Fa`i pe plac arata`i ca o placi, comporatate frumos cu ea si de cate ori se ea cineva de ea sa-i sari in ajutor si sa o raspecti, sa o scoti la o plimbare la un suc ceva.sper ca ti-am fost de ajutor.:*
Te învăț eu să gătești niște mâncăruri care se fac cu puțin efort și destul de repede, se va îndrăgostii de tine văzând ce bucătar priceput ești. 1) Cumperi copănele de pasăre, diverse legume, ( dovlecei, conopidă, etc) și verdețuri și le lași să fiarbă, și mai pui apă din când în când și mai și amesteci. La urmă scoți carnea și pui niște bucățele de unt peste carnea fierbinte. Ce era în oală / cratiță lași să scadă mult minunea aia ca să fie și mâncare și ciorbă. O dregi cu ouă sparte și lăsate să fiarbă în minunea aia. Când este gata și s-a răcit bine, pui deasupra smântâna și zeamă de lămâie și mărar, pătrunjel, tarhon, hasmațuchi, leurdă sau altă iarbă de asta, care zici tu că este bună la gust, tocată mărunt din abundență. Mai faci și o salată care se face repede din diverse, și este gata. Iar la urmă felul 3 niște fructe.2) Cele mai bune ciuperci sunt cele care au fiert în zeama de la pasăre. Dacă sunt și ciuperci, nu trebuie să pui multe legume, când fierbi pasărea. Nu sunt foarte speciale, dar se fac repede. 3) Mai este o rețetă foarte specială numită de persoana care a inventat-o cocheli - mocheli. Se amesteca omogen roșii, ardei capia, gogoșari, ouă fierte tari, brânză de burduf, telemea, brânza dulce, unt, slănina afumată, și ce îți mai trece prin cap, să bagi pe acolo,( cașcaval mărunțit, ciuperci și carne fiartă mărunțite bine, produse din carne tip mezeluri mărunțite, conopidă fiartă, dovlecei fierți, varză bine fiartă, etc. ) și se face totul ca o pastă. Se ornează pe laturi cu felii de roșii și de ardei și se servește în farfurii de supă, iar de asupra se pune mărar și pătrunjel sau alte ierburi similare. Cocheli mocheli nu trebuie preparat mai mult decât mănânci imediat, că se acrește de la zeama de roșii și de la brânză, și nu mai este așa bun. Asta se face vara. Acum în loc de roși și ardei poți băga dovlecei fierți, spanac, urzici, varză bine fiartă și mărunțită, sau ce vrei tu, și îți place să mănânci. Din lucruri bune mărunțite și amestecate, nu are ce să iasă ceva rău de mâncat. Acum poți orna cu salată tăiată mărunt. Poți orna și cu feliuțe de clementine.( un fel de mandarine puțin mai acre) Lipsind roșiile poate acrești puțin cu zeamă de lămâie, dacă crezi că este cazul.
Dacă o servești cu mâncare gătită de tine vei crește ca un munte în ochii ei. Poți să înveți și din cărți de bucate, rețete tradiționale, cam cu același efect. Dar mare grijă să nu uiți mâncarea pe foc și să o arzi și să arzi și oalele că te bate maică-ta. Încă ceva, înainte să le pui la fiert, le speli și tu, să nu le bagi cu pământ, la fiert.Te va lăuda la toți că ești un băiat care șie sa gătească. Ar mai fi piure de cartofi cu unt și ouă și brânzeturi, dar este ceva prea simplu. Se fierb cartofii în coajă. Se curăță coaja și apoi se tircesc. Se amestecă bine cu bucățele mici de ou fiert tare, diverse brânzeturi mărunțite și unt. Deasupra poți rade cașcaval că așa este mai bun, eventual poți pune și ceva smântână. Poți băga și ciuperci fierte în zeamă de la pasăre, dacă ai și așa ceva. Eventual amesteci și cu conopidă sau dovlecei fierți și iar este ceva bun. Poate atunci trebuie acrit puțin cu zeamă de lămâie. Spor la gătit.
Iei o sabie si niste tovarasi bine inarmati daca vrei sa o cuceresti... daca vrei sa te placa ar fi bine sa te porti frumos cu ea si sa ii faci complimente si alte chestii dragute
Fii tu insati, pentru ca sa fii diferit poate ii va placea, dar vei fi diferit doar pentru a o cuceri, iar dupa vei revenii la vechile obiceiuri
Pai incearca sa fi u insati adica asa am fc si eu pentru o fata si am inrautatit situatia adica amcerut sfaturi de la alti si datorita lor aproape ca o pierdusem pana am fost eu insami si i-am sps ca o iubesc si ca tin la ea mai mult ca la mine si ma inteles...
anonim_4396 întreabă:
Catalin_Cirstea_1994 întreabă: