Medicul ginecolog Laurentiu Craciunas afirma urmatoarele in articolul in care explica modul corect de a fi efectuat testul de sarcina pe baza urinei si anume ca,, Testele de sarcina comercializate in farmacii pentru folosire acasa se bazeaza pe detectarea hormonului de sarcina, gonadotropina corionica umana (hCG), in urina persoanei care se testeaza. Testele de sarcina moderne pretind ca pot detecta cu o acuratete de peste 99% prezenta unei sarcini chiar din prima zi de intarziere a menstruatiei, sau chiar cu 4 zile inainte de data estimata a urmatoarei menstruatii. In functie de contactul sexual suspectat ca ar fi produs fecundatia, testele de sarcina se recomanda spre folosire la 10-12 zile dupa. De fiecare data cand citesc cate un prospect ma deranjeaza minciuna pe care se bazeaza si am sa-ti explic de ce.'' Extrasul face parte din urmatorul material, in care iti este explicat pas cu pas modul corect de a se efectua testul de sarcina pe baza urinei. http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/
Un test corect de sarcina se face la 21 de zile DUPA ultima partida de sex.
Corect sunt si variantele: dupa 7-10 zile de intarziere, care este tot 3 saptamani (adica 21 zile)
Un test de sarcina facut la doar 2 saptamani (14 zile) dupa contactul sexual, va arata negativ, chiar daca esti insarcinata, fiind facut inutil, cu mult prea devreme, pentru ca sarcina sa apara pe tester.
Pentru ca rezultatul testului de sarcina sa fie 100% valid/valabil, acesta se face dupa macar 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa macar 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat. Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ NU inseamna ca NU exista sarcina. Din acest motiv pentru a evita orice neconcordanta, testul se repeta de regula dupa trecerea a 4-5 zile pentru a se confirma sau infirma primul rezultat. Multa sanatate!
Poti face un test de sarcina la 14 zile de la contactul sexual. Primele simptome ale sarcinii nu apar atat de repede cam dupa 5 6 saptamani si nu se manifesta la toate femeile. Apar ametelile, greturile, poftele culinare, tensiuni la nivelul sanilor, intarzierea menstruatiei, schimbari bruste de stare ca urmare a cresterii nivelului hormonilor specifici sarcinii etc. Poti sa fii insarcinata si sa nu ai simptome evidente.
Mie mi-a iesit pozitiv la 14 zile de la data ovulatiei (a 2-a zi ar fi trebuit sa-mi vina)... Iesea si cu 2-3 zile mai devreme, dar nu am facut test. Oricum, cel mai bine e sa astepti macar cateva zile de intarziere, sa nu fii dezamagita de rezultat.
Andrei5001737 întreabă: