| Leona02 a întrebat:

am 16 ani, mai putin 17. As vrea sa-mi incep viata sexuala. Este bine sa o fac inainte de ciclul menstrual sau dupa? Mi-e asa de frica...

8 răspunsuri:
| Amelya02 a răspuns:

Daca iti este frica, ar trebui sa amani momentul.
Toate fete au teama asta.
(durere, rusine -daca esti pudica, faptul ca vei da da gres, faptul ca ai putea ramane insarcinata).
Mai bine te informezi, intrii pe forumuri. pe site-uri si citesti cum ar trebui sa procedezi happy

| DeeaMarry a răspuns:

Daca iti este frica, atunci de ce vrei sa iti incepi viata sexuala? Te preseaza cineva?

| BobbyTheOne a răspuns:

Lnalnte.e.cel.ma.bne...corpul.tau.o.sa.sufere.o.serle.de.schmbarl.prlntre.care.sl.menstruatla.asa.ca.mal.bn.lnalnte.asa.vezl.sl.tu.ce.se.ntampla

| Liviucu a răspuns:

Este bine sa nu te prostesti. Totusi, mai asteapta inca un an ca sa fii pregatita. Pentru ca eu nu te simt asa si nici nu stii prea multe despre partea sexuala care mereu va avea mai ales in viata voastra a fetelor un loc important inaintea atator alte lucruri intr-o relatie. Si ma refer aici doar la riscuri si nu si la altceva.
Iubeste-l, dar mai asteapta. Esti inca mica la 16, uita-te in oglinda si o sa iti dai seama de asta. Vei regreta mai tarziu. Mai ales ca nu cred ca simti nevoia ci din obligatie?! poate vrei sa o faci.
Succes!

| drhotzu a răspuns:

Ok in primul rand ideea este simpla: nu in timpul menstruatiei!
si nu cu cateva zile inainte (2-3 zile, pentru ca esti mult mai sensibila la durere)
si in al 2lea rand nu are de ce sa iti fie frica! nu se intampla nimic, nu isi da nimeni seama ca ai inceput viata sexuala, totul este normal si neschimbat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce sa zic exact! Aici tine de fiecare! De momentul in care se simte fiecare pregatit! Consider ca e o varsta cat de cat acceptabila. tinand cont ca sunt fete care nici ciclu menstrual nu au si vor sa treaca in alte etapehee hee
Acum sa revenim la intrebarea ta, ..se spune ca o poti face si neprotejat cu 10 zile inainte de cilcul menstrual si cu 10 zile dupa ce s-a terminat cu ciclul menstrual.
Ce pot sa iti mai spun e sa ai grija cui i te oferi, pentru ca prima data este ceva foarte important, si care, normal, ar trebui savarsita cu o persoana iubita..nu asa, prosteste!
Succes si ai grija!
Si daca, consideri ca ti-am fost de ajutor, imi poti darui o fundita, dar, doar daca vreiblushing

| Hash001 a răspuns:

O faci protejat primele dati pana iti dai seama cum e, dupa aia poti sa incerci si fara dar doar daca stie prietenul tau ce face.

| Leona02 explică:

Va multumesc mult, m-ati mai incurajat cu raspunsurile voastre! Sa va zic si de ce imi este frica. Pai, am citit pe un site ca daca o fac pe timp de menstruatie n-o sa raman insarcinata. Daca o fac inainte la fel., n-o sa raman. Nu mai stiu ce sa cred, cu asta as vrea sa ma ajute fetele care deja au inceput aceasta etapa si stiu cat de cat cand ar fi mai bine sa o fac. Va multumesc mult inca o data