anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Baieti...considerati ca daca prietena voastra este extrem de geloasa, este asta o dovada de iubire? Nu se presupune ca ar trebui sa va simtiti iubiti atunci cand prietena voastra devine geloasa?

Răspuns Câştigător
identitate
| identitate a răspuns:

Tyna
Am fost gelos de doua ori in viata mea si ambele crize de gelozie (chiar crize big grin) au durat 10 secunde in total.Cand m-am uitat la ele mi-am revenit si pentru cateva clipe m-am urat(pentru ceea ce am simtit in primele doua secunde cand mi-am intors privirea spre ele). Nu are nici o treaba gelozia cu iubirea. E contrariul, e ura poate pentru ca e prea importanta persoana respectiva pentru noi, O DORIM prea mult dar nu o iubim. Daca ai devenit geloasa si nesigura revino-ti! E simplu, reincepe sa iubesti!happy Nu neaparat din iubire suntem cu cineva, iubirea nu e in totalitate dezinteresata.Intai de toate dorim ceva.Asta nu e rau si e bine sa ne reamintim mereu ca nu din marinimie suntem cu persoana respectiva ci pentru ca are ceva special. Apoi ajungem si sa iubim... Tu te-ai intors iar la prima faza si o resimti mai puternic pentru ca probabil e mai bun decat te asteptai.Inclina din nou balanta in favoarea iubirii si o sa fie bine...

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, gelozia e dovada de egoism, iar iubirea adevarat este generoasa, darnica. Nu exista iubire adevarat fara incredere si respect. Eu cred cu tarie ca daca iubesti si respecti un om cu adevarat, nu poti fi gelos. Doar in momentul in care te consideri mai importanta decat partenerul, doar atunci apare gelozia. Dar asta nu mai e iubire. In iubire, el si fericirea lui sunt pe primul loc, tu vii pe locul doi.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu, sub nicio formă.
În opinia mea, gelozia este în sinonimie perfectă cu prostia în stare pură.
Egoismul, egocentrismul şi posesivismul nu au ce căuta într-o relaţie.
În opinia mea ar trebui să închei orice contact cu ea atunci când începe să devină geloasă. Scurt şi la obiect, fără niciun fel de remuşcare.
Cum se spunea şi mai sus: "a iubi" = a oferi

identitate
| identitate a răspuns:

Dovada de iubire?rolling on the floor
E doar egoista, posesiva, nesigura de ea si NU iubeste ci vrea sa fie iubita, chiar obliga daca face asa ceva.
"a iubi"=A OFERI!

identitate
| identitate a răspuns:

Cu placere...happy

| baru a răspuns:

Gelozia este o boala care cu timpul se agraveaza Atentie

| Pho3nix a răspuns:

Ba da

| Pho3nix a răspuns:

In primul rand trebuie sa aveti incredere unul in celalat.
Scz pentru raspunspul de mai sus. Vroiam sa mai scriu ceva dar n-am mai apucat.

| nicol20 a răspuns:

Da intr-adevar gelozia se naste din iubire iar iubirea se simte nu se rosteste din gura poate sunt motive si de aceea apare mai des gelozia ca nu apare asa ca nu ai ce face.Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ identitate.Sunt de acord cu tine insa nu in totalitate.Cum sa nu te iubeasca? Gelozia isi are si ea rostul ei intr-o relatie.Da.Sunt de acord.Gelozia =lipsa de incredere in sine si posesivitate insa consider ca are o leg si cu sentimentele tale pentru cealalta persoana.Eu sunt o fire ff geloasa si pot sa spun ca inainte nu eram asa.Numai sunt nici ff sigura pe mine, nu stiu exact din ce cauza:-J si cred ca din cauza asta vine si gelozia.(sau vedeniile) insa il iubesc ff mult ca altfel nu stateam cu el 1 an si 3 luni asa aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ brigaela. Cred ca km ai dreptate... poate sunt un pic egoista.

kongeriket: si tu consideri ca daca ii dai papucii s-a rezolvat problema? Chiar daca tii la ea? Tu nu ai fost niciodata gelos? Asa ar trebui sa ti se faca si tie?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ identitate

Multumesc pentru sfat, chiar imi este de mare foloshappy:* Mi-a cazut si mie fisa.Ai mare dreptate.