Stii ce exercitiu iti propun? unii dieteticieni, ca sa-i scape pe cei prea grasi de naravul mancatului in exces ii invata sa schimbe mana cu care mananca, dar sa fie sinceri cu treaba astta.
tu fa la fel, adica fa invers cateva zile:in loc de NU spune Da, in loc de NU VREAU spune VREAU, in loc de a te incrunta zambeste. Dar fii f sincera cu tine cand faci asta.Nu-i usor dar vezi ce iese. Te poti opri cand vrei, cand trebuie, cand simti tu ca e prea mult, apoi tragi aer in piept si reancepi jocul.
DAR! in timpul acesta propune-i partenerului tau un joc de imaginatie la fel de sincer: el chiar e pregatit pentru tine_o alt fel de persoana? una foarte permisiva, foarte saritoare la tot si la toate?! oare nu-i prea mult si pentru el sa te schimbi?
Sa nu uitam ca el te-a placut si s-a simtit atras de tine la inceput pentru ca erai asa cum erai. Dar recunosc, sa ffii prea incapatanat nu-i profitabil si te uzeaza, asa ca e spre binele tau(si al lui) daca incerci sa te schimbi.
Deci, la joaca!
Da, trebuie sa te gandesti ca nu va fi mereu al tau daca nu te schimbi; ia imagineaza-ti cateva zile fara el si apoi pune-ti intrebarea daca merita sau nu sa renunti la "rasfatata" din tine, pentru el
Ei in primul rand, daca sti ca ii bine cum zici tu, dar nu lasa nici el de la sine, e bine sa lasi tu, caci tu nu pierzi, adica nu ii vorba de un premiu si-l castiga cine are dreptate ii vorba de o mandrie interioara cum ca avem dreptate, dar daca tu sti ca ai dreptate nu are rost sa te certi mai bine lasi, crede-ma mai destept ii omul care lasa decat cel care tine mortis ca are dreptate. Si da, schimbarea se poate face, nu e usor, recunosc si la mine am dus o lupta colosala, dar sti cum e? Pana dai de o treapta la care ajungi sa intelegi ca in trecut cea ce faceai era chiar prost, apoi o sa iti fie usor. Hai succes si o zi buna!
Incearca sa gandesti.Asta inseamna ca atunci cand comunici cu el incearca sa gandesti din exterior despre tine si comportamentul tau si sa iti dai seama unde trebuiesc facute schimbarile.De exemplu daca el spune :Mergem la magazin sa luam un suc si dupa aceea mergem la tine; iar tu spui; de ce sa mergem la magazin intai, nu putem intai merge la mine si luam sucul mai tarziu, ca si asa tot iesim dupa aceea, etc, etc. Ei, in loc sa argumentezi pe contradictoriu 10 minute si sa provoci discomfort, mai bine spui doar:Ok, in regula.
Si, la o privire exterioara, te vezi pe tine.Deci:care personalitate e mai placuta si mai usor acceptat? Cea in care argumentezi sau cea in care cazi de acord? Eu cred ca ultima varianta ar fi raspunsul.In cazul cu argumentul, expresia fetei se crispeaza, lasand sa se vada sentimentele din interior; in cazul al doilea, experesia fetei ramane la fel de luminoasa si deschisa spre comunicare.Cam asta ar fi.Si eu am fost in situatia respectiva.Sufeream de teribilism-o boala comuna tinerilor in ziua de astazi, este o boala in care te simti si vrei sa arati ca esti tu cel mai tare si iti sustii parerile si faci doar cum vrei tu. Dar am reusit sa schimb defectul acesta, in timp.Noroc si tie in continuare
Gandeste-te ca daca nu ai sa te schimbi nu o sa fie lana tine asa cum vrei... daca vrei sa ai o relatie serioasa cu el schimba-te
Sunt sigura ca are si el defecte pe care tu i le accepti. Nu inteleg de ce trebuie noi fetele sa ne schimbam mereu pentru baieti(de frica ca se satura sau ca ne lasa pentru alta)? Si cand e vb de ei mai greu cu schimbatul, majoritatea fetelor ii accepta asa cum sunt. Daca te iubeste cu adevarat, te accepta asa cum esti si cu timpul te vei mai maturiza si tu. Te vei schimba, dar nu trebuie sa o faci fortat de dragul cuiva, va veni de la sine.