Acum 2 ore | Randomkid explică (pentru corbulalbrosu):
Daca sunteti medic ginecolog, imi puteti atunci explica, va rog, cum este cu sângerarea de implantare? Si care sunt diferențele majore intre aceasta si ciclul menstrual? Multumesc!
1.) Prima diferenta o reprezinta momentul in care se produc cele 2 sangerari :
-- sangerarea menstruala se produce in situatia in care ovulul NU este fecundat de spermatozoid si au trecut 14 zile de la ovulatie. Perioada LUTEALA a ciclului menstrual are intotdeauna lungimea FIXA de 14 zile, indiferent care este lungimea ciclului menstrual ca numar de zile sau de tipul neregulat sau regulat al ciclului. De obicei sangerarea menstruala se manifesta/desfasoara pe perioada a cel putin 2-3 zile si a cel mult 7-9 zile. Atat cantitatea de amestec (sange) menstrual cat si fluxul zilnic de eliminare al acestuia de regula se mentine constant acelasi pe perioade mai indelungate.
In schimb;
-- Sangerarea de NIDATIE (implantare) se produce destul de rar si numai in cazul in care ovulul a fost fecundat (de spermatozoid).
Incepand din momentul in care este eliberat din foliculul ovarian (al ovulatiei), ovulul isi mentine viabilitatea (capacitatea de a fi fecundat) pe o perioada cre de regula este de 6-12 ore, rar de 8-16 ore si foarte rar pana in maxim 24 de ore. In concluzie sarcina poate sa ia nastere numai/doar in ziua in care are loc ovulatia.
https://www.suntmamica.ro/preconceptie/cum-arata-in-realitate-un-ovul-6029.
Pe baza observatiilor indelungate s-a stabilit ca intre momentul in care a avut loc fecundarea ovulului si procesul prin care acel ovul se implanteaza in tesutul endometrului, de regula trece o perioada cuprinsa intre minim 7 si maxim 11 zile ( in circa 90% din cazuri dupa 9 zile)
Reiese ca diferenta ca timp in care se produc celor 2 forme de sangerari este in jur de 5 zile.
De asemenea sangerarea de nidatie atunci cand se produce este foarte/extrem de slaba, fiind vorba de fapt de posibila apariatie a cateva picaturi de sange, si se poate manifesta pe durata a cateva ore.
Numai in cazuri foarte rare (exceptionale/iesite din comun) se poate intampla ca in momentul in care ovulul fecundat patrunde in masa tesutului numit endometru, dupa ce a strapuns membrana si a intrat in endometru, ovulul in drumul sau sa lezeze serios sau chiar sa rupa un vas capilar de sange si in acel caz sa apara o mini sangerare care sa tina mai multe ore si numai intr-un astfel de caz ''extrem'', absorbantul sa fie patat putin mai intens, sau sa necesite schimbarea sa.
Buna! Nu, nu este posibil. Iti recomand canalul de Youtube barza vs sexul, sa te mai documentezi putin inainte de a face sex prima oara.
Cât timp nu ți-o bagă n-ai cum să rămâi gravidă
de ce avem nevoie de educație sexuală în școli dovada nr. 11
Raspunsul scurt este un cat se poate de categoric NU. Si asta datorita faptului ca lichidul preejaculator NU are in continutul sau spermatozoizi.
Lichidul preejaculator este produs de 2 glande care sunt numite bulbouretrale (Cowper) situate dedesubt si lateral fata de uretra, de unde prin intrmediul a 2 tuburi lichidul preejaculator ajunge si este deversat in canalul uretral. Lichidul preejaculator incepe sa fie produs de cele 2 glande bulbouretrale, imediat dupa ce in organismul barbatului apare senzatia de excitatie indiferent de ce natura este factorul excitant. Lichidul este produs cu rolul de a fi curatat intregul traseu al uretrei de eventualele resturi de urina pentru a fi indeparta aciditatea si de asemenea are rolul principal de a fi creat in uretra un mediu cu pH neutru, care sa ofere conditii propice de viata a unor eventuali spermatozoizi care ar apare in cazul in care se va produce o ejaculare de sperma. Acest lichid preejaculator in momentul producerii sale de glandele bulbouretrale este cu totul IMPOSIBIL sa aiba in continut spermatozoizi, fiindca acestia sunt produsi STRICT de cele 2 testicule situate in cu totul alta parte a corpului barbatesc
In privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am tot repetat si voi repeta ori de cate ori va fi nevoie tuturor agaricilor ageamii, care in mod gresit vehiculeaza idei, presupuneri si pareri false dar si eronate in privinta lichidului preejaculator. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlate persoane care sunt lipsite de cunostinte medicale corecte, trebuie sa afle/sa stie ca lichidul preejaculator este total inofensiv, fiindca rolul sau este cel de a lubrifia glandul penian (capul penisului), cu scopul de a usura si facilita decalotarea (belirea) penisului. Insa principalul sau rost adevarat este cu totul altul si anume : cel de a curata uretra (canalul) penisului de posibilele ramasite ori urme de URINA (acida) ramase in uretra dupa urinare. Lichidul preejaculator are rolul de a inlatura aciditatea din uretra si asigurarea unui mediu cu pH neutru, incat acesta sa fie propice vietii, in situatia in care ar putea sa urmeze o posibila/probabila ejaculare de sperma si atat viata cat si calitatea spermatozoizilor ajunsi in uretra sa nu fie deloc afectata pentru scurta perioada de doar 2-3 ore timp cat este posibil sa ramana in uretra. Doar asa spermatozoizii vor intalni si/sau gasi conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care NU sunt interconectare si NU sunt nici in legatura cu vreo glanda sau vreun organ al aparatului reproducator masculin, adica cele care produc lichidul/plasma spermatica cat si spermatozoizii, sau altfel spus : NU au legatura cu vezicula seminala, cu prostata sau cu gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejaculator in momentul producerii si deversarii acestuia in uretra penisului, NU are spermatozoizi in continutul sau in momentul producerii sale.
Insa intr-adevar dupa momentul in care se produce deversarea lichidului preejaculator in interiorul uretrei penisului, dupa acel moment, acolo IN URETRA, poate sa existe posibilitatea sa se produca contaminarea lichidului preejaculator prin procesul de amestecare cu resturi de sperma care au ramas de la o ejaculare anterioara, care s-a produs chiar si cu cateva ore mai devreme si astfel spermatozoizii ramasi in uretra sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Aceste resturi/ramasite de sperma pot sa ramana/sa existe in uretra penisului in urma masturbarii sau a unei ejaculari la sfarsitul unui sex intretinut anterior si numai/doar asa prin amestecarea celor doua lichide spermatozoizii au posibilitatea de a ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea lichidului preejaculator de catre organismul barbatilor are un cu totul alt scop si rol. Multa sanatate!
Deci ai scris un raspuns imens in care sa vorbesti despre cum se formeaza lichidul preejaculator (nobody asked btw). Apoi, la final, ti-ai amintit totusi ca trece prin uretra unde sunt toate sansele sa fie spermatozoizi ramasi de la o ejaculare anterioara, ca in final sa ignori complet informatia asta (singura care conta din textul tau lung) si sa spui ca lichidul preejaculator e inofensiv.
Tu ce ai inteles, ca asta urma sa fie prima ejaculare din viata baiatului respectiv? Sau ca i-a extras lichidul direct din glande si n-a mai trecut prin uretra? Altfel nu-mi explic cum afirmi tu cu asa mare siguranta ca e inofensiv lichidul si nu sunt spermatozoizi in el.
De acord cu tine ca nu e insarcinata, dar vai de argumente...
Exact! In teorie le stiu pe toate, sunt si la medicina, problema la mine este ca nu prea am experienta si cred ca frica asta ca poate nu totul e ca in teorie ma sperie. și-așa eu sunt mai ipohondra din fire si am tendinta sa supraanaliez totul, la extrem. Multumesc de raspuns!
Explicatiile foarte amanuntite privind modul prin care exista si posibilitatea ca acel lichid preejaculator este 100% INOFENSIV asa cum este in momentul in care este eliminat din glandele in care se formeaza, NU sunt pentru pentru cei care poseda o ''inteligenta'' atat de naucitoare precum este a ta.
Stiu, informatiile alea sunt pentru analfabetii functionali ca tine care nu inteleg ce citesc, dar au citit si ei ceva si vor sa se dea destepti. Astia ca mine inteleg informatia citita si stiu sa rezume si sa raspunda concret si corect. Tu... text lung si prost.
Daca esti la medicina chiar e o idee proasta sa intrebi aici. Doar gasesti oameni care stiu mai putin decat tine sau la fel, dar simt nevoia sa se dea destepti (ca omul de mai sus).
Banuiesc ca ipohondria vine la pachet cu pasiunea pentru medicina. Bafta acolo!
In primul rand ti-as putea fi bunic.
In al 2-lea rand am profesia de medic ginecolog.
In al 3-lea rand slava domnului, pe acest site sunt putine mucoase de o asemenea obraznicie si impertinenta. Rusine sa-ti fie.
Daca sunteti medic ginecolog, imi puteti atunci explica, va rog, cum este cu sângerarea de implantare? Si care sunt diferențele majore intre aceasta si ciclul menstrual? Multumesc!
1. Nu, nu mi-ai putea fi...in primul rand, nu stii ce varsta am, iar in al doilea rand, bunica-mea a avut alegeri ceva mai bune in viata ei, din fericire.
2. Spune-ne si exact unde profesezi ca sa stim sa te evitam. Cand cineva iti cere un raspuns simplu, nu are nevoie sa vii la pachet cu tot ce ai studiat tu in facultate doar ca sa demonstrezi ca stii. Colac peste pupaza, ai venit cu informatii bune si cu o concluzie proasta (dovada de analfabetism functional). Oamenii fac sex in general si se si masturbeaza, deci sansele ca baiatul respectiv sa aiba spermatozoizi in uretra erau mari. Asa ca, te rog din nou, spune-ne unde esti tu medic, sa stim sa nu ajungem pe acolo.
3. Daca tu vrei sa fii respectat pentru profesie si varsta, du-te si cauta respectul in alta parte. Faptul ca esti medic nu te face automat destept (doar arogant se pare), iar a ajunge batran nu e o realizare. Deci, cum profesia si varsta nu ma interesează, pentru ce vrei sa te respect? Pentru superioritatea inchipuita sau pentru atitudinea de c*cat pe care o ai?
Multumesc! Pe mine m-a îngrijorat faptul ca mi-a venit menstruația putin mai repede decat de-obicei si am si sângerat mai putin, insa pe parcursul zilelor am schimbat mai multe absorbante (de noapte) si cum am spus, am avut si cheaguri de sange. Si m-a mai îngrijorat faptul ca am avut si niste grețuri, iar de ieri am inceput să-mi simt sânii mai sensibili, dar e posibil sa fie totul placebo la mine, fiind o persoana mult prea paranoica. Va multumesc pentru raspuns!
Acum 2 ore | Randomkid explică (pentru corbulalbrosu):
Daca sunteti medic ginecolog, imi puteti atunci explica, va rog, cum este cu sângerarea de implantare? Si care sunt diferențele majore intre aceasta si ciclul menstrual? Multumesc!
1.) Prima diferenta o reprezinta momentul in care se produc cele 2 sangerari :
-- sangerarea menstruala se produce in situatia in care ovulul NU este fecundat de spermatozoid si au trecut 14 zile de la ovulatie. Perioada LUTEALA a ciclului menstrual are intotdeauna lungimea FIXA de 14 zile, indiferent care este lungimea ciclului menstrual ca numar de zile sau de tipul neregulat sau regulat al ciclului. De obicei sangerarea menstruala se manifesta/desfasoara pe perioada a cel putin 2-3 zile si a cel mult 7-9 zile. Atat cantitatea de amestec (sange) menstrual cat si fluxul zilnic de eliminare al acestuia de regula se mentine constant acelasi pe perioade mai indelungate.
In schimb;
-- Sangerarea de NIDATIE (implantare) se produce destul de rar si numai in cazul in care ovulul a fost fecundat (de spermatozoid).
Incepand din momentul in care este eliberat din foliculul ovarian (al ovulatiei), ovulul isi mentine viabilitatea (capacitatea de a fi fecundat) pe o perioada cre de regula este de 6-12 ore, rar de 8-16 ore si foarte rar pana in maxim 24 de ore. In concluzie sarcina poate sa ia nastere numai/doar in ziua in care are loc ovulatia.
https://www.suntmamica.ro/preconceptie/cum-arata-in-realitate-un-ovul-6029.
Pe baza observatiilor indelungate s-a stabilit ca intre momentul in care a avut loc fecundarea ovulului si procesul prin care acel ovul se implanteaza in tesutul endometrului, de regula trece o perioada cuprinsa intre minim 7 si maxim 11 zile ( in circa 90% din cazuri dupa 9 zile)
Reiese ca diferenta ca timp in care se produc celor 2 forme de sangerari este in jur de 5 zile.
De asemenea sangerarea de nidatie atunci cand se produce este foarte/extrem de slaba, fiind vorba de fapt de posibila apariatie a cateva picaturi de sange, si se poate manifesta pe durata a cateva ore.
Numai in cazuri foarte rare (exceptionale/iesite din comun) se poate intampla ca in momentul in care ovulul fecundat patrunde in masa tesutului numit endometru, dupa ce a strapuns membrana si a intrat in endometru, ovulul in drumul sau sa lezeze serios sau chiar sa rupa un vas capilar de sange si in acel caz sa apara o mini sangerare care sa tina mai multe ore si numai intr-un astfel de caz ''extrem'', absorbantul sa fie patat putin mai intens, sau sa necesite schimbarea sa.
Daca cei ca tine ar pune mana pe niste articole si ar citi cum este cu reproducerea la oameni, TPU ar fi un loc gol...
Tocmai ca am citit mult prea multe articole (si mai ales in cele in engleza scrie ca exista sanse de a ramane însărcinată si in astfel de situatii) si de-aia sunt atat de paranoica. Eu sunt la medicina (doar ca nu prea am experienta), stiu toate teoriile astea, ma interesa sa vad părerile altor oameni, daca in realitate pot sa existe situatii de genul. Si da, daca cauti orice pe google o să-ți zica ca poti sa ramai gravida si de la un capac de wc (da, chiar scrie asta). Nu inteleg rostul acestor raspunsuri ironice si arogante
MaximAnaMaria întreabă: