| Alisa141323 a întrebat:

Buna, a luat cineva de pe aici pastila de a doua zi? Ca la mine ar fi prima data dar mi-e teama sa o iau ca stiu ca nu e buna, păreri? Va rog e urgent

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pastila de a doau zi se ia numai in situatii de urgenta in primele 24 de ore, altfel este luata inutil.
Oricum, are atat de multe efecte secundare ca-i rezomandata, mai mult de 1 data in viata, din cauza modificarilor masive pe care le poate produce, in corpul tau (precum cresterea in greutate, infertilitate, inflamarea nodulilor mamari si tiroidieni, chisturi, fibroame sau chiar cancere.)
In final, este un produs chimic care omoara o celula nu deci, contine enorm de multa "otrava" care sa-ti afecteze corpul pe o perioada lunga de vrme sau pe viata, daca esti mai sesibila sau au deja o boala incurabila.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pastila contraceptiva/de a 2-a zi, numita si pastila de urgenta, se foloseste NUMAI/DOAR in cazul in care SPERMA a ajuns in vagin intr-o zi a PERIOADEI FERTILE si drept urmare posibilitatea de a se putea forma o sarcina este mai mult decat evidenta, adica probabilitate de a se foma sarcina este de peste 70-80%.
Folosirea pastile contraceptive in scop preventiv sau ca metoda de protectie anticonceptionala reprezinta o crasa/grava greseala si denota mai ales o maxima IRESPONSABILITATE in cazul in care este folosit atunci cand SPERMA NU A AJUNS IN VAGIN si NU ESTI IN PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual. Multa sanatate!

| LoveSleep a răspuns:

Măcar știi că nu e ok s-o iei, hai că e un început.
Ți-a plăcut alea 13 secunde de sex? A fost frumos? Merită să te stresezi o lună pentru chestia aia?
Grea e viața la 13 ani.

| Andreeush a răspuns:

Nu e bună fiindcă îți dereglează ciclul hormonal, apar dereglări hormonale însă te scapă de o sarcină nedorită.
Dacă nu și-a dat drumul în tine nu o lua.

| Emma30555 a răspuns:

Eu am luat pastila dar chiar era un risc, nu se ia degeaba. El stie sigur ca nu si a dar drumul in tine? Erai in perioada fertila? Daca nu si a dat drumul in tine nu are rost sa o iei. Aceasta pastila se recomanda a se lua foarte rar.

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Si-a dat drumul in tine?
Daca nu, nu o lua degeaba.

| Lizuca1234 a răspuns:

Pai daca nu si-a dat nu o iei!

| dauinmatacalaaparate a răspuns:

Am luat eu o pastila da gen nu a doua zi era xannax