Prezervativul protejeaza foarte bine, indiferent daca esti sau nu in perioada fertila. Practic, atata timp cat folosesti corect prezervativ, nu conteaza in ce perioada a ciclului menstrual esti.
Deci nu am motive de îngrijorare? Nu o fac fără prezervativ. Mă protejează de multe.
Nu, nu ai motive de ingrijorare, atata timp cat iti asumi un risc infim de sarcina, fata de care nu te poate proteja nimic.
Normal ca nu mi doresc sa rămân însărcinată. Am doar 21 de ani. Sunt foarte conștientă de acest lucru. Și da am folosit corect prezervativul. Am fost luat pastile (ac) dar acum nu mai iau de câteva luni ca am fost operata și sincer nu as mai lua.mai bine folosesc prezervativul. Când am văzut ca sunt în perioada de fertilitate și mâine e ziua ovulației, m-am speriat. Dar nu prea am înțeles aceea perioada. Și sper sa fie totul bine. Luna trecuta mi-a întârziat ciclu aproape o săptămână din cauza la operație. Sper sa nu mi mai întârzie acum ca am avut contact sexual. Sper sa fie totul bine. Și oricum o sa folosesc prezervativul indiferent de situație. Doar când o sa mă căsătoresc atunci nu o sa mai folosesc. . Mulțumesc frumos! Dacă o sa mai am alte nelămuriri o sa va scriu!
Cat se poate de gresit finalul raspunsului tau : " Doar când o sa mă căsătoresc atunci nu o sa mai folosesc." Exact atunci vei folosi mai mult si mai des prezervativul sau un alt mijloc contraceptiv, deoarece vei scapa la sex nelimitat si consider ca nu ti-ai dori sa devii mama eroina cu vreo 20 de copii cum are o femeie care se considera "crestina".
Posibilitatea de a se forma o sarcina exista in mod teoretic din moment ce esti in perioada fertila, deoarece organismul tau este pregatit pentru asa ceva, insa probabilitatea de a ramane insarcinata in cazul in care sexul este protejat prin folosirea unui mijloc de protectie se reduce procentual sub marja de esec in protectie oferita de acea metoda si anume in cazul prezervativului sub cei 2-3 %. Deoarece aceasta probabilitate este atat de mica se poate concluziona ca nu exista nici un motiv real care sa-ti induca o stare de teama/neliniste. Bucura-te si relaxeaza-te in continuare prin placerea oferita de un sex bun, placut si reconfortant.Multa sanatate.
A fost ok. Am fost puțin stresata deoarece am fost operata și a trecut 4 luni de când nu am făcut și am fost așa mai stresata. Și el deoarece sa nu mă doară. Am avut ceva probleme în trecut când la contact mă durea foarte tare pe sub burtă. Dar acum a fost ok. Și numa azi dimineață am văzut pe calendar ( am un program pe telefon și acolo mi arata când îmi vine ciclu când sunt fertila si altele. Și am văzut ca sunt fertila si mâine e ziua de ovulație și șansă de a ramane însărcinată e mare. Dar cum ziceam nu s-a terminat în mine și am folosit și prezervativ.
Daca actul sexual a fost protejat si nu a ajuns sperma in vaginul tau, inseamna ca sansele de a fi gravida sunt minime.
Daca ati folosit prezervativul corect si nu a curs nici un strop inauntru nu exista nici o sansa sa ramai, pana la urma de aia s-a inventat prezervativul, nu?
Nu s-a rupt. Totul a fost ok.
Deci nu am motive de îngrijorare? Nu o fac fără prezervativ. Mă protejează de multe.