Bună!
Dacă lichidul seminal ( sperma ) sau lichidul preseminal intră în contact cu secreţia ta vaginală, atunci EXISTĂ risc de sarcină!
Secreţia vaginală facilitează pătrunderea spermatozoizilor în vagin!
"Este important de retinut faptul ca o femeie poate ramane insarcinata cu un himen intact si fara un contact sexual direct (penetrare)!
Contactul dintre sperma si zona genitala poate facilita patrunderea spermei in vagin si instalarea unei sarcini.
Un himen intact nu trebuie considerat metoda contraceptiva!"
- SURSA :
http://www.sfatulmedicului.ro/......ninei_7764
Vezi alte DETALII la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/
Vezi alte detalii despre lichidul preseminal la linkul :
http://www.clopotel.ro/......r-141.html
NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.
Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.
NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.
Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.
De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059
http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html
http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562
Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html
http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur
http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php
Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.
„Nu pot ramane insarcinata"... Zău? cine ți-a zis? Marțafoiul, probabil... Ia fată de la farmacie sau supermarket un test de sarcină și vezi că ăla sigur e de altă părere! Și altă dată, pune mâna mai întâi și învață despre ce e vorba și despre consecințe, abia apoi pe p_ și pe p_ Clar?
Ai postat aceeasi intrebare de asa multe ori. Te-ai ars si acum te rogi de niste necunoscuti sa te linisteasca spunandu-ti ca nu ai nicio problema. Vrei sa fii mintita sau sa ti se spuna adevarul? Doare, dar la iarna familia ta va mai primi un membru!
Acum ca veni vorba de asta, tu n-ai vazut cati sunt pusi in situatia ta? Daca vezi un copil ca baga mana in oala cu apa fierbine si zice "auuuuu", tu ce faci? Bagi si tu degetul sa vezi cum e?
Se pare ca nu se mai stie ca anumite lucruri trebuie sa vina la o anumita varsta. Nu se mai stie de copilarie. Ce sa zic, imi pare rau! Nu, nu pentru ca v-ati distrus viata ci pentru ca imi raman mie din ce in ce mai putine persoane cu capul pe umeri cu care sa pot discuta
anonim_4396 întreabă: