Se intampla destul de des, poate nu l-ai avut deloc sau daca ai folosit tampoane mai demult poate se mai subtiaza / devine mai elastic in timp. Nici la mine nu a fost cazul, desi nu folosisem niciodata tampoane pana atunci.
Asa am patit si eu la primul meu contact sexual, nu am sangerat. Dupa mai multe contacte am sangerat, probabil himenul e mai elastic. Nu-ti fa griji e ceva normal. Mai tarziu o sa sangerezi. Sper ca te-am ajutat.
Bună!
NU cred că mai eşti virgină ( nici dpdv fizic )!
Este suficientă o penetrare ce 2-3 cm pentru a RUPE himenul...
Din moment ce te-a penetrat, cel mai probabil, himenul s-a RUPT ( parţial sau total ), chiar dacă NU a curs sânge.
La cel puţin 20 % dintre fetele virgine ( alte surse indică cam 43 %, vezi linkul http://sanatate.bzi.ro/......-stii-3657 ) NU le curge sânge DELOC în momentul deflorării.
Poate fi vorba şi de un himen elastic, dar sunt cazuri RARE ( maxim 3-5 % )...
Sau, poate fi vorba de o deflorare parţială ( rupere parţială a himenului ) şi la următoarele 1-2 contacte sexuale este posibilă sângerarea.
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......ninei_7764
Toate cele bune.
Poate pentru multi dintre noi, da. Insa cati dintre noi cunosc faptul ca exista fete care se nasc fara acel himen (existand doar niste reminiscente)? Intrebarea urmatoare care ar putea trece prin mintile multora dintre noi ar fi in aceste cazuri: Mai sunt (considerate) ele virgine? Este himenul singura dovada a virginitatii unei tinere femei? Raspunsul este unul departe de a fi pozitiv.
Himenul este o membrana subtire care se afla la nivelul orificiului vaginal, acoperind (partial) intrarea in vagin. Nu exista un standard, un etalon: asa da, asa nu. Astfel asa cum fiecare dintre noi avem si maini si picioare, si degete si unghii, si nas si ochi, insa acceptam ideea ca suntem diferiti intre noi, tot acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste caracteristicile sexului nostru, in speta a himenului (cu referire la fete). El este poate fi diferit de la femeie la femeie.
Poate avea forme si grosimi diferite, iar orificiile (pentru eliminarea menstrei) sunt si ele de dimensiuni diferite, de la dimensiunea ce permite introducerea unuia sau chiar doua degete, la cele septate (orificiul este despartit de o membrana) sau sa prezinte pe suprafata lui mai multe gauri de dimensiuni mici, existand si cazuri in care nu exista un astfel de orificiu. Sa ne reamintim si de cazurile in care, la nastere, himenul este, aproape in totalitate, absent. Aceste paricularitati explica motivul pentru care la unele fete nu exista nici un fel de sangerare sau nici un fel de durere in momentul penetrarii. Este foarte posibil ca himenul sa se fi rupt demult, in copilaria lor, fara ca ele sa stie, ca de exemplu in cazul anumitor exercitii fizice, din cauza folosirii unor tampoane intravaginale, in cazul masturbarii sau in timpul igienizarii intime (practicarea spalaturilor vaginale catalogate in acceptiune populara „superficiale"). Himenul poate suferi transformari de-a lungul perioadei puberale. Astfel el se poate ingroasa de-a lungul perioadei de pubertate. Orificiul, care poate masoara intre 10 - 12 milimetri la fetita, la pubertate atinge 18 - 20 milimetri, ceea ce permite trecerea unui tampon sau a unui deget.Este cunoscut faptul ca la unele fete himenul poate fi mai elastic (astfel incat „deflorarea" se intampla sa se realizeze la nasterea primului copil, fiind facuta chiar de medicul obstretician) sau mai inflexibil, rigid. In acelasi timp pot exista diferente si in ceea ce priveste vascularizarea himenului. Astfel explicandu-se sangerarea mai mult sau mai putin abundenta in unele cazuri.
sper ca te-am ajutat