| IoanaBibiG a întrebat:

Acum 10 zile am luat Postinor pentru prima oară așa cum era prescris in instrucțiuni! După 6 zile am avut cred acea sângerare sau probabil a fost menstruația dar nu știu sigur care m.a ținut 5 zile...aseară nu am mai avut nimic nici o scurgere, iar când am venit acasă pe la 16.00 am fost la baie și am văzut că am o scurgere maronie.și acum o am.dar și luna trecută când am avut menstruație îmi aduc aminte că am avut această sângerare mari dar nu știu ce să cred. e vorba de o posibilă sarcina ținând cont că dupa Postinor imediat am avut o durere de burta? Cred că și.a făcut efectul nu? crying(

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

NU are absolut nicio importanta sau relevanta cate zile tine menstruatia. Calcularea PERIOADEI FERTILE se poate efectua NUMAI/DOAR in cazul in care CICLUL MENSTRUAL este REGULAT, fiindca in calcularea zilei de OVULATIE si a PERIOADEI FERTILE, numarul de zile de sangerare/menstruatie NU ARE absolut nicio importanta fiindca acele zile NU sunt luate sau folosite in calcul. In mod sigur NU ai inteles modul CORECT prin care se face calcularea PERIOADEI FERTILE a CICLULUI MENSTRUAL. In cazul prezentat daca NU ai fi folosit INUTIL acea pastila nenorocita, PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual inceput in data de 25/26 Ianuarie si care urma sa se termine in 22/23 Februarie, s-ar fi suprapus peste zilele situate intre 05.02.18 si 10.02.18. In concluzie rezulta ca pastila contraceptive a fost folosita cu circa 4-5 zile inainte de inceperea perioadei fetile si cu circa 8-9 zile inainte de ziua in care se putea produce ovulatia deci si formarea unei posibile sarcini.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poate ai citit pe rpospect ca are o eficacitate de 95%, ceea ce lasa o marja de eroare de 5%, cand nu functioneaza, din cauza diferite in corpul femeii.

Dar ai citit si despre efectele secundare ale bombei hromonale care ti-ai bagat-o in corp?
Pentru ca ciclul menstrual va veni aleator pe urmatoarele 6-12 luni, provocand tulburari maisve la nivel hormonal si endocrin.
Ca atare, pe urmatoarele 6-12 luni, nu se poate calcula menstra, ovulatia si perioada fertila, putandu-se produce oricand.

| corbulalbrosu a răspuns:

Cu 10 zile in urma adica in data de 2 Februarie, in momentul administrarii pastilei Postinor2, ai fost in perioada de INFERTILITATE RELATIVA a ciclului menstrual, adica cu circa 7-8 zile inainte de data producerii OVULATIEI in cazul in care conform calculului a rezultat ca menstruatia ar fi urmat sa inceapa in data de 23 Februarie. Probabil ca ultima menstruatie a inceput in data de 25-26 Ianuarie, sexul a fost intretinut probabil ca in data de 1 sau 2 Februarie. Rezulta ca pastilele Postinor2 au fost folosite ABSOLUT INUTIL in data de 2 Februarie fiindca in acel moment atat posibilitatea cat si probabilitatea de a putea sa existe o sarcina au fost NULE, egale cu ZERO. Sangerarea care s-a produs ca urmare a administrarii repet absolut inutile a acelor pastile nenorocite si blestemate a reprezentat reactia adversa de aparare a organismului fata de invazia hormonilor sintetici deci in nici un caz nu s-a produs menstruatia. In schimb ai reusit ''performanta'' de neinvidiat de a-ti deregla activitatea hormonala proprie si ca urmare si ciclul menstrual, probabil pe termen lung. Ai procedat intr-un mod absolut IRESPONSABIL din cauza PROSTIEI, IGNORANTEI si a lipse de informare corecta. Multa sanatate!

| IoanaBibiG explică (pentru corbulalbrosu):

Am menstruația neregulata ..am calculat și eram in perioada fertila... menstruația luna trecută am avut.o de pe 23 până pe 28

| sofisis a răspuns (pentru IoanaBibiG):

Daca ai menstruatie neregulata e IMPOSIBIL sa iti calculezi perioadele fertile si perioadele cu risc redus.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru IoanaBibiG):

NU are absolut nicio importanta sau relevanta cate zile tine menstruatia. Calcularea PERIOADEI FERTILE se poate efectua NUMAI/DOAR in cazul in care CICLUL MENSTRUAL este REGULAT, fiindca in calcularea zilei de OVULATIE si a PERIOADEI FERTILE, numarul de zile de sangerare/menstruatie NU ARE absolut nicio importanta fiindca acele zile NU sunt luate sau folosite in calcul. In mod sigur NU ai inteles modul CORECT prin care se face calcularea PERIOADEI FERTILE a CICLULUI MENSTRUAL. In cazul prezentat daca NU ai fi folosit INUTIL acea pastila nenorocita, PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual inceput in data de 25/26 Ianuarie si care urma sa se termine in 22/23 Februarie, s-ar fi suprapus peste zilele situate intre 05.02.18 si 10.02.18. In concluzie rezulta ca pastila contraceptive a fost folosita cu circa 4-5 zile inainte de inceperea perioadei fetile si cu circa 8-9 zile inainte de ziua in care se putea produce ovulatia deci si formarea unei posibile sarcini.

| HazelEyes77 a răspuns:

Daca l ai luat asa cum scrie in instructiuni atunci si a facut efectul. E cunoscut faptul ca deregleaza ciclul menstrual mult timp dupa. Posibil sa fii fost menstruatia daca dupa calculele tale urma sa vina.Numai bine

| IoanaBibiG explică (pentru HazelEyes77):

Menstruația trebuie să îmi vina pe 23 dar nu știu ce să cred. poate a fost atunci ..mersi