| BagaUrsi a întrebat:

Bun deci dupa parerea voastra, e prea rapid la 15 ani? Si nu vreau sa aud chestii de genul "daca sunteti amandoi pregatiti" si asa mai departe. Pur si simplu vreau sa stiu daca vi se pare prea devreme, eventual si o exemplificare cu viata personala.

20 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Oricum va fi rapid. Fiind incepatori.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

La 15 ani nu este deloc ok sa incepi viata sexuala, după 18 ani da, dar acum ocupa te de scoala nu de prostii.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca este mult prea rapid, mai ales cand nu ai pic de discernamant si nici responsabilitate, fiind totodata ILEGAL, sexul cu minori sub 16 ani.

Dupa cum te exprimi nu cred ca ai tu mai mult de 12-13 anisori "nu vrea sa aud chestii de fenul..." de parca legii ii pasa de ce vrei tu sa auzi, cand noua lege spune clar ca" sexul cu un minor sub 16 ani este ilegal si se pedepseste cu puscarie".

| BagaUrsi explică (pentru Violleta2022):

Draga Violeta, documenteaza-te prima data. In art. 198 - act sexual cu minori, se spune clar ca trebuie amandoi sa aiba minim 15 ani. Si nu voiam sa aud chestia cu "daca amandoi sunteti pregatiti", nu faza cu legal sau ilegal. Da, e legal, voiam sa aud o parere, nu lupu moralist

Si nu stiu cati ani ai tu de te dai asa responsabila si plina de discernamant, avand in vedere ca is totusi o persoana de 15 ani, nu un catel cu stapan sau un magarus de la tara

| Violleta2022 a răspuns (pentru BagaUrsi):

Vezi ca s-a schimbat legea!
Acum minorul trebuie sa aiba peste 16 ani.

Io zic sa mai citesti inca o data si sa nu mai informezi oamenii prost. Nu toata lumea stie legea, care ii rostu sa faci legea dupa cum ti se pare tie "normal"?

Cand nu stii, taci si asculta de cei care stiu si-ti dau sfaturi, fara sa fii obrznic.
lege oficializată care a intrat in vigoare la 14 Iulie 2023:

Actul sexual cu un minor sub 16 ani, considerat viol
"Legea nr. 217/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a Legii audiovizualului nr. 504/2002 intra în vigoare la 14 iulie 2023.

Legea prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepţia cazului în care diferenţa de vârstă între făptuitor şi victimă nu depăşeşte cinci ani."

https://legestart.ro/......erat-viol/

"Cu exceptia cazului in care diferenta de varsta intre faptuitor si victima nu depaseste 5 ani". Draga, nu am 20 de ani, nu is vreun violator, legea se refera strict la actul sexual dintre un minor si un major. Repet, mai citeste o data legea si dupa imprastie informatii si altora!?

Corect cu diferenta de varsta, dar tot nu este legal sa ai sex cu un minor SUB 16 ani, asta am scos in evidenta, ca asta spune legea noua!

Actul sexual cu un minor sub 16 ani, considerat viol!

Cumva tot o tii pe a ta, chiar daca legea zice "dintre un minor si un major". In fine, hai sa o lasam asa

Cumva esti incapabil sa pricepi ca este ilegal si imoral sa ai sex cu un copil SUB 16 ani.

Imoral poate, ilegal esti tu incapabila sa imi demonstrezi ca este. Am incercat pe cat posibil sa vorbesc frumos, vad ca nu se poate cu doamna stie-tot

Ia o pauza baitel, daca esti incapabil sa intelegi legea!
vezi ca joaca asta ilegala cu o minora iti poate aduce probleme serioase, daca parintii ati fac reclamatie la Politie, ca le-ai violat fetita.

| Furnicuta000 a răspuns:

Pt un baiat inceperea asa devreme nu are un impact psihologic asa mare ca in cazul unei fete. In plus baietii sunt supusi la mai putine riscuri decat fetele care pot avea dereglari hormonale sau sa faca diferite infectii vaginale.
Eu zic ca nu e prea devreme dar NU face asta cu o fata mai mica de 17 ani. Cauta-ti pe cineva un pic mai mare decat tine. Ma rog, in limitele legale

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Asta daca esti baiat. Am presupus ca esti baiat. Daca esti fata, tot poti tine cont de raspunsul meu

| Madaxo97 a răspuns:

Mie una mi se pare cam devreme, nu e necesar sexul la vârsta asta, nu aduce niciun beneficiu, ar trebui ca un adolescent să aibă cu totul alte preocupari până la 17-18 ani măcar.

| Miruna333 a răspuns:

Nu e devreme, devreme mi se pare sub 14, cunosc persoane care si-au inceput viata la 12, acolo e super devreme

| Giulia911 a răspuns:

Eu n-am avut iubit pana la 18 ani și n-am murit, deci nu mori nici tu

| Karinush a răspuns:

Da, este foarte devreme. Am gasit aici intrebari de la copii care au avut experiente sexuale si habar n-aveau in ce conditii ramane o fata insarcinata. Mai intai te ocupi sa termini scoala, sa ajungi la facultate si dupa aia sa te gandesti la viata sexuala.