| Loreanonim a întrebat:

Buna,am 15 ani sunt fata și de o vreme buna mă masturbez uitandu-ma la filme, cam de 2-3 ori pe săptămână...ce sfaturi ați putea să îmi dați sa nu o mai fac? Ciclul menstrual luna lui martie nu mi-a venit deloc, aveți idee de ce? Contact sexual nu am avut niciodată!

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Ce are ciclul cu masturbarea? Mai ales ca nu ai avut contact sexual. Ai ciclu neregulat. Ai multe detalii pe net despre asemenea situatii. Ori ti-e lene sa cauti ori nu stii unde sa cauti.

| Loreanonim explică (pentru darrio2007):

Mulțumesc frumos că mi-ați răspuns am tot căutat dar n-am găsit asemenea informați!

14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu vad nici o legatura intre masturbarea ta si ciclul menstrual.
Masturbarea este cu degetul pe clitoris neputand fi inflentata de ceva ce este programat hormonii din corpul tau.
Este evident ca ai ciclul de tip NEREGULAT, care vine cand vrea el si lucurl asta este bine sa-l tii minte, fiindca la tine nu se va putea folosi niciodata o aplicatie sau calculator de fertilitate si ovulatie, putand sa ramai gravida oricand, fiindca nu ai un ciclu perfect regulat (adica care se succede fix la acelasi numar de zile, luna de luna).
Dar asta este pentru viitor, acum este bine sa stii ca ai ciclul de tip NEREGULAT si ca masturbarea cu degetul pe clitoris, nu-ti poate afecta ciclul.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sfatul meu este sa o faci in continuare.
E doar o placere fizica, si te ajuta sa-ti cunosti preferintele. Mai tarziu, cand vei intretine relatii sexuale cu cineva, vei sti deja de ce ai nevoie pentru a te simti bine.

| Mosotti a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Bine zis, sa o faca mai departe ca e okey.

| Mosotti a răspuns:

Pai de ce sa nu o mai faci? Rau nu face, sa nu mai faci un lucru care-ti face rau, nu care face bine.
Poti sa te masturbezi mai departe ca doar aduce placere, nu durere.
Ai ciclu neregulat, de aia nu ti-a venit, asta nu are nici o treaba cu masturbarea.

| ywar a răspuns:

Sa-ti gasesti o preocupare, asta e cel mai bun sfat.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......a-mine-in/ :))) de la 17 in 2 luni am scazut la 15

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Același lucru îl am și eu, am 12 ani și nu mă pot opri din masturbat deoarece îți dă plăcere, pur și simplu nu te masturba o săptămână și apoi tot așa până uiți de aceasta prostie, să știi dacă te masturbezi faci sex singura și se socoate că nu vei mai fi virgină (din cate am auzit),
Daca nu merge întreabă părinții cum sa scapi, te gândești că e o idee apsurda dar părinții te pot ajuta cu orice problema care o ai.
Sper că te-am ajutat!

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

https://web.archive.org/......walker.pdf

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai stai asa, de ce sa scape de ceva placut?! Care ar fi motivatia?
Nu e nevoie sa zica la nimeni, ca-s tot felul de tembeli care zic ca masturbarea e rea ca si cum e spanzuratoare nu ceva aducator de placere.
Io ma mastrubez des de peste 30 ani si n-am avut nimic, din contra m-a ajutat sa fiu superselectiv la femei la o adica, ma placusera 3-4 dar le-am refuzat ca nu mi-a placut cu arata.

| samuraibrazilian69 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mihail, nu asta intreba. tu continua sa te masturbezi, e okay

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are nimic ca te masturbezi eu o fac si acum si am prietena mare lucru. fac si only cu ea deci iti dai seama ce orgii.

| Hypefox a răspuns:

Nu te du la părinții tai sa le zici laughing, caci asta e o chestie omeneasca, naturala, ce ți-o cere corpul si e ceva ce faci pentru tine si nu trebuie sa stii nimeni. Ai pana la urma 15 ani, joaca hormonii. Atata timp cat nu-ți introduci nimic si este tot exterior, nu ai de ce sa te stresezi si nu este rau sa te masturbezi. Fă-o fata mea cat simți nevoia. In acelasi timp o să-ți cunoști plăcerile, ce iti place ce nu, este ceva personal si o cunoastere de sine. Nu ai de ce sa scapi de treaba asta. Cand o sa iti incepi viata sexuala, ce o sa faci daca nu o sa mai ai partener? Nu te masturbezi si gasesti orice barbat cat sa te *** si dupa gata? Pai nu te poti duce din barbat in barbat chiar asa si o să-ți ramana sa iti faci singura, sa te masturbezi. Cum am zis, este ceva pentru tine ce ți-o cere corpul. Si in legatura cu menstruația, mai interesează-te pe net caci gravida ramai doar daca faci ceva cu partenerul si in cazul tau intarzierea este pentru ca n ai ciclu regulat. Daca iei antibiotice, daca racesti la burta caci stai pe rece si asa, poate sa afecteze ciclul menstrual. Pune orice intrebare pe google sau mai discuta si despre subiectele acestea cu fetele, poate te mai informeaza cu ceva.
Ai grija de tine si nu te mai ingrijora rolling on the floor

| Roco24cm a răspuns:

La ciclul nu mă pricep! Masturbează-te mai des dacă simți nevoia, nu e nimic rău în asta.