| lily222 a întrebat:

Acum 2 aproape 3 saptamani am avut un contact sexual(dupa cateva zile de la terminarea menstruatiei) si s-a rupt prezervativul, la 13 ore de la contact am luat Escapelle, si dupa cateva zile am avut o sangerare mai abundenta vreo 3 zile, pe care am confundato cu menstruatia dar mi s-a spus ca este din cauza pastilei.
Problema este ca de vreo 3 zile ma simt foarte obosita,fara energie,imi ard aproape mereu obrajii, sunt balonata si am dureri de spate si burta. ma stresez foarte mult pentru ca par a fi simptome premestruale dar pot fi simptome si de sarcina?! Imi este si frica sa fac un test sad si la munca nu sunt buna de nimic sad ma gandesc mereu la asta...
Nu ca nu mi-as dori nu copil, pentru ca imi plac foarte mult copii, dar nu sunt pregatita acuma, sunt prea tanara, si nu am conditiile sa cresc un copil, insa prietenul meu nu isi face nici o grija sad mereu zice ca daca e sa fiu isarcinata asta este o sa il crestem cumva I don't want to see Si ma dispera cand il aud, nu se gandeste prin ce trec si cat sunt de stresata, si nu ma ajuta deloc crying
Ma stresez degeaba? ce sa ma fac? crying ma tem sa nu fac o depresie... nu am cu cine sa vorbesc despre asta, si tin totul in mine...sad

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai fi stresata surioara, astea sunt unele reactii adverse de la aceasta pastila, chiar daca auzi de la alta fata ca ei nu i s-a intamplat asa ceva nu ai de ce te teme deoarece nu toate aveti aceleasi simptome. O sa ai ceva dureri si de sani, asta o sa dureze circa 6 luni de zile dar mergi si la un medic ginecolog care, sunt sigur, o sa-ti zica sa revii la control dupa 3 luni de zile, sa fiti iubiti si mare atentie la igiena si protectie!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pot fi simptome de toxicitate severa a pastilei de a doua zi, ceea ce poate fi extrem de grav, chiar amenintator de viata. Mergi urgent la ginecologul care ti-a prescris Escapelle si care te supravegheaza, pentru analize, eventual o internare, tratament intensiv. partenerul tau are dreptate, un copil nu este atat de grav pe cat ar putea fi o complicatie severa de la Escapelle.

| mona a răspuns:

Te stresezi degeaba, insarcinata nu esti daca ai luat pastila

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU este vorba de nici o sarcină şi aceste simptome NU pot fi simptome de sarcină!

Simptomele de sarcină NU apar aşa de repede : semnele de sarcină apar ( DACĂ apar ) doar din a 2-a lună de sarcină şi PRIMUL semn este întârzierea/LIPSA menstrei.

Te stresezi DEGEABA!

Din moment ce ai luat Escapelle aşa de repede după "incident", NU vei rămâne însărcinată, stai LINIŞTITĂ!

Vezi alte detalii în răspunsul pe care ţi l-am dat în 7 Septembrie 2013...

Toate cele bune.