| Emma1995 a întrebat:

Buna acum 5 luni am facut sex protejat dar nu mia mai venit ciclul de atunci si de ingrasat nu m-am ingrasat+ ca fac volei. ce se intampla TPU?cryingfundoiutz

15 răspunsuri:
| raspunz a răspuns:

Emma, sunt numeroase cauze pentru care poți avea amenoree (lipsa menstruației) sarcina este doar una dintre ele. Sexul protejat cu prezervativ corect folosit are siguranță aproape de 100%, se întâmplă accidente doaruneori, cum ar fi dacă partenerul își pierde erecția pe parcurs dar continuă să facă sex cu penisul flasc, sperma ar putea să ajungă accidental în vagin, sau dacă faceți sex de două ori una după alta, o parte din spermă se poate lua pe mâna lui/ta și poate ajunge pe prezervativ. Riscurile sunt foarte foarte mici.
Dacă nu ai avut semne de sarcină în 5 luni de zile, probabil nu e vorba de asta. Printre semnele timpurii după amenoreea de sarcină sunt tensiunea în sâni, creșterea lor și pigmentarea areolei mamare, creșterea în greutate nu neaparat pe seama grasimii cat pe seama retentiei de apa, grețurile matinale, iar pe la 5-6 luni deja sunt alte semne mai sigure, mărirea de volum a abdomenului, chiar prezenta miscarilor fetale. Pentru orice eventualitate este util sa faci un test de sarcina, dimineata, din prima urina de dimineata.
O alta cauza frecventa este reprezentata de tulburarile hormonale.
Daca faci volei de PERFORMANTA, cu antrenamente dificile, frecvente, epuizante, mai ales daca nu te alimentezi cum trebuie, corpul raspunde la stresul asta prin oprirea ciclurilor.
Pentru a depista cauza trebuie sa mergi la medicul ginecolog neaparat. Acesta va face anumite investigatii pentru a afla cauza si apoi daca nu tine de el problema te va indruma la un alt medic.
Numai bine și sănătate!

| hj121 a răspuns:

Un test de sarcina iti raspunde macar la o intrebare.
Poate corpul tau nu este inca pregatit de "lupta" inca, si raspunde cu o temporara dereglare.
Depinde si de igiena care o folosesti dupa "actiune" daca te speli cu dusul bine bine, sa speli toate urmele "razboiului" si aceea iti poate provoca o dereglare temporara a organismului.

| raspunz a răspuns (pentru hj121):

Habar n-am despre ce vorbești acolo, ce fel de dereglare temporara a organismului poate produce spalarea/nespalarea dupa sex?

| hj121 a răspuns (pentru raspunz):

Nu e indicat cu exagerarea spalatului vaginal. Doar atat. happy

Perfect de acord, spalatul vaginal nu este indicat, pentru ca afecteaza flora bacteriana compusa din lactobacili care au rol de protectie fata de infectii, si modifica pH-ul vaginal, care are de asemenea rol de protectie, astflel sunt favorizate dismicrobismele si infectiile vulvo vaginale cu bacterii patogene cum ar fi cele din regiunea anusului. Dar nu ar trebui să influențeze ciclurile menstruale din câte știu eu.

La cateva femei influenteaza din pacate. Poate si Emma face parte din acea categorie.

Nu sunt sigur că ceea ce spui este adevărat, pe ce te bazezi când spui asta? Eu sunt medic și nu am auzit nicăieri chestia asta.

Din experienta proprie.
Nu una ci la doua foste prietene s.a intamplat acest lucru si m.a cam luat cu calduri acea perioada a vietii mele laughing)
Nu aveam de gand sa devin tatic happy

| Nuvăsufăr a răspuns (pentru raspunz):

Chiar sunteţi medic?

| raspunz a răspuns (pentru Nuvăsufăr):

Da, sunt. Și tot nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat în cazul partenerelor lui hj121. Nu cred că putea avea vreo legătură.

Putem discuta?

| raspunz a răspuns (pentru Nuvăsufăr):

Sigur, poți să îmi dai mesaj privat pe TPU.

Ţi-am trimis.

| MAMYNYTO a răspuns:

Buna! Te sfatuiesc sa faci un control ginecologic pentru linistea ta.Cred ca cu o programare ar fi pentru tine si gratuit.

| GigiCosmonautu a răspuns:

Printre particulele latexului (din ce e facut prezervativul) se pot strecura mici spermatozoizi si exista o sansa miiiiica, micuta ca acestia sa iti fi fecundat vreun ovul. Du-te la doctor, succes happy