anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ar fi mai bine daca omul ar avea doar creier si nu inima? Se spune ca, creierul este organul de control al intregului organism. Dar inima? de ce nu o poate controla? De ce intotdeauna face ce vrea ea? De ce creierul suporta consecintele actiunilor ei? De ce intre cele doua e mereu o lupta iar castigatoarea este intotdeauna inima? Niste pareri ar fi binevenite! Funda celui mai inteligent raspuns. O zi bunawinking

Răspuns Câştigător
| EvilThoughts a răspuns:

După părerea mea, un om fără inimă ar fi un fel de "robot" pentru că ar face tot ce i-ar spune rațiunea, ceea ce nu este întotdeauna corect. Creierul nu ne spune mereu să facem lucrurile corecte. Cu toate acestea, fără el omul nu ar face alegeri raționale și ar sfârși făcând doar ce îi dictează inima.
În unele situații, însă, inima are dreptate. Știe ce să facă și cum să reacționeze și cred sincer că are un rol foarte important în viața fiecărui om (în afară de acela că ne ține în viață) : acela de a ne arăta sentimentele pe care le purtăm unei persoane. Nu ți-ai putea da seama dacă iubești pe cineva dacă inima nu ar bate atât de tare sau dacă nu s-ar "opri" pentru câteva secunde. De asemenea, fără ea nu am putea să avem sentimente, ghidați fiind doar de creier.
Cred cu tărie că între cele două există o relație de interdependență și ar trebui cumva să găsim un mod în care să le punem în balanță.

18 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Esti extraordinar de talamb. unde naiba castiga la tine mereu inima? vorbesti despre tine sau iti dai cu parerea in general?

cum nu controleaza inima? ai auzit de meditatie care incetineste inima? crezi ca pleaca de la stomac meditatia aia? creierul > inima din toate punctele de vedere. creierul dicteaza fiecarui organ ce sa faca. ca esti sentimentalist e problema ta, dar tot de la creier pleaca. inima are o singura functie in corp: pompeaza sangele in corp prin artere, vene, capilare. atat

Răspuns utilizator avertizat
| JohnnyBi a răspuns (pentru TuDorEL96):

Pacat. deci e vina scolii ca tinerii habar nu au cum le functioneaza corpul si cred ca proteinele lasa pielea si alte ineptii de genul. e misto asa.

| IMS a răspuns (pentru JohnnyBi):

Nu te supăra, nu crezi că ai cam început să bați câmpii? Ai dus discuția mult prea departe, fii serios, era vorba de o simplă metaforă. Take it easy!

| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

La tine vad ca e competitie intre inima si creier. La mine competitia se bate mai mult intre creier si mandria din pantaloni.

| AdyAdeluş a răspuns:

Mda. Nu o sa iti dau un raspuns foarte inteligent. Dar sa stii ca este mai bine sa faci ce zice inima. Creierul ar lua o decizie care i se pare mai favorabila atunci. Dar cu inima te gandesti si ce o sa se intample mai departe si care decizie e corecta. Sper ca a fost destul de inteligent raspunsul.

| RAY a răspuns:

Si daca nu am avea inima tot am iubi, de fapt creierul e de vina pentru tot ce simti nu inima ea are rolu ei saraca nu o baga in povesti gen iubire din interes, eu cred ca te pierzi in basme gandeste-te mai rational vei vedea ca iubirea e doar interese

| Bøøgey a răspuns:

Scuze ca-ti narui rationamentul, dar creierul controleaza si inima, printre altele.

| Bøøgey a răspuns (pentru TuDorEL96):

Cu placere. Si altadata.

| KaterinaРомановский a răspuns:

Vezi ca asta cu inima e metaforic. Nu e ea vinovata ca te indragostesti de persoana nepotrivita, tot creierul e vinovat!
Unii spun ca inima e independenta de creier prin faptul ca ea continua sa pompeze sange si sa bata chiar daca activitatea cerebrala este zero, insa si acolo e sustinuta de aparate, deci nu e independenta de creier 100% (cred ca ai auzit de cazurile in care s-a decis deconectarea pacientului de la aparate, deoarece nu mai raspundea nicicum la stimulii externi).
Ai inteles cum sta treaba?

| KaterinaРомановский a răspuns (pentru TuDorEL96):

big grin nu e neaparat de bio, e de psiho si medicina. Faza e ca nu inima e responsabila de alegerile noastre irationale si nebunesti, ea sta acolo linistita si i se arunca in carca diverse gen "am ales cu inima si nu cu mintea si am gresit" sau "inima de ce ma faci sa sufar" sau " asculta-ti inima si vezi ce spune". Nu prea e asa...ea spune doar tic-tac si cam atat. Mai bine ai zice of emisferele astea cerebrale! Una ma indeamna sa merg pe sentimente, alta pe ratiune! Aici e problema!winking

| IMS a răspuns:

Frate din punctul meu de vedere, e clar că se referea la faptul că de cele mai multe ori ne îndrăgostim de cine nu trebuie, grav fiind faptul că de multe ori știm 100% că acea persoană nu va simți nimic pentru noi,sau este o persoană cu un caracter total diferit de al nostru,dar totuși alegem să o facem,conștienți fiind că inevitabil vom suferi. Și nu te supăra,dar tembel ești tu nu el, deoarece, eu sunt sigură că el știe că inima nu are nicio treabă cu faptul că noi ne îndrăgostim, dar aceste expresii, metafore...se folosesc de când lumea, în limbajul de zi cu zi, până și în manualele de română există, la tema dragostei, în melodii...etc. Dacă tu, presupun ca ești o persoană îndreptată spre real, nu înseamna că ai dreptul să îl faci pe el tembel. Îmi pare rău pentru că vezi lucrurile într-un mod îngust si nu dai o altă nuanță vieții. Viața poate fi o poezie dacă știm să o trăim.

| IMS a răspuns (pentru IMS):

Tălâmb,sorry.

| JohnnyBi a răspuns (pentru IMS):

Nu stiu de cine dracu va indragostiti voi dar eu dupa prima dragoste am inceput sa folosesc creierul nu inima sa ia decizii. inima e tampita si face numa prostii. stau sa ma indragostesc ca ratatul sa isi bata joc vreo fufa nenorocita de mine? de ce? sunt masochist? decat sa risc timp si bani si sentimente pe femei mai bine imi iau un caine de companie. si ma duc in club pentru sex. si asa am si dragoste impartita fata de cineva care merita, singuratatea se duce pe aceeasi fiinta si ocup si viata sexuala cu ceva. si inima multumita metaforic cum zici tu, si creierul pentru decizii corecte. stau sa sparg atatea lucruri pe o femeie care sigur nu e numai a mea, ca deh e 2014. daca nu isi baga madularul macar 2 insi in ea, nu e femeie respectabila. si 3% femei care se merita si sunt cu adevarat femei...atat de rare incat cautarea lor nu merita

| andreeaaqswdefr a răspuns:

Uneori,creierul ne dictează să facem lucrurile care sunt corecte,nu cele pe care noi simțim că vrem să le facem.Să-ți dau un exemplu practic:să zicem că un om căutat de lege care este nevinovat te roagă să-l ascunzi în casa ta.În acel moment tu nu poți avea certitudinea că acel om este nevinovat și ești conștient de faptul că nu este corect să îl ascunzi,însă inima îți spune că asta este ceea ce trebuie să faci,așa că o asculți,chiar dacă în mod normal ceea ce ai făcut este considerat a fi greșit, pentru tine este corect, iar asta este tot ceea ce contează. Deci, cu alte cuvinte, de aici vine și expresia "trebuie să-ți asculți inima".