Da. 100%.
Nu ar mai apare fete pe aici care se intreaba daca sunt insarcinate doar cand vad o erectie la un baiat.
Da, sunt 100% pentru introducerea educatiei sexuale in scoli, inca de la clasa VII-VIII daca este posibil!
De ce ai aminti despre sex si in clase? Nu ai aminti, ci ai face educație.
educația sexuală in scolii opreste cresterea numarul de mame minore. Da.
Fiind un lucru neobisnuit ca popor ortodox. Nu are legătură cu ortodoxia.
ca materii, se predă iar elevii vad cu ochii lor căt de greu este.
Cum văd că este greu? Ce este greu? Că nu este matematică superioară, este sex.
S-a votat deja in parlament, merge spre promulgare.https://www.g4media.ro/......barea.html
Asta e o discutie cu dus si cu intors serios, si nu exista un raspuns real, nu cat timp sexul e taboo si puritanismul e la putere
care e discutia:
- pe de oparte se considera ca daca, copii sunt invatati ce e aia sex, atunci multi, care nu s-ar baga in asa ceva, se vor baga, pentru ca au fost "instigati"... lucru care nu stiu cat de bun sau rau e, pentru ca mai devreme sau mai tarziu viata contine si sex
- pe de alta parte, se doreste SERIOS ca sa nu existe statistici asa de naspa cu minore insarcinate, deci foarte multi trec peste puritanism si inhibitii, si ajung sa ramana insarcinate si sa ia boli cu transmitere sexuala, pentru ca nimeni nu le-a spus care e treaba, ce si de ce
in puii mei, acum avem o noua boala, variola maimulei, care are practic sexul principala metoda de transmitere
Eu zic că ar fi benefică, astfel n-ar mai apărea atâtea individe pe aici care să întrebe dacă au rămas însărcinate.
Si ce află? cum se rămân însarcinate corespunzator Ca apoi sa stie cum fac sex fara a fi însarcinate, intr-un mod mai sigur și ferit. Apoi toți vor face sex protejați, si in mod corespunzator.
Este cu dus si intors.
Problema cred că ar fi famiile dezorganizate, ignoranta, lipsa afecțiunii, saracia in diferite medii, principiile proaste, lipsa sfaturilor, sau a atenției apropiate fată de minor.
Daca o fata intâlneste un baiat, trebuie sa invețe lucruri câteva lucruri simple: care sunt limitele normale și întelegerea comportamentului dintre cei doi, plus consecintele depasirii limitelor normale, plus exprimarea la momentul potrivit a dorintelor nu, când simți nevoia cum înteleg unii.
Legat de scoală, viitor
importanta de concentrare asupra materiilor scolare care construiesc un viitor către o facultate, sau o slujbă de calitate in viată. Importanta alegerii meseriilor, nu studierea de proceduri a inceperi vieții sexuale, pur si simplu din vina principiilor si situatiilor precare, precum și exemplificarilor din familie negative sau servite drept model pe stradă.
Nu mai dezinforma atât. Esti un ignorant care nici nu are curajul să își lase întrebările si răspunsurile.
O fată ca aceea de care menționezi tu, fiind îndrăgostită ca în basme, nu cunoaște "nu", ci acceptă tot ce crede că ține de iubire și îi face mai puternici.
Tu zici că e mai bine să învețe nonformal. Practic îi condamni pe cei care nu au parte de educație corespunzătoare în familie, să rămână în incultură, necunoaștere.
"studierea de proceduri a inceperi vieții sexuale" ce vrei să zici prin asta? Nu se explică scenarii de filme xxx.
Tu nu știi ce înseamnă educație sexuală.
Eu am avut parte de o astfel de materie și mă mândresc că niciun fost coleg din acea clasa nu a devenit părinte prea devreme și nici nu a luat boli. După acele ore din clasa a VII-a, când se preda si anatomia, au fost spulberate mituri/concepte eronate. La astfel de ore nu se vorbeste de spre sex ca act în sine cum insinuezi dumneata, ci despre contact, protecție, boli.
Să excluzi informarea nu va ascunde realitatea că tinerii acționează fără documentare sau înțelegere.
Ca sa inteleaga toti papitoii...
Educatia sexuala in scoli inseamna informatii despre cum sa pui un prezervativ corect, cum sa eviti o sarcina/boala, cum sa te masturbezi corect fara a te rani, penetrarile anale duc la boli, daca anusul nu este igienizat, sexul anal poate cauza rupturi cu sangerari ( aviz fetelor care-l practica) si multe altele.
Ce vedeti la prostii de politicieni si anumiti cetateni retarzi fara pic de scoala educatia sexuala in viziunea lor inseamna poponari si lesbiene.
Buna!
Educația sexuală din punctul meu de vedere este ceva foarte important și nu știu dacă ai înțeles conceptul acestor ore de predare. Educația sexuală nu este despre cum sa faci sex, ci este despre, dacă o faci, ce boli se pot transmite, cum previi aceste boli și ce poți face dacă ai luat astfel de boli. Aici mai intervine și igiena cum sa ai grija de organele tale corespunzător, plus învățarea acestor organe, unde in cazul fetelor este foarte importat ca băieții sa știe ce fac și cum fac când ajung in punctul acela.
Însă părerea mea este ca aceasta educație sexuală nu ar trebui predata de profesori, ar trebui predata de medici specialiști respectiv, ginecologi
Aceasta este părerea mea de doctor!
Seara frumoasa, sper ca te am lămurit