anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa iau anticonceptionale fara sa consult medicul. Am 18 ani si mi-am inceput viata sexuala de curand. Am luat Yasmine aproape o luna dar am sangerat continuu. Ce pot face?

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sa nu mai iei anticonceptionale fara sfatul medicului. Tot incercand asa fie o sa faci o complicatie posibil mortala, fie o sa ramai sterila pe toata viata si o sa-ti plangi in pumni cand vei vrea copii.
Daca nu esti destul de matura sa te duci la ginecolog, atunci nu esti destul de matura sa ai viata sexuala si abtine-te pana vei fi in stare sa-ti asumi si responsabilitatile sexului nu numai placerile lui.
Oricum, daca ai vata sexuala esti obligata sa mergi macar anual la ginecolog, asa ca du-te si afla ce metoda contraceptiva ti se potriveste. Inconstienta de acum te poate costa scump, poate chiar viata.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Nu trebuia sa iei anticonceptionale fara sa consulti un medic inainte. Mergi la un cabinet de planing si vorbeste cu cei de acolo... Sunt foarte prietenosi. Si apropo... anticonceptionalele au multe reactii adverse. Afla care sunt acelea si gandeste-te dupa aia daca mai vrei sa le iei sau nu. Multa sanatate!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu este indicat sa le ei fara recomandarea unui medic deoarece poate deregla organismul, cum este in cazul tau.Mergi la un medic sa nu ai probleme mai grave daca sangerezi de o luna.

| Diav0la a răspuns:

Cea mai mare prostie pe care o poti face este sa iei anticonceptionale fara sa mergi la un medic! Stii ca fara analize si fara sfatul medicului poti ajunge intre 4 scanduri de brad? Ai idee cat de rau pot face niste anticonceptionale care nu ti se potrivesc? Numai un medic iti poate spune ce fel de anticonceptionale sa iei... Uite, drept dovada, ai luat Yasmine si ai sangerat o luna intreaga ...Multumeste lui Dumnezeu ca ai avut noroc si nu ai facut o embolie ca nu mai apucai sa intrebi pe TPU ce anticonceptionale sa iei ...Asa ca fa bine si mergi la un medic.Inceperea vietii sexuale presupune si asumarea responsabilitatii actului in sine, adica mersul la controale regulate la ginecolog cel putin de 2 ori pe an ...printre altele!

| AllenTJ a răspuns:

Prezervativ pe viitor, mult mai sanatos happy. Poti intra in alte alea cu pastilele astea chimice...

| abis a răspuns:

Te inteleg, decizia de a merge la medic este dificil de luat... Insa este cea mai buna solutie. Orice produs de genul asta iti poate face mult rau daca nu il iei conform sfatului unui medic. Cel mai bine ar fi sa te sfatuiesti cu prietenele ori cu persoane in care ai incredere si care sa-ti recomande un medic bun si discret. Nu-ti fie teama, la 18 ani esti totusi o persoana adulta si ai tot dreptul sa ai o viata sexuala asa cum iti doresti. Nu are rost sa-ti asumi riscul de a-ti deteriora (poate grav si ireversibil) sanatatea. Mergi la medic.

| kathessa a răspuns:

Du-te la doctor.
Eu nu iti recomand pastilele. Ingrasa, te deregleaza hormonal. Prezervativul e sfint pentru ca te pazeste de boli!

| AlinElle89 a răspuns:

Nu cunosc acele anticonceptionale, dar cred ca este mult mai bine daca ai consulta un medic, nu cred ca este ceva normal sa, sangerezi continuu atata timp. Se poate sa fi racit sau nu stiu straight face :*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sex ora la viteza fata/baiat nu cont ce esti