Da se poate sa ai chisturi chiar daca esti virgina, eu zic sa consulti mai repede un doctor pentru ca e destul de serioasa treaba cu chisturile... Trebuiesc tratate pentru ca ele pe masura ce trece timpul se tot maresc si se ajunge l operatie pentru eliminarea lor.
Da, poti avea chisturi ovariene daca esti virgina. Nu este absolut nici o legatura intre cele doua, de altfel cele mai multe fete cu chisturi ovariene sunt adolescente intre 12 si 18 ani, varsta la care marea majoritate sunt virgine.
Da, pot fi tratate si e chiar recomandat sa fie tratate fara operatie. Exista tratamente complexe pentru asta. Trebuie sa te vada un endocrinolog si un medic nutritionist dupa ce prezenta chisturilor se confirma ecografic. Poti lua anumite contraceptive orale si exista si un alt tratament (antidiabetice orale) pentru anumite forma de chisturi ovariene (cele insotote de hipoglicemii si hiperinsulinism)
Nu pot sa iti rasp pe privat...Cu multa placere! Nu se poate pentru ca doar el iti poate prescrie anumite medcamente care se potrivesc organismuli tau. Nu iti face nimic, doar iti face o ecografie[cred ca asa se numeste, am un lapsus acum]
Da poti avea chist si daca esti virgina, acesta se face daca umbli cu bazinul "salele" goale, se face un fel de raceala la ovare care poate rezulta intr-un chist. Cel mai ok ar fi sa consulti un ginecolog.
linarkfts întreabă:
Bananacantareata87 întreabă: