Rubeola este un fel de pojar german. Cum toata lumea stie ca pojarul se ia asa si rubeola. Daca ai luat nu te ingrijora. Este o boala rara dar care se manifesta la sfarsitul iernii sau primaverii.Da faptul ca faci temperatura este o prima idee ca este posibil sa fi luat si tu.Mai ales daca tu nu ai avut.
Pojarul este o boala contagioasa. In primele 3-4 zile nu exista eruptie si seamana cu un guturai dupa simptome. Treptat acesta se agraveaza, ochii devin injectati, rosii si lacrimeaza mult. Apare si o tuse uscata si suparatoare, incepe sa creasca si febra.Eruptia apare cam in a 4-a zi, pete de culoare roz, mai intai in spatele urechilor si apoi pe fata si corp. Febra mare, tuse deasa, cca 1-2 zile pana cand eruptia se instaleaza complet.Nu exista tratament din cate stiu eu, trebuie sa astepti sa treaca.
Totusi trebuie urmarita febra, sa nu persiste mai mult de 2 zile si nici sa nu dispara pentru ca apoi sa apara din nou.
Se zice ca in timp ce ai rubeola nu ai voie sa o tratezi cu nimic. Dar sora mea a avut si i-a recomandat de la doctor o crema ca laptele si isi dadea cu ea acolo unde au aparut petele. Si mai facea si 2 injectii pe zi.Dar am auzit ca unii doctori spun ca nu trebuie sa iti dai cu nimic ca altfel te imbolnavesti nu stiu la ce parca la plamani si e foarte grav. Apropo rubeola trece in cel putin 5 zile de stat in casa!
Am uitat sa zic ca eu nu am luat chiar daca sora mea a avut si eu dorm cu ea in pat si stam aproape toata ziua. Si nimeni din familie nu a luat!
Rubeola se ia foarte rapid daca nu ai facut mai ales ai sanse mari sa o iei dar de fapt ce spun eu? Daca te doare-n gat si ai si febra deja ai facut... vezi dupa urechi daca ai un 2 umflaturi rotunde si daca le atingi te doare 100% ai rubeola adica asa am patit eu ma durea in gat/febra/2 chestii gen 2 bube care daca le atingeam ma dureau se aflau dupa urechi nitel mai jos si se sta 5 zile acasa sau este posibil (slabe sanse dar totusi este posibil) sa apara complicatii adica dupa 5 zile daca tot nu ti-a trecut si te simti nasol du-te iar la doctor pentru alt control, cel putin asa mi-a sugerat mie doctorul!
Da, in cazul in care inca nu ai avut. si vezi ca primele semne ale rubeolei este raceala.
Mutubal întreabă: