E chiar atât de greu să ai o părere proprie, ca @Mann02? Şi aici mă adresez fetelor de mai sus cu copy&paste-ul.
Pro : te mentii fresh si activ, e recomandat sa te masturbezi.
contra: depinde si de felul in care o faci, daca strangi destul de tare atunci cand o sa ai parte de sex cu o partenera daca e putin mai larga nu o sa mai simti aceeasi stimulare.
poti sa faci chestia asta, nu e nici o problema, doar ca nu te gandi niciodata ca e suficient si nu ai nevoie de o partenera pentru ca e gresit.
Uite aicea cateva ideei sa vezi la ce e buna masturbarea la sanatate
1. Masturbarea te ajuta sa iti cresti dorinta sexuala. De altfel, este o solutie foarte buna pentru mentinerea sanatatii sexuale in cazul unei tulburari hipoactive a dorintei sexuale, (lipsa dorintei). Pana la urma, orice masina veche are nevoie de incalzire.
2. Masturbarea combate insomnia. Masturbarea are o influenta pozitiva asupra sistemului imunitar si ajuta la combaterea stresului. Acest lucru are rezultate incredibile asupra somnului, care va fi considerabil imbunatatit dupa masturbare. Nu ezita asadar sa o practici, ori de cate ori nu te prinde somnul.
3. Masturbarea iti imbunatateste starea de spirit. Dupa sau inainte de o zi de munca, nimic mai placut decat putina placere sexuala. Iar daca esti singura sau partenerul tau este obosit, masturbarea este solutia potrivita. Corpul tau se va umple de endorfine, cu alte cuvinte de fericire!
4. Masturbarea echilibreaza viata sexuala. In cazul in care libidoul tau este mai ridicat decat al partenerului, masturbarea te va ajuta sa mentii un echilibru pe plan sexual. Eviti astfel certuri, frustrari sau chiar posibile infidelitati.
5. Masturbarea sparge monotonia vietii. Decat sa fumezi o tigara sau sa consumi alcool, e mult mai bine sa te masturbezi. Nu doar ca te vei relaxa, dar o vei face intr-un mod sanatos si gratuit.
In plus, exista o serie de beneficii ale masturbarii pentru fiecare sex in parte.
Pentru femei, mai putine migrene, dureri menstruale si infectii vaginale
Masturbarea este o metoda foarte reusita pentru a combate durerile menstruale si chiar migrenele. Femeile care se masturbeaza isi antreneaza totodata si muschii pelvieni, lucru care le va ajuta pe viitor la nastere. In plus, se pare ca masturbarea ajuta chiar si la combaterea infectiilor vaginale, prin curatarea permanenta a vaginului.
Pentru barbati, sperma de calitate, viata lunga si risc scazut de cancer la prostata
Barbatii nu trebuie sa isi faca probleme cand vine vorba de masturbare intrucat aceasta le garanteaza o viata lunga si fara probleme. Calitatea spermei este marita constant prin masturbare, iar riscul de a face cancer la prostata este foarte scazut datorita schimbarii si inlocuirii continue a spermei din testicule.
Toata lumea se masturbeaza. Unii recunosc, altii nu. Cand vine vorba despre masturbare, parerile sunt si pro si contra. Sunt argumente care sustin ca este ceva normal, asa cum sunt si persoane care cred a a te masturba echivaleaza cu a fi bolnav. Ceea ce se stie insa cu siguranta este ca atata barbatii cat si femeile se masturbeaza, atat ocazional cat si cu regularitate, incepand cu varsta pubertatii si continuant cu maturitatea, prelungindu-se catre varsta pensionarii.
De fapt masturbarea este strans legata de functionarea normala a glandelor si organelor sexuale, atat pentru barbati, cat si pentru femei. La pubertate, frecventa poate ajunge si la mai mult de o data pe zi. Este ceva nou, corpul reactioneaza la stimulari si recompenseaza prin orgasm autoprovocat. Este preludiul inceperii vietii sexuale, al pregatirii pentru debutul ei. Inceperea vietii sexuale nu inseamna si incetarea actelor masturbatorii ci uneori chiar cresterea frecventei lor, datorate atat amintirilor cat si fanteziilor, ce au rol de a creste imaginatia, ea avand rol essential in crearea de relatii parteneriale durabile.
In viata cuplurilor, fie casatorite, fie ca sunt doar parteneri stabili, apar si episoade sau perioade in care frecventa masturbarii creste. Acest lucru poate fi datorat diminuarii vietii sexuale, absenta partenerului/partenerei, unei pauze in relatie, unei sarcini, unei problem medicale a partenerului sau partenerei, fie redescoperirea propriului corp dupa o perioada stresanta sau traumatica.
Cat de des?
Masturbarea nu poate fi substituita relatiei sexuale intime, deoarece prima este legata de nevoia de a intra in contact cu propril corp si a-ti produce placere prin si doar prin acesta iar relatia sexuala cu un partener/partenera presupune contact cu celalalt atat fizic dar si emotional. Masturbarea are ca scop satisfacerea imediata iar a face dragoste presupune preludiu, jocuri, atingeri, saruturi, mangaieri, in primul rand oferirea placerii celuilalt si placere produsa de catre partener/partenera, reciproc, prin celalalt si pentru celalalt. Exista si situatii sau cupluri care traiesc sexualitatea ca pe o ’’masturbare in doi’’ sau cum sa-l folosesti pe celalalt ca pe un obiect sexual, dar acesta este un subiect separate.
Din punct de vedere medical, unele persoane se masturbeaza si de 2 – 3 ori pe zi, altele de 2 – 3 ori pe saptamana. Masturbarea devine o problema atunci cand apare o problema medicala si brusc apetitul creste sau cand este facuta in public, ori este preferata in locul partenerului, cand este refuzat orgasmul pe care l-ar produce partenerul, ca si atitudine de pedepsire a celuilalt. Este ca si cum ai spune: "poti sa-mi oferi placere dar eu nu vreau sa primesc de la tine, nu vreau sa-ti fac orgasmul meu cadou pentu ca atunci increderea ta ar creste... si de fapt eu vreau sa te simti nesigur/nesigura, incapabil/incapabila de a ma implini sexual. In acest fel te pot controla’’.