Anticonceptionalele sunt complet interzise minorelor. Daca le iei de capul tau, ai sa te alegi cu hirsutism (par pe fata si sani), infertila, iar la 20-25 de ani o sa faci fie cancer de ovar, fie cancer de endometru, fie o sa intri la menopauza. Daca iei anticonceptionale de la varsta asta, nu vei reusi niciodata sa ai copii si nici o viata normala, fiindca nimeni nu va sta alaturi de o femeie distrusa pe dinauntru.
La 12 ani, nu se stie daca contraceptivele te protejeaza de sarcina. Oricum, ele nu sunt sigure 100%, asadar da, exista posibilitatea sa iei contraceptive si sa ramai insarcinata.
Cred ca glumesti intreband asemenea lucruri la o varsta cand, fetitele se mai joaca inca si cu papusi.
Este o varsta mult, mult prea mica pentru a-ti incepe viata sexuala. Acest lucru te-ar putea marca pentru tot restul vietii, pentru ca la aceasta varsta, nu esti dezvoltata nici din punct de vedere fizic dar nici din punct de vedere psihic, spiritual.
Sexul este o problema specifica adultilor, ori tu esti inca o fetita. Ce crezi ca ar fi daca ai ramane insarcinata? Esti destul de mare pentru a avea grija de propriul tau copil? Ai tu venituri din munca ta pentru a face fata la asemenea obligatii? Esti dispusa sa intrerupi scoala si sa ramai un OM neimplinit pentru o lunga perioada de timp? Simti tu o nevoie asa de mare de a incepe viata sexuala? Ce crezi ca iti va oferi viata, in plus fata de ceea ce ai acum?
Sunt inca multe intrebari la care ar trebui sa-ti raspunzi inainte de a face asa un pas mare in "declararea ta ca om matur".
Daca ai un prieten si acesta ti-a propus o asemenea "distractie", crezi ca el te respecta, se gandeste la tine si la faptul ca tu esti un copil inca, eu nu sunt convinsa ca s-a gandit la acest lucru.
Spune-i te rog ca, tu nu esti pregatita pentru o viata sexuala in etapa actuala a vietii tale si daca pentru acest lucru nu mai vrea sa fie cu tine, este bine sa-l lasi pentru ca, el nu are nici un fel de sentimente fata de tine, ci el vrea doar sa-si satisfaca nevoile proprii de natura hormonala.
Ai rabdare pana vei creste si vei iubi un baiat care sa te merite si pe care este bine sa-l astepti pura, fara a avea vreo experienta sexuala precedenta.
Eu iti doresc sanatate, lasa copilaria "sa te imbratiseze " inca, lasa-te rasfatata de parintii tai care-ti ofera iubire neconditionata si cele necesare traiului. Daca tu te consideri adolescenta sa stii ca tu nu faci parte din aceasta categorie, tu esti la pubertate si mai ai mult pana la adolescenta. Deci, ca raspuns la intrebarea ta nici nu se pot folosi anticonceptionale la varsta ta pentru ca acestea ar putea influienta negativ dezvoltarea aparatului tau genital.
Vezi de scoala si lasa prostiile, sau v-ati saturat de jucat cu papusile. v-ati scrantit de tot la cap, copii din ziua de azi
Ai 12 ani, nu ştii scrie bine şi tu vrei sex?
Dacă ai de gând să faci sex şi nici măcar nu ştii cum se iau anticoncepţionalele, ar fi cazul să mai creşti...
Buna! aniconceptionalele sunt prescri se de doctorul de familie. nu nu fi sigura ca nu vas da unui copil de 12 ani du-te la doctor si cere anticonceptionale si el va decide care sunt mai bune pentru tine.
nu nu cred daca lei vei lua regulat si cand trebuie nu vei ramana dar e mult mai usor sa folosesti prezervativul decat anticonceptioanele parerea mea
pa pa
Anticonceptionalele ti le prescrie ginecologul in functie de organismul tau.Banuiesc ca o sa iti dea daca ai reteta deoarece se mai folosesc si pentru reglarea menstruatiei. Exista posibilitatea de a ramane insarcinata pentru ca nicio metoda de contraceptie nu este 100% sigura.
P. S. la 12 ani nu te poti considera adolescent. Poate de la 14 in sus
Anticonceptionalele nu este bine sa le iei fara sfatul medicului, el stie ce tip trebuie sa iti dea.
Insa nu as vrea sa cred ca la 12 ani ti-ai inceput viata sexuala.
Pai la 12 ani faci sex este cam de vreme si contraceptivele se recomanda de catre medic in functie de organismul tau ar fi mai bine sa folosest prezervativul asta ca masura contraceptiva si inpotriva bolilor dar nu face sex la 12 ani ca esti mica asteapta si tu pina faci 18 ani ni asa de micuta ca ai o copilarie in fata sa te joci sa inveti sa mergi la scoala nu la sex sa te gandesti
Se iau cu apa. ai grija si pune mana si mergi la scoala nu te gandi la sex la varsta asta. ca nu este bine ce faci tu acum, mai tarziu o sa iti para rau, si sa nu cuva sa ajungi dama de companie, mare atentie, parinti tai siu ce faci tu ai stat de vorba cu ei,
Nu stii ce-nseamna anticonceptional si vrei sa faci sex?! bai frate, in ce hal am ajuns, mi-e si frica sa fac copii! Sincer.
Anticonceptionalele ti le prescrie medicul ginecolog.
Daca ceri la farmacie si esti mica, de vreo 12-13 ani nu vad de ce nu ti-ar da La asta nu stiu raspuns sigur, presupun ca da.
Nicio metoda de contraceptie nu e sigura, nici macar prezervativul, care are siguranta 98 sau 99%. Si inca ceva, anticonceptionalele nu te protejeaza impotriva BTS
Ii ceri sfatul medicului si el o sa iti recomande ce sa faci. Dar mai bine ar fi sa mai astepti, la 12 ani nimeni nu ar dori nimanui sa sa faca lucrurile care la faci tu. E viata ta, ai inca 70 de ani aproximativ de trait, nu iti batjocori acum trupul pentru ca o sa aiba efecte tragice, as putea spune, oricat de dezvoltata ai fi tu la 12 ani, nimeni nu merita lucrul asta. Poate nu o sa iei in seama ce spun eu aici sau ceilalti care ti-au raspuns la intrebare, dar stai asa si gandeste-te daca e bine sau nu. Poate te gandesti ca este o simpla distractie, dar de obicei aceste "distractii" ar trebui sa se petreaca mult mai incolo, la o varsta cat de cat mare, zic eu, cand ai mentalitatea necesara pentru a hotari cu cine, cum si ce finalitate o sa aiba actiunea pe care o faci.
Mai fata n`ai ce face? Asta e cel mai important lucru` pentru tine? Doamne!
Draguto, nu o sa-ti dea nicio farmacista anticonceptionale la 12 ani. Ele se iau de la 16 ani sus.
Doamne cum a ajuns lumea! Nu ti se pare ca esti cam mica fetita pentru asa ceva? Ar trebui sa ai alte preocupari la varsta asta, nu sa iti incepi viata sexuala
La 12 ani tu vrei sa iei anticonceptionale? La varsta ta, fetele inca se mai joaca cu papusile.Nu crezi ca e o varsta frageda pentru a intretine relatii sexuale? Din cate stiu, mai intai trebuie sa mergi la medic nu le iei asa pur si simplu.Mai bine lasa prostiile si traieste-ti copilaria, pentru ca e varsta cea mai frumoasa! De sex vei avea timp toata viata! ah, daca le iei nu ai cum sa ramai insarcinata...
De cand copii de 12 ani sunt adolescenti?
In fine, legatde intrebare ca sa iei anticonceptionale trebuie sa mergi la medic si el ti le va recomanda pe cele mai bune si iti va explica cum si cand sa le iei.
Da, exista sansa sa ramai gravida, nicio metoda contraceptiva nu e 100% sigura. Daca iei anticonceptionale si vrei sa fi sigura ca nu ramai, folosestesi prezervativul.
Stiu ca asta nu tine de intrebare, dar la 12 ani esti cam mica sa faci sex. La varsta ta riscul sa faci cancer de col e foarte ridicat. Deasemenei nu esti suficient de dezvoltata nici fizic si nici psihic pentru sex.Probabil ai un prieten mai mare decat tine care iti cere sa faceti sex(eventual spune ca va despartiti daca nu faceti). Sa sti ca acel baiat se foloseste de tine si probabil dupa ce faceti sex iti da jet sau eventual o sa mai vorbiti numa cand sa faceti sex data viitoare. Gandeste-te de asemenea ca daca e mai mare(16 sau 18 ani, nu stiu sigur) acel baiat poate ajunge in inchisoar pentru ca la 12 ani tu nu ai dicernamant si se considera ca te-a obligat. Asteapta pana la 16 ani cand e legal sa faci sex. Sau cel mai devreme la 15.
TE PUP si u faci ce vrei, dar crede-ma ca daca o faci, vei regreta.
anonim_4396 întreabă:
Snapchatbeniiiamin întreabă:
anonim_4396 întreabă:
loramesesan întreabă: