Buna, eu nu am folosit niciodata ob-uri, insa o prietena de-a mea care e virgina a folosit si e incantata ca nu are nicio probleme.Se simte comod si e ok.
Fiind virgina e bine sa folosesti ob-uri de marime mica, pentru.ca sunt si mai mari si mai mici...bafta!
Nu. ti fie frica, nu ai ce sa patesti. te duci la farmacie si ceri din alea micutse special pentru virgine. Nici nu o sa le simti daca le introduci adanc; daca nu, te va jena.
Bafta! pa, pa.
Eu zic sa te feresti primele 2 zile de a intra in apa, dar apoi nu ar trebui sa fie probleme. Dupa o zi de scalda, sau daca ai stat pe ceva rece, este indicat sa faci o baie de sezut cu ceai de coada calului, chiar si cand nu esti pe stop.
Eu zic sa nu risti cu ob-uri. e posibil sa iti vina la mare dar, dupa primele 3 zile, poti intra in apa, numai sa nu porti slip, poarta niste pantalonasi foarte scurti, de preferabil culori mai inchise
eu asa am facut si n-am avut nicio problema(eu nu pot sta la mare fara sa intru in apa)
Da. le poti folosi. dar ob mini...
si citeste cu atentie ce scrie pe prospect.(pentru introducere)
si nu te dezvirgineaza.
O. B.-urile nu rup himenul, deci nu au nicio treaba cu virginitatea. In orice caz, pentru inceput, ia si tu de-alea mici.
Citeste cu atentie prospectul si vezi ca se folosesc si de catre virgine!
Eu folosesc de mai bine de 2 ani si nu s`a intamplat nimic. citeste instructiunile si ai grija cum le pui. dupa ce le-ai pus bine nu trebuie sa le mai simti si poti intra in apa linistita. distractie la mare!
Si apropo, nu conteaza marimea. eu folosesc aproape cele mai mari cu 4 stropi.
Cel mai bine este să încerci să introduci tamponul în timpul primelor două zile ale ciclului tău. Scurgerea de sânge este mai puternică în aceste zile şi astfel tamponul alunecă mai uşor. Când foloseşti tampoane pentru prima dată, s-ar putea să fii puţin încordată. Este absolut normal. Însă, dacă eşti încordată, muşchii tăi sunt tensionaţi. Inspiră adânc de mai multe ori pentru a te relaxa. După ce te-ai relaxat, tamponul va fi uşor de introdus.
1. Spală-te pe mâini. Ţine-l de capătul inferior într-o mână, scoate banda colorată din mijloc şi îndepărtează ambalajul de pe capătul celălalt.
2.vei găsi firul la capătul inferior al tamponului. Apoi trage de fir scurt, dar puternic.
3. Apasă cu vârful degetului arătător în capătul inferior, cu fir al tamponului.
4.Scoate jumătatea superioară a stratului protector.
5.Cu mâna rămasă liberă, depărtează labiile (1). Astfel se facilitează accesul în intrarea spre vagin (2), care se află între uretră (3) şi anus (4).
6.Cu degetul arătător, împinge tamponul în vagin, cât de mult poţi înspre partea superioară, apoi înclinat înspre spate. Dacă simţi rezistenţă, schimbă puţin direcţia. Împinge încet tamponul mai înainte, până simţi un prag. Aceştia sunt muşchii pelvieni care contractă partea din faţă a vaginului într-o deschizătură mică.
Dacă tamponul nu este poziţionat corect
Acum ştii cum se introduce corect un tampon. Este introdus corect atunci când nu îl mai simţi deloc. Dacă încă mai simţi tamponul, în timp ce îl porţi, nu este introdus corect. Dacă încă mai simţi tamponul când stai jos sau mergi înseamnă că trebuie împins un pic mai adânc.
http://www.tampoane-ob.ro/ob-ul-meu/cum-foloseste/8
Si eu am folosit cand am fost la mare, am 13 ani si nu am patit absolut nimic!
Si mie mi-a fost un pic frica sa folosesc dar totul s-a terminat cu bine! Daca ai grija cum il..."introduci" si cum il scoti e in regula.
A, si eu te sfatuiesc sa folosesti masura cea mai mica de la ob, pentru ca nu cred ca ai nevoie de una mai mare; probabil ca menstruatia iti va juca "feste" cat esti la mare: iti vine in prima zi, a doua zi nu curge aproape deloc (asa am patit si eu si inca 2 prietene cu care am fost la mare, carora le-a venit ciclul odata cu mine). Daca a 2-a zi nu curge, si intri in mare, sa iti pui ob! Eu nu mi-am pus si simteam in mare cum imi curgea :-s
Bafta si distractie placuta la mare!
Bunaa întreabă: