit de atâta timp sa ma abțin… eu o gândesc ca parca de chestia asta depind nu ca și cum e un lucru in plus in viața asta de care sa te bucuri și nu știu cum sa-mi schimb toate chestiile astea din cap, daca ma puteti ajuta. Vreau sa spun ca in urma cu ceva timp am suferit se atacuri de panica și anxietate din cauza fricii de moarte și eu ma gândeam ca din cauza orgasmului creierul meu nu mai funcționează cum trebuie si trebuie sa am orgasme dese ca sa am un nivel se serotonina, dopamină normale. Dacă m ați ajuta v as fi recunoscătoare e ceva ce ma deranjează și ma termina psihic poate pare ceva banal, dar sunt o persoana anxioasă

20 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Din ce povestesti, ai doar un libidou mai mare, nimic anormal. Ppietenul tau se intampla sa aiba un libidou mai mic, lucru care iar nu e anormal, doar ca nu sunteti comaptibili.

Ca toate fetele ai fost invatata ca nu e frumos sa te atingi si ca asta insemna ca e ceva in neregula cu tine deci masturbarea vine cu o aorecare vina.

Eu zic sa nu te mai ingrijorezi atat, nu faci nimic iesit din comun. Probabil ar ajuta sa gasesti un terapeut cu care sa discuti despre asta pentru ca e clar ca tu interpretezi o activitate normala ca pe ceva negativ iar asta iti afecteaza starea de bine.

| Mariaiulia123 explică (pentru RoCkKiD):

Eu si prietenul meu nu locuim împreuna poate si d asta o facem mai rar. dar când avem ocazia o facem si de doua ori si următoarea zi dacă se întâmpla sa mai dormim împreuna. dar cred ca și el se masturbeaza când nu o facem dar nu știu nici nu insista sa o facem mai des… și am făcut niște terapie pentru atacurile de panica nu și așa… și da. corect ce spui

| RoCkKiD a răspuns (pentru Mariaiulia123):

Chiar daca intelegi rational ca nu faci nimic gresit, uneori e greu sa scapi de sentimentele de vina care apar atuci cand o faci pentru ca sentimentele nu-s rationale. Daca toata viata ti s-a zis de peste tot ca e gesit, si probabil toate fetele au mintit si au zis ca nu o fac, pentru ca si ele au invatat ca e rusinos, un terapeut o sa te ajute sa treci mai usor peste asta. Daca la terapie ai discutat doar de anxietate eu zic sa discuti si problema asta.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar la ginecolog ai fost pana acum?
Cu viata sexuala inceputa atat de micuta, probabil ca ai si boli cu transmitere sexuala, asdar musai trebuie sa ajungi la un control ginecologic, fiindca unele boli grave se pot trata, daca sunt descoperite din timp
Cancerul de col uterin de exemplu, debuteaza din infectia cu HPV care nu doare, irita, mananca sau produce altceva nimic altceva la suprafata pielii, totul fiind in interiorul tau, in vagin, unde pur si simplu apare o rana mica pe colul uterin care creste si creste transfaoramndu-se in canceruld e col uterin.
cancerul nu doare, de aceea este descoperit atat de tarziu de multe ori si femeia moare.

Odata cu inceperea vietii sexuale ai obligatia sa-ti faci teste si control ginecologic in feicare an, tocmai pentru a detecta acesti virusi mortali care duc la boli grave sau mortale.
Cum iti este frica de moarte si faci atacuri de panica, eu zic ca-i momentuls a mergi de urgenta la analize, ca ai lasat prea multi ani fara nici un fel de test si nu se stie niciodata.

| Mariaiulia123 explică (pentru Violleta2022):

Sunt la zi cu toate analizele

| mihai69 a răspuns:

Masturbarea este sănătoasă. De multe ori chiar necesară. Așa, ca în cazul tău.

| Mariaiulia123 explică (pentru mihai69):

De ce mă simt vinovata după ce mă masturbam înainte? Și de ce simt sa o mai fac odată după ce abia o fac?

| mihai69 a răspuns (pentru Mariaiulia123):

1. Cel mai probabil din cauza educației primite în copilărie (conștient sau nu);
2. Cum de ce? Pentru că poți și, mai ales, pentru că e extraordinar de plăcut!

| doctorandus a răspuns:

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

https://web.archive.org/......walker.pdf

| specshelper a răspuns (pentru doctorandus):

Prietene vorbești prostii, treptat în mintea acestui copil sentimentul de vinovăție se va amplifica, ceea ce ii va cauza diferite frustrări, ca să nu mai vorbim și de dependenta! A doua treaba este și desensibilizarea fizica a organului genital, ca re sigur nu o va duce pe aceasta viitoare femeie la viata sexuala neimplinita și nesatisfăcătoare în viitor! Practic tu citezi dintr-o anumita parte pro masturbare a studiilor și din psihologia aferenta!

| doctorandus a răspuns (pentru specshelper):

Suferi de paranoia? Nu exista nicio desensibilizare prin masturbare. Citeaza studii indexate pentru MEDLINE care zic ca tine daca vrei sa te cred. Numai puriu' de C.T. Popescu zicea ca exista desensibilizare prin masturbare, dar el este total idiot la capitolul sexologie.

Adictia de porno sau de masturbare nu este un diagnostic acceptat de breasla medicala. Surse: DSM-5, DSM-5-TR, ICD-10 si ICD-11.

| Mariaiulia123 explică (pentru doctorandus):

Vezi ce vb cu paranoia ca nu ți am zis nimic și nu s-a luat nimeni de tine

| doctorandus a răspuns (pentru Mariaiulia123):

Raspunsul nu era pentru tine, era pentru specshelper.

| doctorandus a răspuns (pentru specshelper):

Goia, Mădălina (2016). DSM-5 : manual de diagnostic și clasificare statistică a tulburărilor mintale. București: Editura Medicală Callisto. p. 481. ISBN 978-606-8043-14-2. OCLC 997448435. "Alături de tulburările legate de consumul de substanțe, în acest capitol este inclus jocul patologic de noroc (ludomania), ceea ce subliniază că un comportament de joc de noroc patologic activează sisteme de recompensă similare celor activate de drogurile de abuz determină unele simptome comportamentale asemănătoare celor din tulburările consumului de substanțe. Au fost descrise și alte tipare de comportament excesiv, cum ar fi jocurile pe internet, dar cercetările privind aceste sindroame comportamentale fi altele similare nu au ajuns la concluzii clare. Astfel, unele grupuri de comportament repetitiv, pe care unii le denumesc dependențe comportamentale, cu subcategorii ca "dependență de sex", "dependență de exerciții fizice" sau "dependență de cumpărături" nu au fost incluse, deoarece la ora actuală nu există dovezi suficiente pentru a stabili criteriile de diagnostic și nici descriptori de evoluție necesari pentru a defini aceste tipuri de comportament ca tulburări mintale."

DSM-5-TR, publicat în martie 2022 zice același lucru.

| doctorandus a răspuns (pentru specshelper):

Si nu e vorba de "o anumita parte pro masturbare a studiilor". Aproape tot ce este medicina bazata pe dovezi este pro-masturbare. Consensul medical si psihologic este ca masturbarea este un comportament normal si sanatos, care aduce beneficii.

| doctorandus a răspuns (pentru specshelper):

CTP cand a spus ca masturbarea clitoridiana desensibilizeaza femeia a vorbit in calitate de ignorant increzut. Pun pariu ca nu citise in viata lui articol de sexologie indexat pentru MEDLINE.

Pe ce se baza? Probabil pe un manual de propaganda medico-sanitara comunista citit cand era student. Masturbarea era infierata de regim drept comportament individualist mic-burghez.

| VoidEternal a răspuns:

Suna a ceva ce tine de competența unui psiholog.

Adică sexul nu ar trebui sa fie resimțit că fiind la fel de necesar ca aerul. Trebuie sa descoperi motivul acelor atacuri de panica și ce te-a adus în punctul în care ești acum.

| Marius22213 a răspuns:

Salutare! Te pot ajuta in ceea ce priveste problema ta! Daca doresti sa discutam legat de asta te rog sa imi lasi un mesaj in privat!

| Mariaiulia123 explică (pentru Marius22213):

Nu mă lasă sa dau msj