Masturbarea nu este considerata o cauza a vreunei disfunctii sexuale, inclusiv a disfunctiei erectile.
Cauze ale disfunctiei erectile sunt multe si diferite in functie de varsta. Printre ele: stilul de viata, obezitate, consum de substante, probleme cu somnul, stresul, probleme vasculare sau neurologice.
Daca problema se agraveaza si devine deranjanta este nevoie sa consulti un medic de specialitate. Erectia slaba in timpul masturbarii la persoanele care nu au relatii sexuale poate fi un semn al unui risc cardio-vascular asociat cu disfunctie erectila.
Risc nu inseamna ca esti bolnav de ceva ci doar o posibilitate de a te imbolnavi. E foarte importanta preventia in caz de risc. Din ce spui nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi. Era vorba daca se agraveaza si persista (cateva luni).
Am adaugat ultimul paragraf tocmai pentru ca lumea crede ca la adolescenti si tineri cauzele disfunctiei erectile sunt psihologice.
Teoriile psihogenice ale disfunctiilor erectile nu mai sunt de actualitate. Problemele cu erectia nu trec de la sine, nu se rezolva cu psihoterapia si nu apar doar la cei in varsta.
Daca te-ai fi dus la un medic cu facultate facuta in secolul trecut ala ar fi zis: "Da, masturbarea e un comportament pueril pentru un adult si produce o singura boala: ejacularea precoce." Daca a facut facultatea secolul asta ar fi zis: "Da, masturbarea e comportament normal la un adult si nu produce nicio boala."
Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.
http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
mihaela_8751 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: