| Elenamariaioana a întrebat:

Bună, am 14 ani, și am aproape 2 ani de când mi-a venit menstruația și mi-a întârziat 2 luni și mi-a curs în urma ci o luna o picătură de sânge iar peste o săptămână mi-a curs timp de 3 zile mi-a curs câte o picătură pe zi.Ma doare burta jos și îmi este frig la picioare și secretie nu îmi mai curge. Poate fi o infecție urinara? Sau anexita? Nu am avut conctat sexual.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! În primul rând, este important să știi că întârzierea menstruației poate avea diverse cauze, printre care stresul, schimbarea dietei sau exercițiilor fizice, afecțiuni medicale sau dereglări hormonale. În plus, perioadele menstruale pot varia în ceea ce privește durata, cantitatea de sânge pierdut și simptomele asociate.

În cazul tău, durerea din partea de jos a abdomenului și frigul la picioare ar putea sugera o infecție urinară sau o afecțiune a organelor reproducătoare, cum ar fi anexita (inflamația ovarelor sau trompelor uterine). Este important să consulți un medic ginecolog sau medicul de familie cât mai curând posibil pentru a determina cauza exactă a simptomelor și pentru a primi tratamentul adecvat, dacă este necesar.

Este important să menționezi medicului tău dacă ai avut contact sexual în trecut, chiar dacă nu ai avut niciodată penetrare vaginală, deoarece anumite boli cu transmitere sexuală pot fi transmise și prin contactul cu zona genitală.

În ceea ce privește scurgerea de sânge pe care ai observat-o, aceasta ar putea fi o sângerare intermenstruală, care poate fi cauzată de diverse afecțiuni sau poate fi un efect secundar al anumitor medicamente.

În concluzie, este important să consulți un medic pentru a afla cauza exactă a simptomelor tale și pentru a primi tratamentul adecvat.

Scuză-mă dacă te-am speriat cu ceva când am zis că ai o infecție urinară! Mama mea e profesoară de biologie și ea m-a ajutat să iti răspund

| Elenamariaioana explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc din suflet, mă speriat chiar foarte tare în privința acestor lucruri❤️

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Du-te mai fetita la MEDIC si trateaza-ti pasarica si burta, ca sutele de intrebari postate pe forumul asta, nu te ajuta cu nimic, la cata indolenta dai dovada.

Nu ne mai omorai cu intrebatul, ca nu avem medici aici!

| Robert2526 a răspuns:

In primul rand,cred ca te panichezi foarte rapid si de cele mai multe ori inutil. Nu mai cauta pe internet simptome si alte lucruri. Daca crezi ca ai o problema de natura medicala, vorbeste cu mama ta si mergi la medic!
Utilizatorul caruia i-ai dat funda foloseste chatgpt pentru a da raspunsuri, mama lui e de fapt un program de calculator care da raspunsuri generale si in NICIUN CAZ nu trebuie sa te bazezi pe asta.

Simptomele descrise de tine nu sunt ingrijoratoare, personal nu am motive sa cred ca este vorba de o boala ci de lucruri normale in dezvoltarea ta. Desigur, informatiile prezentate de tine nu sunt complete, as avea nevoie de mai multe detalii pentru a fi mai sigur de acest aspect.

Foarte important, orice aspect care te ingrijoreaza, este cel mai indicat sa il discuti cu mama ta.Mama ta a trecut si ea prin lucruri asemanatoare si stie foarte bine cum sa te ajute si sa te linisteasca sau sa te duca la medic daca este necesar. Nu este nimic rusinos si nimic gresit, te sfatuiesc ca in ORICE problema sa discuti cu mama ta!

PS: Daca te ajuta sa pui si intrebari aici, continua sa pui, dar te rog sa iei raspunsurile de aici cu maxima atentie deoarece mare parte dintre ele nu sunt de ajutor

Multa sanatate iti doresc