Fiindca ciclul tau menstrual are caracteristica principala sa fie de regula NEREGULATA sau chiar DEREGLATA, stabilirea perioadei fertile practic este posibila numai in cazul in care se foloseste un tester de fartilitate si ovulatie. In astfel de cazuri cum este si a ta, aplicatia ''calendar menstrual'' iti ofera informatii ERONATE, INCORECTE in proportie de peste 85 -99%, si din acest motiv este cazul sa NU il mai folosesti fiindca datele oferite efectiv te induc in eroare.
Formarea sarcinii in conditiile precizate se poate aprecia ca NU a fost posibila in proportie de peste 98 - 99%.
Cel mai probabil si in acest caz este vorba de o dereglare a activitatii hormonale si pe acest fond a aparut aceasta intarziere de o saptamana a sangerarii menstruale. Se considera/apreciaza ca, dereglarile mai mici sau mai mari, se produc de obicei pe fondul functionarii incorecte la un moment dat a unei singure sau mai multe glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glanda pituitara, suprarenale, etc.). Din cauza unor astfel de dereglari a activitatii glandelor endocrine, uneori chiar si in cazul celor mai precis reglate cicluri menstruale, pot sa se produca modificari mai mici sau mai mari in desfasurarea activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina NEREGULAT sau DEREGLAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca aceasta intarziere minora ca numar de zile, fata de ziua preconizat ca ar fi cea de pornire a sangerarii menstruale, poate fi pusa pe seama dereglarilor hormonale inerente si destul de frecvente la varsta ta.
Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, uneori poate prezenta variatii de la cele mici (si frecvente) de numai +/- 3-5 zile, la dereglari mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei). Insa este posibil ca in cazuri intr-adevar destul de rare, intarzierea sa ajunga sa fie de 2-3 luni (uneori si mai mult), fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc mai frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma fiindca uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala se poate modifica si sa treaca de la normala, putin dereglata la una grav dereglata din cauza functionarii defectuoase a una sau a mai multe glande endocrine. In mod cert, sigur si negresit si in acest caz, menstruatia va porni in urmatoarele zile. In cazul tau NU exista nici cel mai mic motiv ca in continuare sa fii stresata si ingrijorata.
In privinta lichidului preejaculator, citeste urmatorul raspuns :
https://www.tpu.ro/......sarcinata/
Multa sanatate!