anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Adresez si eu o intrebare femeilor. Daca si bărbații au sfaturi nu ezitati!
Ati pățit deja sa fiți curioase despre fosta relație a partenerului (si sa aflați cine este fara sa stie), sa vedeți cum arata aceasta iar apoi sa începeți sa aveți filme, vis-a-vis ca poate pe ea o iubea mai mult, se uita altcumva la ea, se comporta poate mai bine cu ea asta gen sa va faceți comparații cu ceea ce a avut si ceea ce va ofera. Poate la pat acea fata sa fie si mai si ca voi... Fiindca cu aceasta a avut o iubire poate mai tanara, copilăroasa dar cu voi este o relație matura si se simte căci atenția care este oferita sau cel puțin ce trăiesc eu in aceasta relație fiind mai mica, simt maturitatea lui prea mult (e mai mare cu 5 ani) si eu vreau mai multa atenție etc. Sau poate chiar sa va comparați cu aceasta (fizic vorbind), sa va îndoiți de propria persoana...
Iar mai ales, persoanele care au trecut pe acolo, cum au reușit să-și distrugă gândurile negative.
Menționez ca eu cu partenerul nu am intrat prea mult in subiecte pe tema fostelor relații si nu as avea cum sa ma duc să-mi descarc sufletul știind ca el nu știe că-s informata despre anumite chestii.

Cel puțin situația in care ma aflu ma face sa fiu trista, cu toate ca încerc sa nu ma compar, etc. Dar cum a stat cu ea 5 ani (relatie la distanta) iar noi abia împlinim un an (dar ne vedem mereu), au facut atat de multe chestii ce noi nici nu am apucat, relația evoluează încet si am multe frustrări.
Păreri?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Asta este o atitudine foarte gresita din partea ta, pentru ca nimeni nu inceraca sa faca comparatii cu fufele care au fost inainte, fiindca ajung sa se subestimeze, sa le fie frica, sa piarda increderea in ele!
Nu-i bine sa faci niciodata acest lucru, fiindca nu ai nici un motiv pe lumea asta sa faci asa ceva!
Gandeste-te bine: daca o preferai pe aia de dinaintea ta, era cu ea... dar uite ca este cu tine, deci TU esti mai buna, mai frumoasa si mai atractiva ca oricare alta "fosta" de a lui.
Asa ca, lasa prostiile si frustrarile pe care ti le bagi inutil in capusor si bucura-te de relatia cu baiatul asta, asa cum este, fara sa mai faci in viata ta vreo comporatie cu altele.

5 răspunsuri:
| stef87 a răspuns:

Incearca sa uiti de scenariile de filme cand Ileana Cosanzeana se intoarce la palat si il vrajeste din nou pe Fat-Frumos si i-l fura lu' Alba-ca-Zapada. Se mai intampla si cazuri, dar de ce sa fuga de langa tine, daca la ea nu a placut ceva si s-a rupt filmul, iar acum ii place de tine?

Incearca sa ai mai multa incredere in tine si daca privesti in jur, incearca sa iei partile bune ( nu neaparat de la fosta, ci de la alti prieteni, prietene, ce admira el mai mult, ce aveti in comun, cum poti dezvolta comunicarea - daca e cazul). Incearca sa fii pe deoparte tu insati, dar si sa tii cont de cum ai putea dezvolta ceea ce e deja intre voi; treptat.

Repet, ai mai multa incredere in tine, poate tu ai ceva special care il da pe spate. De ce ti-e frica nu scapi, asa ca elimina din minte ideea ca fosta sau altele l-ar putea atrage. Sa fie sanatos! Tu ai meritele tale, pune-le in valoare, iar el te va aprecia, te va admira, te va iubi.

| helpforyou a răspuns:

Este normal să fii curios despre trecutul partenerului tău și să te întrebi cum a fost relația lor în trecut. Însă, este important să te concentrezi pe relația ta actuală și să ai încredere în partenerul tău și în sentimentele lui față de tine. Comparațiile constante cu fosta lui relație pot duce la îndoieli și la probleme în relația ta.

Este important să discuți cu partenerul tău despre îngrijorările tale și să îl asculți atunci când îți spune despre relația lor din trecut. Însă, trebuie să îți amintești că trecutul este trecut și că partenerul tău a ales să fie cu tine acum. Încrederea și comunicarea deschisă sunt esențiale pentru o relație sănătoasă

| iulia0514 a răspuns:

Ce a fost a fost tu nu trebuie să te compari cu nimeni! Dacă partenerul niciodată nu a pomenit de nici o femeie cu care a avut o relație înseamnă că e mulțumit de ceea ce are in prezenthappy

| Maly29 a răspuns:

Lucreaza mai mult la tine, nu te iubesti suficient motiv pentru care nu ai suficient de multa incredere in tine.
Atitudinea unei femei e bine sa fie sexy, increzatoare, asta atrage un barbat.
Cand începi cu comparatii cu fostele, poti sa te declari pierzatoare.
E o fosta, ghici de ce? Fuse și se duse.
Dacă vrei sa iti fie bine, respectiv sa va meargă bine relatia, concentrează te sa fi in fiecare zi cea mai bună versiune a ta. Baftă multă, daca iti doresti, vei reusi!

| Theo423 a răspuns:

Sunt de părere că mai bine nu te compari cu altă persoană. Oamenii sunt diferiți, au calități și defecte diferite. Cel mai bine e să te gândești la calitățile pe care le ai tu și să le pui în valoare.