Nu stim asta, oricum pastila de a doua zi luata dupa 48 de ore nu mai era eficienta.
In ce priveste intarzierea ciclului, nu mai exista asta, fiindca acum esti in deriva, efectele negative ale pastilei de a doua zi ti-a modificat ciclul, ovulatia si perioada fertila, intamplandu-se aleator pe urmatoarele 6-12 luni.
Buna.Raspunsul e nu, iar pastila de a doua zi oricum deregleaza menstruatia, plus alte efecte secundare.De ce nu luati in calcul sa folositi protectie? Prezervativul, de exemplu, e mult mai ieftin si mai sigur pentru sanatatea ta, ca femeie.
Apropo, ce inseamna mai putin de 72 de ore? Cat mai exact? Trebuie totusi sa stii ca eficienta pastilei scade in functie de orele trecute dupa sex in care o administrezi.
Pastila de a doua zi isi face efectul in procent de 95% daca este administrata maxim la o zi dupa contactul sexual, insa ulterior eficienta scade la 80% daca este administrata a doua zi si 50% daca este luata in a treia zi.Procentele variaza un pic in functie de sursa, dar cred ca ai inteles ideea.
,, Cât de eficientă este pastila de a doua zi
Eficiența pastilei de a doua zi diferă în funcție de momentul în care a fost administrată. Se recomandă folosirea ei în termen de până la 12 ore, iar efectul său este de până la trei zile după contactul sexual neprotejat.
De asemenea, amânarea administrării pilulei de a doua zi scade eficacitatea ei de la 95% (cât are în primele 24 de ore de la contactul sexual) la 58% (procentajul eficienței dacă pastila a fost luată între 48 și 72 de ore de la contactul sexual).
În schimb, pilula de a doua zi nu va avea niciun efect dacă pacienta a rămas însărcinată, rolul ei fiind doar de prevenție. '' - https://enayatimedicalcity.ro/blog/pastila-de-a-doua-zi/
https://www.planificaneprevazutul.ro/totul-despre-pastila-de-a-doua-zi/
Iar metoda retragerii nu este eficienta:
,, Metoda retragerii aruncă în joc o rată de eșec semnificativă. In termeni matematici, există probabilitatea ca în peste 26% dintre cazurile în care este folosită (1 din 4 contacte sexuale!), să apară o sarcină nedorită. Unul dintre factorii de risc lichidul preejaculator, care poate conține spermatozoizi perfect pregătiți să fecundeze ovulul și care poate fi eliminat încă din momentul în care bărbatul are erecție. Așadar, chiar dacă multe femei spun că partenerul se controlează foarte bine și ejaculează în exteriorul vaginului, aceasta nu este o condiție suficientă pentru a preveni apariția sarcinii. În plus, există situații în care bărbatul nu poate controla perfect momentul ejaculării. Dacă punem la socoteală și stresul cauzat de îndoieli și tragem linie, avem, fără îndoială suficiente dezavantaje ale folosirii acestui tip de protectie.'' -https://www.planificaneprevazutul.ro/metoda-retragerii/
https://doareu.com/metoda-retragerii-un-risc-prea-mare/
SongKangfan1 întreabă: