A
"Aceasta noua aventura ne poarta si mai profund in povestea lui Zorro, un adevarat erou in spiritul maretei traditii americane, un om care este dispus sa se lupte cu opresorul, in ciuda riscului personal urias pe care si-l asuma," spune regizorul Campbell.
In parte, succesul filmului Masca lui Zorro a fost asigurat si de alegerea inspirata a actorilor Antonio Banderas si Catherine Zeta-Jones pentru rolurile 'Zorro' si 'Elena'. Producatorul Walter F. Parkes isi aminteste: "Parca s-a intamplat ceva intre ei, pe ecran. Parca s-a produs o scanteie."
Acea scanteie a generat incasari de peste 250 milioane de dolari in intreaga lume.
Legenda lui Zorro reia povestea dintre Zorro si Elena, un deceniu mai tarziu. Cei doi sunt casatoriti, au un copil si se avanta acum intr-o noua aventura. "Una dintre provocarile cu care se confrunta crearea acestei noi aventuri era faptul ca i-am casatorit pe cei doi la sfarsitul primului film," spune producatoarea MacDonald. "Reluam povestea un deceniu mai tarziu, cand cei doi au o casnicie fericita, dar si probleme serioase, suficiente pentru a-i distanta. In aceasta poveste, relatia dintre Zorro si Elena, s-a amplificat si s-a adancit in mod dramatic."
Despartirea lui Zorro de Elena in Legenda lui Zorro s-a dovedit a fi prielnica pentru noua aventura. "Povestile de dragoste sunt cele mai grozave atunci cand au un status quo dat peste cap," spune regizorul Campbell, "cand indragostitii trebuie sa depaseasca numeroase obstacole pentru a se intalni sau, in acest caz, a se reintalni. Exact asta se intampla aici."
Intr-un fel, remarca producatorul Parkes, ceea ce se intampla intre Zorro si Elena in Legenda lui Zorro revine la povestile clasice de dragoste de la Hollywood. "Este un fel de reflexie a comediilor de la Hollywood, in care eroul si eroina nu pot sa traiasca unul cu celalalt, dar nici unul fara celalalt. Este nu numai un instrument plin de forta pentru a spune povestea, ci si sursa care reaprinde flacara romantica dintre cei doi."
Cand Banderas a citit noul scenariu, a descoperit ca acesta continea toate elementele care facusera din primul film o experienta atat de satisfacatoare. "Scenariul oferea comedie, un ingredient esential pentru acest gen de film; dialoguri bine conturate; si multe aventuri. Stiind ca Martin si multi dintre cei care lucrasera la primul film vor reveni, mi-am dat seama ca avea sa fie o experienta incitanta."
Zeta-Jones recunoaste: "Nici unul dintre noi nu ar fi dorit sa se avante intr-o noua aventura, daca nu am fi stiut ca va avea aceeasi vraja ca si primul film. Cand am vazut ca scenariul surprindea acest lucru, am stiut ca mergem la sigur!"
Regizorul Campbell a considerat ca productia Legenda lui Zorro "a fost una dintre acele ocazii rare cand toata lumea a fost de acord asupra a ceea ce am facut si cu totii eram incantati. Efectiv, am filmat ultima varianta a scenariului. Au fost foarte putine modificari. Iar asa ceva se intampla foarte
Mutubal întreabă: