anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea si eu o intrebare. Vreau sa incep sa iau anticonceptionale si am inteles ca prima pastila se ia in prima zi de menstruatie.As vrea sa stiu dupa cate zile isi face efectul? Adica dupa cate zile partenerul poate ejacula in mine?

Răspuns Câştigător
| angela111 a răspuns:

Se spune ca ai fi protejata inca din prima zi, dar protectia maxima o ai dupa 7 zile. Dupa cum am vazut si la alte raspunsuri, cel mai indicat este sa te duci la doctor ca acesta sa iti poata recomanda ce pilule sa iei. Eu am facut o asemenea greseala pe la varsta de 17-18 ani, (le-am luat dupa ureche) si vreau sa spun ca am avut probleme.Inca ceva, nu dormi pe o ureche ca nu ramai insarcinata in perioada menstruatiei sau imediat dupa ( asta fara anticonceptionale). Intr-adevar riscul sa ramai insarcinata este mult mai mic dar cred ca nu iti doresti sa risti nici macar 1%. Pana nici anticonceptionalele nu iti ofera protectie suta la suta. Sper ca ti-am fost de ajutor.

4 răspunsuri:
| Slow a răspuns:

Organismul tau are nevoie sa se obisnuiasca cu pastilele. Iar pentru ca acestea sa isi faca efectul, este nevoie de 2 saptamani. Dupa ce ai luat anticonceptionale timp de 2 saptamani (zilnic la aceeasi ora) esti protejata. Dar cel mai bine ar fi sa mergi la un medic ginecolog, pentru ca in general nu poti lua orice fel de anticonceptionale. El iti va face niste analize si va decide care pastile vor fi cele mai eficiente pentru tine.

| luly16 a răspuns:

Dupa 7 zile... funda?

| andras14 a răspuns:

Inca din prima zi esti protejata pentru ca in primele 8 zile de la menstruatie nu poti ramane insarcinata pentru ca nu exista ovulatie asa ca treci pe treabahappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc pentru raspunsuri !