Pai la varsta asta e neregulat la varsta ta nu imi incepusem viata sexuala imi intarziase 6 luni! Dar de atunci nu am probleme. Du-te la un ginecolog gravida nu ai cum sa fi :*
Gravida nu cred ca ai putea fi pentru ca pana acum ai fi avut burtica...Cel mai bine iti poate spune un medic.Dar oricum cam devreme la 13 ani...
NU ai cum să fi însărcinată dacă NU ai făcut-o de acum 1 an!
Dar, e POSIBIL să fie o "problemă" medicală : chist ovarian sau ovar polichistic - acestea generează MARI întârzieri ale menstruaţiei!
Pentru a "verifica" asta, TREBUIE să mergi la un control ginecologic - preferabil cu mama!
Îi spui medicului că eşti "virgină" ( deoarece PRESUPUN că NU vrei ca mama ta să ştie că ai făcut-o DEJA ) şi atunci el NU te mai "verifică" acolo jos ca să se convingă!
O să-ţi facă o ecografie ovariană ca să verifice dacă e vreo problemă cu ovarele ( dacă ai acele diagnostice menţionate mai sus ) - şi, dacă ai aşa ceva, o să-ţi prescrie tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni!
Dacă NU ai nimic, o să-ţi prescrie Duphaston pe 10-30 zile şi, după el, o să-ţi vină menstruaţia!
Dacă NU vrei să mergi cu mama la ginecolog, atunci POŢI să mergi şi SINGURĂ, dar să ai la tine actul de identitate!
E posibil sa fie o raceala, dar cel mai bine ar fi sa mergi la medic sa fii mai sigura.
00Andreea008 întreabă: