| bella19 a întrebat:

Azi am cumparat o cutie de anticonceptionale Yasmin. Vreau sa imi fac ciclul sa intarzie pana in 23.Sa incep sa le iau de acum?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ următoarele metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.

Dacă vrei să iei tablete anticoncepţionale, POŢI, dar acestea NU se iau "după bunul plac" – TREBUIE PRESCRISE de medic!

În primul rând NU se iau tablete anticoncepţionale, aşa după "ureche" ( deci după bunul plac, că ai vreo prietenă care ia ) - RECOMAND un consult INIŢIAL la medicul ginecolog, care îţi va face "istoricul" afecţiunilor şi un control general al stării de sănătate, şi în funcţie de acestea îţi va prescrie un ANUMIT tip de tablete ( deoarece sunt foarte MULTE tipuri, şi ele trebuie individualizate în raport cu persoana care le ia )!

Apoi informaţiile despre aceste tablete, respectiv efectele adverse/contraindicaţiile DIFERĂ de la un tip la altul - unele nu au contraindicaţii aşa multe/stricte, în timp ce altele au o mulţime de posibile efecte/contraindicaţii - e foarte GREU să discutăm la modul GENERAL!

Pentru o informare generală despre contraceptive orale ( deoarece informaţiile sunt multe ) VEZI linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......eptive_988

TOTUŞI, eu NU recomand folosirea tabletelor anticoncepţionale, decât în cazuri foarte rare/limitate/speciale ( de obicei în afecţiuni medicale gen chist ovarian, etc. ) - şi asta din cauza MULTIPLELOR efecte NEGATIVE asupra organismului!

De asemenea, NU recomand folosirea contraceptivelor orale DECÂT în cazul în care ai o relaţie ÎNDELUNGATĂ ( cu partenerul, şi poţi avea "încredere" că nu te trezeşti cu alte boli cu transmitere sexuală )! În rest, în cazul relaţiilor "pasagere" sau cu semnul întrebării, se recomandă folosirea PREZERVATIVULUI!

Apoi, în locul pilulelor orale ( care se iau zilnic, până la venirea menstruaţiei/terminarea plachetei, şi care NU se folosesc pe perioade scurte ), RECOMAND folosirea unor ovule/creme spermicide - care au acelaşi rol CONTRACEPTIV, dar care au foarte PUŢINE contraindicaţii/efecte adverse!

Deci, poţi lua tablete anticoncepţionale – dar PRESCRISE de medic; tot medicul stabileşte/recomandă/prescrie un anumit tip de pastile – PRIMA tabletă se ia în prima zi de ciclu menstrual; deci, în cazul în care te hotărăşti să le iei, trebuie mers la medicul ginecolog ( pentru consult GENERAL şi prescriere ) cu cel puţin 2 săptămâni ÎNAINTE de ciclu!

Dacă începi un astfel de „tratament", el TREBUIE luat cel puţin 6 luni - şi, DA, este posibil să te îngraşi după aceste tablete!

Dar, NU RECOMAND să foloseşti tablete anticoncepţionale! În locul acestora, recomand metoda "coitului întrerupt" ( Coitus interruptus, adică scoaterea penisului din vagin, în momentul ejaculării ), CARE se utilizează COMBINATĂ cu "metoda calendarului" şi, OBLIGATORIU cu folosirea prezervativului în perioada cu fertilitate ridicată! Sau, eventual, să foloseşti OVULE ( creme/spray ) spermicide!

Deci, SPER că ţi-au fost PRESCRISE de medicul ginecolog!

Apoi, folosindu-le, NU poţi să-ţi faci ciclul să întârzie până în 23 iulie! NU este medicament care să-ţi întârzie atât de mult ciclul … Cel mult pentru câteva zile, maxim 3-7 zile – dar NU în cazul anticoncepţionalelor Yasmin!

„Inceperea administrarii primului blister YASMIN : ( prospect )
Administrarea anticonceptionalelor YASMIN trebuie sa inceapa in prima zi a ciclului, adica in prima zi a sangerarii menstruale.
Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptamana. Daca menstruatia apare intr-o vineri, utilizati un comprimat marcat cu �vineri�. Urmeaza apoi zilele in ordine."

Dacă ÎNCĂ nu ţi-a venit ciclul, TREBUIE să aştepţi până când îţi vine!

| Ekcstsy a răspuns (pentru bursuc001):

Imi place tare "despre " tine cum dai raspunsurile happy. Ai un 10 de la mine tongue

| bursuc001 a răspuns (pentru Ekcstsy):

Mersi... pentru apreciere!

Sper că e de bine şi nu e la mişto..., că am avut unul căruia nu-i convenea că dau răspunsuri prea lungi/detaliate ( şi nu putea lua el o fundă )!

Oricum, NU cred că fundele ar fi importante - este IMPORTANT să-i explici celui care întreabă, în aşa fel încât să priceapă situaţia în ansamblu şi să nu revină cu o altă întrebare peste câteva ore ( sau o zi )!

Părerea mea...

E de foarte bine nu de bine :). Cum poti vedea si in discutia mea cu greece12 de aici http://www.tpu.ro/......l-virgin/, este bine ca sa mai fie si persoane ca tine, ca mine, ca ea, care sa de-a totusi un raspuns pe intelesul celui care intreaba (majoritatea avand intre 12-15 ani ). Asa este funda nu conteaza. Daca totusi o primesti inseamna ca iti este rasplatit micul efort pe care l-ai depus si care a dus la rezolvarea dilemei in care este pus cel care intreaba. Inca o data Bravo :)

| bursuc001 a răspuns (pentru Ekcstsy):

Mersi încă o dată!

Anytime happy

14 răspunsuri:
| Ekcstsy a răspuns:

Ti le-a recomandat vreun doctor? Astea nu-s M&M sa le iei asa cand tie pofta. Cand trebuia sa iti vina normal? Nu fa prostii de genul pentru ca este vorba de sanatatea ta.

| TiffanyღBJ a răspuns:

Anticonceptionalele se iau din prima zi de menstruatie.

| bella19 explică (pentru TiffanyღBJ):

Dar mie nu mi-a venit.Si vreau sa intarzie menstruatia.Atunci cum sa faC? Farmacista a zis sa le iau de acum dar nu stiu sigur.

| Azµre a răspuns (pentru bella19):

Le iei acum dar îți vei deregla ciclul și ca să îl reglezi va dura cel puțin 3-4 luni... și totuși de ce vrei să faci asta?

| Ekcstsy a răspuns (pentru TiffanyღBJ):

Yasmin de ia dupa ce TI SE TERMINA menstruatia, in prima zi. Daca nu te pricepi nu-ti mai da cu parerea si induce fata in eroare.

| TiffanyღBJ a răspuns (pentru Ekcstsy):

TU daca nu stii nu iti mai da cu parerea pentru ca eu sunt medic si stiu f bine ce vorbesc.
Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, citeste prospectul si o sa vezi ca scrie asa:
"Începerea primului blister YASMIN
Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima luna
Administrarea comprimatelor YASMIN trebuie sa înceapa în prima zi a ciclului, adica în prima zi a sângerarii menstruale"

( http://www.medipedia.ro/......MIN-R.aspx )

| Ekcstsy a răspuns (pentru TiffanyღBJ):

În decursul acestor 7 zile trebuie sa înceapa menstruatia (sângerare de întrerupere). De obicei, aceasta va apare în ziua 2 - 3 de la ultimul comprimat YASMIN. Începeti urmatorul blister în a 8-a zi, chiar daca menstruatia continua. Aceasta înseamna ca veti începe întotdeauna un blister nou în aceeasi zi a saptamânii si, de asemenea, ca sângerarea de întrerupere va apare aproximativ în aceeasi zi, în fiecare luna. Nici tu nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Eu am spus ceea ce scrie acolo, numai ca am facut-o cu propriile cuvinte. Prietena mea ia Yasmin si din aceasta cauza am spus acel lucru. De vreme ce este vorba de primul blister, asta nu aveam de unde sti. Scuzele de rigoare happy

| TiffanyღBJ a răspuns (pentru Ekcstsy):

Asta este altceva..si este corect happy

| TiffanyღBJ a răspuns:

Daca le iei asa, iti dereglezi menstruatia. Si, oricum, daca acum iei pentru prima data anticonceptionale, o sa ai sangerari pe parcursul primei cutii, ceea ce este normal. Asa ca mare lucru nu rezolvi. Presupun ca vrei sa mergi la mare sau ceva de genul, de-aia vrei sa amani menstruatia.