| Paula a întrebat:

Avort? sau nu? nu stiu cate dintre voi at citit acest articolhttp://www.kudika.ro/articol/special/6883/Sa-fac-avort-s a-nu-fac.html dar in mare parte este vorba daca sa faci sau nu avort. Desigur, mare majoritatea vor raspunde ca nu, nu este bine. Mai bine pastrezi copilul. Intr-o oarecare idee sunt de'acord, nu-i copilul devina ca parintii nu au avut grija. Dar daca chiar este vorba despre viol, sau fata inca nu este pregatita, sau nu are nevoie sau nu stiu ce minune. Tot in articol era vorba despre doua fete adolescente, care una a facut una nu. Aceia care a facut nu era defel afectata de aceasta etapa. A doua a ales sa pastreze copilul. In felul acesta a fost nevoita sa renunte la scoala. A fost sustinuta in decizia ei doar de catre bunica ei. Acuma ea este somera si face eforturi pentru a-si intretine copilul. Deci nici aceasta nu-i o rezolvare. Poate ca daca isi continua scoala, ajungea ceva, isi facea o cariera si dupa'aia sa faca acel copil. Dar cum spune'am ca nu copolul acela este de vina.

Răspuns Câştigător
| Leea1234 a răspuns:

Nu m-am uitat la link, nu am avut timp, asa ca am sa-ti raspund, sa-ti spun parerea mea, din descrierea ta!
nici nu stiu cum sa incep...de frica sa nu crezi ca sunt vreo doamna cu nasul pe sus care adora sa critice! nu!
am fost si eu adolescenta, si nu am fost tocmai cuminte, dar am stiut s-o" fac cu cap"!
e greu (ma gandesc) sa cresti un copil care nu a fost facut din dragoste(rezultatul unui viol)dar este copilul tau...creste in tine, e a-l tau!
si poate ca fata intr-adevar si-a "ratat" viata pastrand copilul, dar te-ai (v-ati)gandit vreodata ca poate dumnezeu, acolo sus, a vazut sacrificul ei, si o va rasplati mai devreme sau mai tarziu pentru ca nu a luat dreptul la viata a acelui copil!::?
poate copilul acela va ajunge un om mare si ii va multumi mamei mai tarziu pentru sacrificiile ei!?
de ce vedeti numai necazurile aduse de un copil!
un copil e o binecuvantare! nu un esec! nu este o paguba!

8 răspunsuri:
| kayan a răspuns:

Cred ca e o decizie personala. fiecare fata/femeia cantareste optiunile si hotaraste cum crede de cuviinta...

mai bine ar fi insa sa nu se ajunga acolo... tot ce pot face eu (ca baiat) este sa ma asigur ca folosesc intotdeauna prezervativul atunci cand trebuie happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da este chiar o situatie grea din care foarte greu de esit, si totusi gandeste-te la copil acum iti va fi foarte greu dar bunul dumnezeu iti va aprecia fapta si crede, ca te va ajuta nu dispera si gindeste-te ca pe viitor sa nu mai faci astfel de greseli ok.

| Ruxandra_8921 a răspuns:

Sunt pur si simplu lucruri care se intampla fara ca cineva sa-si propuna...ma refer la cazurile cand copilul apare in situatii complicate cum ar fi varsta frageda sau lipsa paternitatii.Cred ca depinde de fiecare femeie in parte daca are sau nu puterea de a infrunta societatea, normele imbacsite de falsa pudoare si puterea de a lupta pentru a duce "crucea"pana la bun sfarsit si a-i oferi celui mic o viata mai buna. Din orice unghi al prismei am privi situatia, parerile sunt impartite.De exemplu, religia ne spune ca avortul este echivalent cu crima, sunt de acord cu acest lucru dar oare de cele mai multe ori nu este o crima mai mare sa-i distrugi viata nascandu-l si abandonandu-l pe strazi, la gunoi, in spitale sau se pot intampla alte atrocitati.Ideea e ca nu stim daca fata care a facut avort va mai avea vreodata sansa sa aiba un copil sau nu, si ca cealalta a ales calea cea mai grea dar cea mai sigura pentru a fi impacata cu constiinta sa... e de apreciat ca totusi face eforturi supraomenesti sa-l creasca.In cazul avortului situatia a fost limitata, copilul a fost pur si simplu omorat, dar in celalalt caz, situatia se poate schimba, se poate ca mama sa gaseasca un servici decent atat cat sa-si poata intretine copilul...singura diferenta intre ele este ca prima va trai o viata intreaga persecutata de intrebarea"Cum ar fi fost daca..."si ce-a de-a doua macar nu isi poate reprosa ca nu a incercat sau ca a fost lasa...asa ceva mai rar gasesti...intr-adevar poate ca acel copil nu are chiar tot ce isi doreste dar imi dau seama ca are cel mai important lucru din viata asta si anume dragostea si grija materna, care multora poate le lipseste cu desavarsire...

| Casiana a răspuns:

Eu nu o sa fiu niciodata de acord cu avortul! Ganditi-va, este o viata de om!

| Paula explică:

Ruxandra sa stii, ca sunt multe cazuri unde au tot ce -si doresc dar in acelasi timp n-au nimic, adica dragoste de mama si de tata... sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare pesroana are o cruce de dus in aceasta viata. o femeie care face avort are propriile trairi si nimic din aceasta lume nu o va face sa uite ca a luat viata unui copil.tocmai din acest motiv nu trebuie sa judecam pe nimeni, nimeni nu este perfect, cu totii gresim intr-un fel sau altul. Dumnezeu ne da tuturor sarcini in aceasta viata iar cei care cred suficient in El vor duce la bun sfarsit totul.Eu mereu am spus, sunt o femeie care a facut avort si va spun din inima si din experienta ca nu se uita si chiar se plateste acest pacat.si cel mai dureros este ca se plateste si aici, pe pamant, nu mai vorbim de faptul ca vom plati si dupa moarte... un alt exemplu este mama mea care m-a crescut singura, tatal meu a parasit-o iar ea a ales sa ma faca om.acum ii multumesc si uitandu-ma in urma nu pot sa cred cat a fost de greu.am fost mereu doar noi doua. dar totusi ea a ales sa fie mama mea, a ales viata... ceea ce vroiam sa spun de fapt este ca un avort aduce regrete, nu conteaza contextul, nu conteaza ca e viol, nimic nu iti sterge din minte faptul ca ai luat o viata.eu NU recomand avortul pentru nimic in lume.pentru mine, acum, avortul nu mai intra nici macar pe lista cu masuri de urgenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate in legatura cu articolul

| smile_1653 a răspuns:

Decizia e a fetei, nu a baiatului, ea raspunde pentru asta, niciodata el nu v-a suferi atat de mult consecintele decat mama copilului, aici va las povestea mea in legatura cu tema asta: http://pasicatrerealitate.blogspot.com/2011/04/decizia-corecta.html