| YourDailyApple a întrebat:

Avraam a fost pus in situatia de a alege intre a-si sacrifica propriul sau fiu si credinta in divinitate. Din pacate el a ales divinitatea. Cati dintre voi ati fi in stare sa iubiti o persoana care nu crede in dumnezeu fie ca e vorba de un iubit, de un coleg sau de un membru al familiei?

15 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Eu mi-s ateu dar am în cercul de prieteni şi apropiaţi oameni aparţinând mai multor religii sau de asemenea atei.
Religa cu relaţiile de orice fel n-au nici în clin nici în mânecă.

| RXN a răspuns:

Eu sunt agnostica, multi dintre amicii mei sunt crestini, unii din ei chiar fanatici. Le respect parerea, cat timp nu incepe sa-mi indruge aberatii.
Eu iubesc omul, nu perceptia sa asupra religiei.Toata treaba e sa nu fie atat de incuiat la minte cat sa nu inteleaga faptul ca sunt si alte concepte in ceea ce priveste religia si ca trebuie sa fie in stare doar sa le respecte, nu sa le si imbratiseze.
Nu ma intereseaza religia unui om, ar fi chiar penibil sa incep sa judec omul in functie de criteriul asta.
'-Buna, inainte de toate, ce religie adopti?
-Cutare.
-Vai, esti un prost.Nu pot sta cu un asemenea om.'
Am intalnit oameni de genul, care te catalogheaza dupa un aspect care nu-l priveste catusi de putin, eu nu am de ce sa fac asta.
Cat vad anumite lucruri in omul respectiv, pot sa-l iubesc.

| RXN a răspuns:

@yoseang, Nicotine cred ca s-a referit la ateism sau la o alta religie sau conceptie religioasa.Ma indoiesc ca vorbea de nihilism.

| RXN a răspuns:

Milkaa, da, in anumite puncte de vedere ai dreptate, dar eu nu ma refeream intocmai la aceste lucruri.
Nu am nevoie sa vad, ci sa mi se demonstreze existenta unui lucru.Ca de exemplu gravitatia, nu o vezi, dar o traiesti si este demonstratata.
Filosofia mea nu are nicio legatura cu vreun simt, nu se bazeaza pe vreunul, ci pe ratiune.Pana nu mi se demonstreaza sau pana nu-mi voi demonstra eu insami existenta unui lucru, nu voi crede, dar nici nu-i voi exclude existenta.

| RXN a răspuns:

Da-mi voie sa te contrazic.
Faptul ca lumea asta exista nu dovedeste faptul ca Dumnezeu exista, la fel cum nu dovedeste ca nu exista. Faptul ca stiinta inca nu a gasit raspunsul tuturor intrebarilor poate confirma cel mult ideea ca Dumnezeu sau orice alta entitate divina AR PUTEA sa existe, nu ca exista sau nu.

| claudia_6048 a răspuns:

Eu una as fi in stare sa o fac...de ce nu la urma urmei? daca persoana,, la care tin"nu crede in existenta lui d-zeu pot spune ca e alegerea fiecaruia de a crede sau nu...

| YourDailyApple explică:

@Milkaa, poate ca m-am exprimat eu mai prost. De obicei atunci cand se pun astfel de intrebari pe subiectul religiei, se ajung la dezbateri de pentru a se determina cine are dreptate si cine nu... ori aceste discutii tin la nesfarsit si nu se ajunge la nicio concluzie. Intrebarea nu a fost cine are drepatate, ateii sau credinciosii, ci daca este relevanta credinta sau lipsa credintei, in relatiile inter-umane, sau daca ar trebui sa fie relevante in vreun fel.
Intreb acest lucru pentru ca de multe ori credinciosii au falsa impresie ca oamenii necredinciosi sunt exact ca si persoanele non-grata, si ii privesc de parca ar fi bolnavi de cine-stie-ce.

@pepica, tu vorbesti serios? Chiar ai omori pe cineva doar pentru ca in viziunea ta, credintele sau convingerile lui nu sunt adevarate? Ma sperii sad

@Milkaa, nu eu te-am votat.

| FreeHugsXD a răspuns:

@Roxana.
Sa presupunem ca nu crezi, pentru ca nu-L vezi pe Dumnezeu. Filosofia ta este :"a vedea inseamna a crede". Daca asa stau lucrurile, data viitoare cand ti se pare ca vezi licarind pe un drum fierbinte o pelicula de apa, opreste-te si bea, daca poti. Sau cand vezi soarele rasarind si umbland pe cer, adu-ti aminte ca ochii te inseala. Soarele nu rasare, nu se misca, nu apune. El stationeaza si Pamnantul e cel care se invarte. Data viitoare cand admiri un cer albastru senin, spune ochilor tai ca nu vad bine: cerul nu are culoare – intreaba un astonaut: este o iluzie. Magicienii iuti de mana isi castiga existenta e baza faptului ca a vedea nu inseamna a crede.
@Nicotine.Selectia prietenilor se face in functie de interese intr-adevar. Nu poti sa insisti pentru pastrarea unei relatii cu o persoana cu care nu ai nimic in comun si cu care nu poti avea o discutie prietenoasa sau suport reciproc in alte arii ale vietii. Dar, eu una as iubi orice fiinta, indiferent de conceptiile pe care le are.

| FreeHugsXD a răspuns:

@Roxana, dovada clara a existentei lui Dumnezeu este intregul univers.Marii oameni de stiinta au fost credinciosi din simplul motiv ca au constatat ca nu au putut patrunde niciodata indeajuns totul, deci ca acolo unde se termina stiinta, intervine Dumnezeu. happy

| FreeHugsXD a răspuns:

Ok, dar nu era nevoie sa-mi dai nefolositor sau stupid doar pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu tine.Am prieteni atei, si stiu ca totusi discutiile legate de temele astea apar dupa un mare numar de beri(just kidding) si nu au nici o finalitate.
Tu nu vrei sa stii cu cine ai de a face?
eu sunt foarte curiosa de ce le poate capul pe cei cu care ma asociez, de aceea am continuat.

| FreeHugsXD a răspuns:

Uite ca iti raspund si la intrebare...happy
El ne-a dat liberul arbitru si avem dreptul sa alegem, indiferent ca o facem spre binele sau raul nostru, insa asta inseamna iubirea aceea despre care vorbesc:sa dai libertate si sa poti iubi o fiinta indiferent de cum este aceasta.
Daca Dumnezeu nu da buzna in viata noastra si ne respecta aceasta libertate, atunci cine suntem noi sa o facem cu cei din jurul nostru? Si mai ales cine suntem noi sa ii judecam?

| LiA_1752 a răspuns:

Eu as iubi... Spre exemplu de doi ani ma intilnesc cu un baiat care nu e de religie ortodoxa, ci e sectant.Il iubesc foarte mult necatind la religie. Fiecare e om are dreptul la religie si alege ce doreste.

| pepica a răspuns:

Bai tigara ai pus gresit intrebarea,, din fericire'' el a ales divinitatea iar daca iubesti cu adevarat pe cineva il iubesti neconditionat si incerci cit poti de mult sa il aduci pe calea credintei calea catre Dumnezeu.