Poi eu o folosesc pe asta:
-se ia pepene se curata de seminte se paseaza si se pune la congelator...e cea mai simpla reteta.
Cumperi un pepene roșu și îl tai bucățele mici, dar scoți sâmbureii. "Apa de la pepene ", o pui în sticle cu puțin zahar și o dai la rece.
Din niște apă de la pepene,, topeștii "niște zahăr tos, deci faci o soluție foarte concentrată, de zahăr dar foarte concentrată.
" Carnea de la pepene ", tăiată mărunt, amestecată cu zahăr pudră sau cu o soluție ultra-concentrată de zahar și cu zeamă de lămâie (și de portocală ) se dă la rece!
„ Apa de la pepene" cu puțin zahăr, este mai bună decât apa de la robinet, sau decât apa plată!
Carnea de la pepene rece, cu ceva zahăr și cu ceva zeamă de lămâie ( și de portocale) este mai bună decât pepenele simplu!
Ngrediente:
250 gr de pepene rosu taiat cubulete (fara samburi)
o lingurita de miere
un sfert de lingurita de scortisoara
inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Pepenele rosu, mierea si scortisoara se amesteca in blender, iar pasta rezultata se toarna peste inghetata de vanilie. sau alta Mod de preparare: Se scoate miezul de pepene si se paseaza cu blenderul. Intr-o tigaie se toarna smantana, se adauga galbenusurile batute si zaharul. Se pune pe aragaz si se încalzeste pe foc mic amestecand frecvent pentru a nu se lipi de tigaie. Se aduce amestecul aproape la fierbere, dar nu cat sa dea in clocot, pentru a ne asigura ca ingredientele s-au amestecat bine. Se toarna într-un recipient rece si se lasa sa se raceasca. Cand se amestecul s-a racit, se adauga piureul de pepene si se amesteca foarte bine. Se pune sa se raceasca in congelator.
iri123 întreabă: