| maria009999 a întrebat:

Bună, acum 3 zile pe la ora 4-5 dimineața am avut contact sexual neprotejat cu iubitul meu de 2 ani, faza este că s-a "eliberat" să zic așa în mine fara să își dea seama, imediat cum m-am trezit am fost cu el și mi-a luat ella one( pastila de a doua zi) iar mie trebuia să mi vină menstruatia în 3 zile dupa contactul sexual dar mi-a venit mai devreme cu o zi, am nevoie de cineva care știe să mi spună cum îmi pot da seama dacă pastila a funcționat, mai aștept câteva zile și îmi fac un test și mă voi duce și la un control dar până atunci stau cu mult stres pentru că sunt minoră și am nevoie de ajutor, știu că odată ce mi vine menstruatia și am luat și pastila dupa câteva ore se presupune că totul este ok dar am văzut și cazuri care m au luat prin surprindere și au ramas însărcinate cu tot cu pastila și menstruatie

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Deci, în primul rând menstruatia nu e ca un ceas elvețian și nu vine chiar la un număr exact de zile, dacă ți-a venit mai devreme cu 1 zi nu e nicio dramă și nimic anormal, înseamnă că ti-a venit, deci automat nu rămâi gravidă.
In al doilea rând, pastila de-a doua zi te protejează 100%, mai ales ca ai luat-o foarte devreme în primele 12 ore de la contactul sexual. Și dacă nu luai pastila, tot nu rămâneai gravidă, pentru că trebuie să fi în perioada fertilă ca să rămâi gravidă, la ovulație mai exact(ziua 14 din ciclul menstrual), deci nu era nicio șansă de sarcină nici dacă nu luai pastila, tu fiind cu 3 zile înaintea menstruatiei, o zi în care e imposibil să rămâi gravidă.
Testul de sarcină se face la 21 zile de la contactul sexual neprotejat, degeaba îl faci mai devreme, nu va arăta un rezultat relevant.
In concluzie, ai absolut zero șanse de sarcină, nu te mai panica aiurea, poți sta liniștită. Apropo, poți avea dereglări ale ciclului menstrual și luna următoare, din cauza pastilei de-a doua zi, sa nu te sperii.

| maria009999 explică (pentru Madaxo97):

Mulțumesc frumos, eu știam că testul se face dupa 7-12 zile dar se pare că am greșit

| Madaxo97 a răspuns (pentru maria009999):

Se mai face testul și la 7-12 zile de la întârzierea menstruatiei, dar dacă ti-a venit, nu mai e cazul, nu ești gravida sigur, e imposibil să rămâi gravidă la menstruație sau cu 3 zile înaintea ei.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai sa afli dupa 20 de zile cand are sens sa faci un test de sarcina.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta nu este menstruatie, ci o sangerare foratta pordusa de pastila de a doua zi!
Atentie, de acum inainte toate ovulatiile si ciclurile menstruale vor veni aleator, din cauza acestei "bombe hormonale" care ti-a afectata si dat peste cap tot sistemul hromonal pe urmatoarele 6-12 luni.
Cum pe viior nu mai poti lua o alta pastila de a doua zi, de aceea va trebui sa nu mai accepti sex fara PREZERVATIV!

Crezi ca are vreo importanta ca ai iubit d epeste 2 ani odata ce tu esti minora si ai facut sex nepriotejat?
Crezi ca asta va conta in fata parintilor tai, care-l pot reclama la politie, iar daca tu ai sub 16 ani, poate sa faca puscarie.

| maria009999 explică (pentru Violleta2022):

Nu e chiar așa cum vezi tu situația, am 17 ani părinții mei îl cunosc și stă în casă cu noi, problema este doar că ei nu știu încă că mi am început viața sexuală pentru că nu s-a întâmplat de mult iar el a fost primul la mine deci e normal să nu fiu atât de informată despre chestiile astea nu?

| Violleta2022 a răspuns (pentru maria009999):

Nu, nu este normal sa-ti incepi vaiat sexuala cand esti minor si in nici un caz inainte sa ai cunsotinte generale despre sex si ce ti se poate intampla daca-l practici neprotejat, ami ales cu cei care iti locuiesc in casa sau iti vin in vizita.
Spune mamei ce-ai facut ca-ti poate creste burta si tu habar nu ai ce ti se intampla.

| Anonima1104 a răspuns (pentru maria009999):

Stai liniștita, văd ca doamna Violeta Răspunde la toate întrebările și face pe atot-știutoarea, judeca pe toată lumea și ii ia peste picior.
Nu ai cum sa ramai însărcinată, nici nu e nevoie sa ii anunti pe părinții tai sa complici situatia aiurea, dacă nu simti sa faci asta. Ai grija pe viitor sa folosiți prezervativ, eventual fa un test de sarcina când e cazul ca sa fii liniștita. Și eu am luat pastila de a doua zi și mi-a întârziat menstruația după ea, te dereglează hormonal foarte mult. Sa nu-ți faci griji ca ești însărcinată, mai ales dacă vezi și testul negativ. Toate simptomele diferite vor fi din cauza pastilei.

| Karinush a răspuns:

Testul de sarcina il poti face daca luna viitoare nu-ti vine menstruatia, mai devreme nu are nicio relevanta. Spermatozoizii nu traiesc mai mult de 3 zile, asa ca daca nu vei fi la ovulatie in urmatoarele 3 zile, nu ai cum sa ramai gravida