| Jorgibusn029 a întrebat:

Buna, am 15 ani sunt fata si vreau sa stiu cateva lucruri despre fertilitatea mea.
Pot fi mai fertila la 15 ani decat la 20 de ani sau invers?
Nu vreau copii sunt doar curioasa?
Pot fi mai fertila la 15 ani sau fertilitatea mea poate fi mai mare la 20 de ani?
E o intrebare nu vreau copii.
Care ma lamureste primeste fundita.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Mi se pare mie sau aici se incurajează sarcina la vârste de 15-16 ani?

| lpavel a răspuns:

Poti fi la fel de fertila atat la 15 ani cat si la 20! fertilitatea nu tine de ani ci de starea ta fizica...

| Eireann a răspuns:

La 15 ani e putin probabil sa fii mai "fertila" decat la 20. In primii ani dupa ce incep sa aiba menstruatie nu e neonisnuit ca fetele tinere sa aiba cicluri anovulatorii (adica fara ca un ovul sa fie eliberat), mai ales daca au menstruatia neregulata.
In general fertilitatea maxima a unei femei este intre adolescenta tarzie (18-19 ani) si varsta de 30 de ani. Dupa 30 de ani incepe sa scada si aceasta scadere devine drastica dupa 35 de ani.
Dar nu tine numai de calitatea ovulelor ci si de corpul fetei - in multe cazuri la fetele tinere au loc avorturi spontane timpurii (care trec neobservate sau sunt confundate cu menstruatia) fiindca uterul nu este suficient de matur sa permita implantatea unui embrion. Adolescentele au risc mai mare de nastere prematura si complicatii in sarcina decat femeile mature fiindca propriul corp nu este inca complet dezvoltat si pregatit pentru o sarcina.