| Adytza551 a întrebat:

Buna am 15 ani.Ma pot obliga parinti sau ma pot lua cu forta sa merg la ginecolog daca nu vreau?

11 răspunsuri:
| mona a răspuns:

La varsta ta parintii te pot obliga sa mergi la ginecolog

| PussicatDolls a răspuns:

Deocamdata, ai 15 ani, ei raspund de tine, de sanatatea ta, etc. Deci, te pot obliga, fiindca esti minora.Fi mai cumintica!

| darrio2007 a răspuns:

O pot face in ambele moduri.Esti minora. Daca nu mergi de bunavoie, dai de banuit. Ceea ce cred ca este adevarat.Ai ceva pe constiinta.

| Awesom a răspuns:

Da,te pot obliga.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Nu stiu daca in conditiile legislative actuale parintii te pot lua cu forta la ginecolog. Exista drepturile copilului chiar daca e minor, exista si dreptul la intimitate, iar parintii pot fi decazuti din drepturile parintesti pentru unele abuzuri.

Nu cred ca e important daca tu ai ceva de ascuns sau nu, daca motivul pentru care nu vrei sa mergi e faptul ca nu te simti pregatita psihic ca un strain fie el si medic sa se uite intre picioarele tale, ma tem ca parintii tai nu te pot obliga si ei trebuie sa te convinga altfel.

Dar, ginecologul este singurul care trebuie sa-ti recomande anticonceptionalele. Daca ai tulburari de menstruatie, probleme, sau iei pastile ca asa ti le-a recomandat mama ta, ai toate sansele sa faci o greseala si atunci un control sau o vizita ar trebui sa fie ceva ce tu insati sa-ti doresti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atat timp cat esti minor au dreptul sa faca ce cred ei ca e mai bine pentru tine, iar in cazul de fata cred ca acest control e un lucru bun pentru tine

| Fatamuntilor a răspuns:

SPER ca nu ai nimic de ascuns, iar parintii tai vor sa-ti faca control de rutina.Fiind minora, nu ai incotro!

| sofisis a răspuns:

Da. Fiind minora te supui dorintei lor

| Hieer a răspuns:

Da.

| SebastianCMT a răspuns:

Depinde acuma tu. Daca nu vrei nu te pot obliga... Dar ar fi ok sa vorbesti cu ei.

| Cristian_Florin_1997_cJrE a răspuns:

Daca nu ai nimic de ascuns, te poti duce si de buna voie.Iar pana la 18+ parintii tai te cresc iar tu "ar trebui sa-i asculti"