| Ocutie5 a întrebat:

Bună acum câteva luni mi am început viata sexuala (am o relație serioasa) și eu nu întâmpinăm înainte dureri la ciclu înainte si/sau în timpul acela contact am avut numai protejat deoarece ne este frica de infecții și sarcini nedorite dar problema este durerile îngrozitoare ce le pot avea și pastilele își fac efectul foarte târziu am luat o pastila la 10:30 și eu pana la 12 nu am putut dormi de dureri. Sunt șanse sa am un chist sau sa fie ceva din cauza actelor sexuale?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Durerile mari la ciclu pot avea si alte cauze: chisturi ovariene, polipi, fibroame sau chiar tumori.
Te sfatuiesc sa mergi la ginecolog, pentru investigatii serioase.
Sanatate multa!

| Hypefox a răspuns:

Cum ai menționat mai sus ca nu ai mult timp de când ți-ai început viata sexuală, este normal sa te doara.
Ciclul se dereglează, durerile sunt mai intensificate. Nu trebuie sa te sperii de chisturi si tot...
Cel mai bine dupa un an sau un an jumate de la inceperea vietii sexuale, trebuie sa mergi la ginecolog, căci asa am fost sfătuita la început, si trebuie sa fi conștientă ca acestea sunt consecințele de dupa începerea vieții sexuale.
Nu uita dupa act mereu sa mergi la baie sa urinezi ca sa previi cistitele.

Ah da, si daca actele sunt dure, este tot asa posibil sa te doara din cauza acestui fapt.