| viatadecacatt a întrebat:

As vrea sa imi spuneti si mie avantaje si dezavantaje cand iti incepi viata sexuala la o varsta mai mica(14 ani), eu as vrea dar parca ceva ma retine.ca asa ar fi usor sa faci si gata dar ma gandesc si la urmari, daca vor afla parintii si na.as prefera sa imi raspunda printre ceilalti si brigaela daca se poate, multumesc multhappy.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Brigaela poate:
1. vei fi in principala categorie de risc pentru cancerul de col uterin. Va trebui toata viata sa mergi la ginecolog din 6 in 6 luni (incepand la 2-3 saptamani de la primul contact sexual). De-a lungul anilor vei fi supusa in mod repetat la investigatii dureroase, scumpe si invazive (de tip colposcopie) si, eventual, la inreventii chirurgicale pentru inlaturarea leziunilor aparute pe colul uterin. Practic asta echivaleaza cu un handicap. Vei fi o persoana aparent sanatoasa dar cu o permanenta amenintare deasupra capului.
2. nu exista metoda contraceptiva 100% sigura, asadar exista permanent riscul unei sarcini (mai mare la o varsta atat de mica, cand fertilitatea e maxima). La 14 ani nu ti se poate face avort in Romania, asa ca daca nu ai posibilitatea financiara de a face avort in strainatate, va trebui sa porti sarcina si sa nasti copilul. S-ar putea sa nu supravietuiesti nasterii, dar oricum riscul e mai mic decat in cazul unui avort (la varsta asta un avort fie te omoara, fie te mutileaza in majoritatea cazurilor). Esti in stare sa-ti asumi purtarea unei sarcini, nasterea si apoi ingrijirea copilului (chiar si abandonul lui intr-un orfelinat e o decizie de luat).
3. partenerul tau va face cativa ani de inchisoare. Tu vei merge la ginecolog (obligatoriu) si acesta e obligat sa anunte politia si procuratura. legea Romaniei considera ca la varsta ta nu ai discernamant si orice act sexual cu tine este viol. Intreaba-ti bine partenerul daca este dispus sa stea intre 7 si 15 ani in inchisoare.

16 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Stai cuminte pana dupa bacalaureat, cel putin! Ti s-a urat cu binele?! Vrei boli, spital sau sarcina?! Pune mana si invata, ca pentru tine o faci! Daca o faci si ala te paraseste dupa 3 zile, ce faci?! O sa vii aici sa ne intrebi ce sa faci, ca pica cerul peste tine de disperare?!
Invata, citeste, cultiva-te si cizeleaza-ti manierele!

| Malvina24 a răspuns:

Poti sa mai astepti deoarece sunt multeriscuri! eu mi-am inceput viata sexuala la 17 ani si tot mai trebuia sa astept! nu e bine la 14 ani esti inca mica si trupul tau nu e bine dezvoltat!

| User a răspuns:

Cred ca e mai bine sa mai astepti.

| OanaG a răspuns:

Pe la 25-30 de ani vrei sa umbli prin spitale, sa fii depistata cu cancer de col-uterin.

Ce te grabesti ai doar 14 ani.Gandeste-te si tu straight face

| viatadecacatt explică:

Sunt fata.

| viatadecacatt explică:

Mersi Daniuta, au sarit toti pe mine.am inteles ca nu e bine multumesc tuturor pentru raspunsuri

| constantyna a răspuns:

Daca incepi nu ai nici un avantaj! Esti prea mica si, pe de alta parte, de ce sa-ti dai ce ai tu mai scump pe lumea asta, virginitatea? Asa, pentru ca e "la moda" sa iti bati joc de tine?

| constantyna a răspuns:

Foarte bine, toti am vrut sa te ajutam, ca sa nu gresesti, ca timpul nu-l mai intorci inapoi! Toate cele bune iti dorim!

| arrriadna a răspuns:

Completari:
Considerand ca esti sigura ca nu va barfi in spatele tau tot cartierul si toata scoala, fiindca iubitul tau nu va spune nimanui (nu-i asa? hahaha, nu!). Considerand ca folositi prezervativ si el stie sa si-l puna ca sa nu se rupa. Presupunand ca te-ai gandit serios la vizitele la ginecolog si asa mai departe.
Ti se va lasa fundul si sanii (cat ii ai), nu mai cresti cum trebuie in inaltime, ti se schimba putin forma ochilor, o sa mergi santalie vreo saptamana (nu stiu de ce dar se intampla tuturor fetelor). Si cel mai important e ca iti adaugi o grija in plus. Daca iti incepi viata sexuala hormonii tai se schimba si daca apoi nu mai faci sex deloc te trezesti cu noduli la sani (nu glumesc deloc). Asteapta si tu pana pe la un minim 16. Chiar si psihologic sunt mari schimbari in 2-3 ani- stiu ca tie nu ti se pare, dar asta e adevarul.

| arrriadna a răspuns:

Draga de tine, n-am sarit sa aruncam cu pietre laughing
Asa ne-a invatat experienta, fiindca toti cred ca am auzit cel putin un caz "nefericit" cand eram de varsta ta "sau pe-acolo". Si, intr-adevar nu putem decat sa iti impartasim concluziile... din nefericire, iata, unanime.

| Black a răspuns:

Fata sau baiat?

| mariobros a răspuns:

Daca pui aceasta intrebare pentru a te motiva pe tine in eventualitatea ca prietenul tau te va parasi daca nu o faci, sincer te sfatuiesc sa nu faci greseala; nu este o varsta standard pentru incepe viata sexuala, dar trebuie sa-i acorzi timpul suficient corpului tau si psihicului pentru a se dezvolta pe deplin pentru acest pas, sa te poti asigura ca nu vei ramane cu urmari in eventualitatea unei deceptii( in cazul tau probabilitatea este mare, caci partenerul tau cred ca este de varsta apropiata cu a ta si nu vrea sa faca decat ce a auzit el sau a vazut el pe pc sau la tv, nu cred ca se poate implica sentimental si sa te sustine si pe tine).

| octavianpas a răspuns:

Cu cat iti incepi viata sexuala mai tarziu cu atat nu ai nimic de piedut si nu ai de suferit.Ai timp toata viata.Ai sa te saturi.Trebuie sa fii pregatita si fizic si psihic pentru asa ceva.

| BilliOnaire a răspuns:

Sa nu te lasi manipulata de prietenul tau. adica. daca nu accepta opinia ta. inseamna ca nu tine asa mult la tine. dupa cum spune... :*. esti prea mica pentru ca tu sa incepi viata sexuala. in plus ai toata viata in fata. zilele nu intra in sachee hee.

| Vallentyne a răspuns:

Dupa parerea mea esthi cam mik adica poti Sa faci ce vrei tu:X:Xbig grinlaughing da asta nu e bine pentru tine pentru el iti dai seama ca nu are nici o problema da thu ramai pe urmha... SA te sarutzi mere ca n`a orikine fake asta da nu lucruri din astea mai. grele adica stii la che ma refertonguehappybig grinlaughing Normal ca vor afla parintzimey nu ebn acum nu te olbig na daca asa vrei duthe ( prezervativ ) da s`ar putea sa ai ghinion si sa. marogh trebuie tha acum:0 add the_valentin-boy...

Răspuns utilizator avertizat