anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bun, voi începe prin a spune clar că am 14 ani și nu am avut relații sexuale, din Decembrie pe 23 pana acum nu mi-a mai venit menstruația, in decembrie mi-a venit undeva inainte de ajunul craciunului pe 22 sau 23 si s-a oprit pe 28, în prezent nu mi-a venit de 3 luni....credeți că este legat de împlinirea vârstei si de acum se va regla? Tin să mentionez că nu am avut niciodata menstruatia regulata dar mereu cu o seara inainte să-mi vină mă durea burta si stiam ca imi vine...

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Menstruatia la tine este neregulata adica vine cand vrea ea din cauza varstei, ai 14 ani de acum incolo o sa se regleze menstruatia pana la varsta de 18-21 de ani cand organele genitale se vor maturiza, era culmea sa incepi viata sexuala la 13 ani, stai linistita ca este perfect normal, organismul este creat de Dumnezeu intr-un mod uimitor si precis si organismul se maturizeaza treptat, o zi frumoasa si mai poti aborda acest subiect si cu mama ta ea a fost la varsta la care esti tu acum si stie bine cand i-a venit prima menstruatie.

| Violleta2022 a răspuns:

Este normal ca in primul an cand apare menstruatia in viata fetitelor, sa vina aleator. Unori se regleaza, alteori nu.

Mama ta ar trebui sa-ti explice cu amanuntul cum vei avea tu ciclul menstrual, pentru ca tu o mostenesti pe ea (exceptie fac doar fetitele adoptate, care isi mostenesc mamele biologice).

Ciclul menstrual este de 2 feluri, ambele fiind normale si la fel de sanatoase, doar ca vin diferit.

Tipuri de ciclu menstrual:
- REGULAT - cand vine lunar la fix acelasi numar de zile, luna de luna.
-NEREGULAT - cand vie aleator, odata la cateva saptamani, dupa cateva luni sau chiar 1-2 ori pe an.
Ambele menstruatii sunt nromale si se mostenesc de la mama si bunica ta.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Pai eu sunt adoptată

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

In cazul asta, ai aflat ca ai un ciclu de tip NEREGULAT, care vine cand are el chef, odata la cateva saptamani, luni sau poate 1-2 ori pe an.
Fii pregatita cu 1-2 tampoane la tine, ca de se intampla sa vina cand esti pe undeva plecata, sa nu te murdaresti.

In rest, sanatate multa si bucura-te de copilarie cat inca esti micuta!

| mihai69 a răspuns:

O să mai dureze o vreme până vei avea un ciclu (cât de cât) regulat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vorbește cu mama ta despre problemă. Fără rușine. S-au dacă nu poți vorbi cu mama ta, poate ai vreo mătușa, verișoara mai mare, etc. Ideea e ca trebuie să vorbești cu o femeie despre aceste lucruri. Ciclul tău menstrual nu e regulat. Se va regla după varsta 16-18 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă n-ai ceva folositor de spus mai bine taci, nu te obligă nimeni să-mi citești întrebarea

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu mă plâng, nu am motive, dacă te simți te rog să nu-mi mai comentezi la întrebări.

P.D. Unii nu au mame înțelegătoare si bune